Artikel opslaan

“Don’t judge each day by the harvest you reap
but by the seeds that you plant.”

Robert Louis Stevenson

Vergroot je kansen op succes

Het leven is geen loterij. Het leven is een serie van gebeurtenissen, van oorzaken en gevolgen. Dat sommige mensen succesvoller zijn dan anderen heeft meestal een aanwijsbare oorzaak.

Succes lijkt van buitenaf vaak makkelijk, waardoor het lijkt alsof succesvolle mensen ‘geluk’ hebben. Jij ziet hoe een persoon plotseling doorbreekt en erg succesvol wordt. Wat je niet ziet is wat hieraan vooraf gegaan is.

Succesvolle mensen doen dingen anders dan niet-succesvolle mensen. Ze denken anders, praten anders en handelen anders. Terwijl de één televisie kijkt, zit de ander te studeren. Het één leidt tot niets, het ander leidt tot persoonlijke groei en grotere kansen op een betere toekomst.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Plant de zaadjes van succes

Er zijn dingen die je kunt doen om je kansen op succes te vergroten. Je kunt de zaadjes van succes planten zodat je leven in de toekomst beter zal worden dan het nu is.

Je hoeft geen geluk te hebben, je moet de oorzaak zijn voor het gewenste gevolg. De kansen vergroten en simpelweg wat offers brengen. Hieronder vind je zeven dingen die je vanaf vandaag kunt doen om te bouwen aan een betere toekomst!

1. Werk aan financiële vrijheid

Geld betekent keuze. Keuze betekent vrijheid. Hoe meer geld je in de bank hebt, des te meer mogelijkheden je hebt. Bouw dus aan je persoonlijke financiën.

Behandel je geld met respect en beschouw je huishouden als een bedrijf. Maak winst, geen verlies. Los je schulden af, bouw een buffer op.

Consumeer jezelf niet blut. Leg je focus niet bij consumeren maar bij creëren. Geld brengt je meer geluk als je het gebruikt om je vrijheid te ondersteunen (en je zorgen weg te nemen)! Lees ook Weg met Geldzorgen: 5 Gouden Tips.

2. Ontwikkel je vaardigheden

Word beter in de dingen waar je goed in bent. Ben je webdesigner? Doe dan je best om de beste webdesigner te worden die je kunt zijn. Verdiep en verbreed in je vakgebied. Innoveer, ontwikkel, test en groei. En blijf dat doen, ook wanneer je jezelf de beste webdesigner op aarde vindt.

Leer jezelf ook nieuwe, nuttige skills aan. Leer een nieuwe taal, leer boekhouden, tuinieren, overleven, noem maar op.

Blijf leren, blijf ontwikkelen. Hoe beter je bent, hoe groter je kansen op succes.

3. Investeer in geweldige mensen

Mensen bepalen je mate van succes. Hoe meer succesvolle mensen je kent, des te groter je kansen op succes worden. Investeer dus in je netwerk. Help mensen hun leven mooier te maken, leer van anderen. Bied waarde, wees een luisterend oor en wees niet bang om te delen.

Mensen onthouden de goede dingen die je doet. Als jij bereid bent om mensen echt te helpen, zullen veel mensen je in de toekomst op hun beurt graag verder helpen.

4. Werk met een (tijdelijk) doel

Als je weet wat je wilt bereiken dan vergroot je je kansen op succes aanzienlijk. Niet omdat je doel op een of andere magische manier op je af komt, maar simpelweg omdat je automatisch (bewust en onbewust) keuzes maakt die je vooruit helpen.

Weet je nog niet wat je precies wilt bereiken? Werk dan met een tijdelijk doel. Stel gewoon een doel voor jezelf dat je vooruit helpt, ook al is dit doel niet perfect.

Denk aan een bepaald saldo op je spaarrekening, het kunnen voeren van een gesprek in het Japans, een aantal bezoekers op je website etc.

5. Zet iets in de wereld

Je vergroot je kansen op succes als je iets waardevols in de wereld zet. Niemand kan zien wat een geweldige schrijver je bent als je nooit iets publiceert. Niemand kan genieten van je kunst als je het allemaal voor jezelf houdt.

Showcase jezelf, laat zien wat je kunt en wat je te bieden hebt. Want alleen door iets van waarde te delen kun je jezelf verder verbeteren. Bovendien bereik je hierdoor meer mensen die jou kunnen helpen succesvoller te worden in de toekomst.

Dus ga iets doen en deel het met de wereld. Laat het beste van jezelf zien, houd het niet verborgen.

6. Verbreed je kennis

Kennis kan nooit kwaad. Hoe meer je weet, hoe meer onderbouwd en wijzer je beslissingen in het leven zullen zijn. Wees nieuwsgierig, blijf leren.

Kom je langs iets nieuws wat je niet begrijpt? Zoek het op op Wikipedia, en klik door op alle links die je niet kent of begrijpt. Voor je het weet heb je brede kennis opgebouwd over een onderwerp waar je eerst niets van begreep.

Je leven is op deze manier in een paar minuten blijvend verrijkt, met alle gevolgen van dien! Ontdek, lees, leer en stel vragen. Hoe beter je de wereld om je heen begrijpt, des te makkelijker het wordt om succesvol te zijn. Je weet immers nooit waar en wanneer die kennis van pas zal komen!

7. Blijf jezelf uitdagen

Don’t settle. Blijf bezig. Blijf leren, blijf jezelf ontwikkelen, blijf bouwen aan een betere toekomst. Je bent nooit klaar, ook niet als het wel zo voelt. Het is verleidelijk om je leven te accepteren zoals het is, en te stoppen met groeien.

Als je je toekomst wilt verbeteren moet je blijven bouwen. Blijven ontwikkelen. Het is de enige manier om de kansen te buigen in jouw voordeel.

Meer tips om te bouwen aan een betere toekomst?

De onderstaande boeken bevatten waardevolle inzichten, tips en gewoontes die je zullen helpen succesvoller te worden in de toekomst.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test