Artikel opslaan

Relatieproblemen oplossen door duidelijk te zijn

Je zult versteld staan hoeveel relaties in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid. Als je van elkaar houdt wil je elkaar graag gelukkig maken, je wilt niet dat de ander vanwege jou ongelukkig is. In de meeste gevallen zal je lief je dan ook niet bewust tot last zijn.

Proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. Jullie willen eigenlijk alleen het beste voor elkaar en geen van beiden zal de ander met opzet pijn doen. Toch hebben jullie relatieproblemen. Hoe komt dat dan?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

De één weet niet wat de ander wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een relatie soepel te laten verlopen. Zonder goede communicatie ontstaan er altijd relatieproblemen. Maar waar moeten jullie dan zo nodig over communiceren? Het is belangrijk dat je snel aan je partner duidelijk maakt waarom je niet blij bent met de huidige situatie. Het komt namelijk vaak voor dat zij zich druk maakt om allerlei zaken waar hij niet eens besef van heeft.

Mannen en vrouwen zijn verschillende wezens. Vrouwen zijn algemeen genomen op emotioneel vlak vaak gevoeliger. Ze snappen dan ook niet dat mannen bepaalde signalen niet gewoon ‘aanvoelen’ zoals ze dat zelf kunnen. Mannen hebben vaak gewoon niet zulke lange emotionele voelsprieten. De ‘typische man’ merkt niet dat er iets aan de hand is tot het hem wordt verteld.

Stel, zij vindt dat ze te weinig intimiteit krijgt van hem. Ze hebben regelmatig seks, maar ze is op zoek naar meer geborgenheid, zeker nu ze in een stressvolle periode zit. Ze wil gewoon dat hij haar af en toe beetpakt en lekker knuffelt. Dat kan ze nu gewoon even gebruiken. Hij heeft hier geen idee van en zal haar dus ook niet extra knuffelen. Niet omdat hij haar wil kwetsen, maar omdat zij hem niet vertelt wat haar dwars zit. Zij denkt dat hij haar signalen zou moeten aanvoelen, dat kunnen haar vriendinnen tenslotte ook.

Verwacht niet dat je lief helderziend is. Heb geen verwachtingen van je partner als je ze niet eerst hebt gecommuniceerd. Pas als je elkaar begrijpt kunnen jullie in elkaar behoeften voorzien en jullie relatieproblemen oplossen.

Duidelijkheid kan veel relatieproblemen oplossen

Is je vriend een sloddervos en word je er gek van? Je kunt hem de hele dag uitschelden dat jij zijn rommel op moet ruimen en dat je dat zat bent. Je kunt ook met hem praten en hem rustig uitleggen dat een opgeruimd huis belangrijk voor je is. Dat jij het heel erg op prijs zou stellen als hij spullen voortaan direct opruimt als hij er klaar mee is.

Waarschijnlijk besefte hij niet dat het zo belangrijk voor je is. In de meeste gevallen zal hij zoiets zeggen als: “Ik zal er voortaan op letten.” Dat is alles. Door direct duidelijk te zijn voorkom je ruzies en ingewikkelde relatieproblemen over kleine dingen. Als je partner je niet vervult in één van je behoeftes kun je er gewoon om vragen.

“Zou je me de komende tijd wat meer willen knuffelen? Ik heb gewoon even behoefte aan wat warmte en intimiteit.” Waarom zou de persoon die het meest van je houdt hier nee tegen zeggen? Het is duidelijk wat je lief moet doen om jou gelukkig te maken, gun de ander die kennis. De meesten van ons zijn nu eenmaal niet telepathisch aangelegd. Het is daarom fijn als mensen gewoon vragen om wat ze willen, dan kun je het ze eenvoudig geven!

Relatieproblemen oplossen met duidelijkheid leidt tot begrip, en begrip leidt tot empathie en compassie.

Meer lezen over relaties?

Wil je meer leren over effectieve communicatie in liefdesrelaties? Lees dan de volgende artikelen en leer hoe jullie de huidige en toekomstige relatieproblemen kunnen oplossen, en hoe jullie de relatie kunnen versterken en verdiepen.

Lees daarnaast ook de onderstaande boeken die je helpen om je partner beter te begrijpen waardoor je jullie relatieproblemen kunt oplossen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test