Artikel opslaan

Maak je relatie makkelijker

Het leven hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Dat geldt ook voor je relatie. Door goed met elkaar om te gaan, en je gedrag een beetje aan te passen, maak je je relatie fijn en eenvoudig. Voorkom ingewikkelde ruzies en creëer meer begrip voor elkaar.

De onderstaande basics helpen je een goede basis te leggen in je relatie. Dit betekent niet dat het ook eenvoudig is om deze punten altijd na te leven. Je zult eraan moeten blijven werken.

Zie het als het leren van een sport. Na een paar keer oefenen ken je de basisbewegingen. Vervolgens is het aan jou om deze basisbewegingen zo goed mogelijk uit te voeren, en hiervoor de juiste omstandigheden te creëren. Dit geldt ook voor de basisbewegingen voor een fijne en eenvoudige relatie. Blijf eraan werken, en jullie zullen meer en meer van elkaar kunnen genieten.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Probeer de ander niet te veranderen

Een duidelijke en moeilijke regel. Houd van je partner zoals hij of zij is, en probeer niet steeds iets aan hem of haar te veranderen. Ben jij een opgeruimd type en hij een rommelig type? Dan is dat vervelend voor jou, maar ook vervelend voor hem als je hem probeert te kneden naar jouw wensen.

Mensen veranderen alleen als ze dat zelf heel graag willen, niet omdat jij dat graag wilt. Je kunt er voor zorgen dat je partner graag wil veranderen, omdat jij duidelijk hebt gecommuniceerd dat je last hebt van zijn of haar gedrag. Maar dat is dan ook zo’n beetje het enige.

Als jij niet tevreden bent met je partner, en hem of haar constant wil veranderen dan zul je altijd gefrustreerd zijn. Doe jezelf en je partner een plezier en steek je aandacht liever in het leren accepteren van je partner. Ga vervolgens samen op zoek naar slimme oplossingen om niet zoveel last te hebben van elkaars ‘vervelende eigenschappen’.

Lees ook: Probeer je Partner niet te Veranderen

2. Communiceer duidelijk en rustig

Communicatie is belangrijk binnen iedere relatie. Communicatie zorgt voor duidelijkheid, en duidelijkheid zorgt voor begrip en wederzijds respect.

Tegen elkaar schreeuwen is geen effectieve vorm van communicatie. Elkaar verwijten maken ook niet. Deze vormen van communicatie drijven jullie juist uit elkaar. Als je wilt bouwen aan een stabiele en moeiteloze relatie dan moeten jullie je best doen om elkaar te begrijpen.

Begrip ontstaat door je af te vragen waarom je partner doet wat hij of zij doet. Het is belangrijk dat je niet oordeelt, maar vragen stelt. Schuif je eigen belangen en je ego even naar de achtergrond, en probeer de ander zo goed mogelijk te begrijpen. Stel vragen, en luister naar de antwoorden.

Het is belangrijk dat je je partner begrijpt. Hierdoor kun je namelijk beter inzien waarom hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt. Je kunt dit begrip vormen door veel met elkaar te praten. Wees helder, wees duidelijk en wees respect- en begripvol.

Ga er niet van uit dat de ander subtiele signalen wel op zal pikken. Wees duidelijk. Als jij wilt dat hij je vaker knuffelt, dan moet je dat gewoon aangeven. Leg uit dat je er behoefte aan hebt, en zorg dat hij dit begrijpt.

Zijn er irritaties, en vind je partner dat jij iets niet goed doet? Doe dan zo goed mogelijk je best om niet in de verdediging te schieten of de aanval in te zetten. Schuif je ego naar achteren, en stel vragen. Blijf rustig, en ontdek waar je partner zich nu precies aan irriteert. Zorg dat hij beter kan begrijpen waarom jij dit gedrag vertoont, en kijk of jullie samen een goede oplossing kunnen vinden.

Door open, duidelijk en eerlijk met elkaar te communiceren voorkom je problemen en misverstanden. Zorg voor duidelijkheid en leer je partner beter te begrijpen. Lees ook: De Oplossing tot Veel Relatieproblemen: Duidelijkheid

3. Behandel de ander als prins of prinses

Behandel je partner zoals jij zelf ook behandeld zou willen worden. Wees lief voor elkaar, draag je liefje op handen. Verras elkaar regelmatig met iets leuks, wees attent en maak het leven voor elkaar fijner en makkelijker.

Liefde uit zich in kleine gebaren. Zorg voor elkaar, koester elkaar, wees liefevol naar elkaar toe en heb geduld met elkaar. Op deze manier houden jullie de band met elkaar goed en levendig.

Wil je meer leuke tips voor wat meer romantiek in huis?
Lees: 9 Tips voor Meer Romantiek Thuis.

Meer tips voor een fijne relatie?

Wil je je relatie vereenvoudigen zodat jullie moeiteloos van elkaar kunnen genieten? Lees dan het onderstaande boek. Hierin vind je herkenbare situaties met praktische tips om jullie relatie te verbeteren.

Houd me vast
Houd me vast
Sue Johnson

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test