Artikel opslaan

Gun jezelf een uitzonderlijk leven!

De wereld zit vol met middelmatigheid. Middelmatigheid is namelijk precies wat de meeste mensen willen. Het biedt stabiliteit, veiligheid en rust. Er gebeuren weinig onverwachte dingen in een middelmatig bedrijf, er gebeurt weinig opmerkelijks in een middelmatig leven.

Maar waar middelmatigheid voor veel mensen een doel opzich lijkt te zijn, is het voor andere mensen (mensen zoals jij en ik) juist een probleem. Middelmatigheid staat namelijk in de weg van wat we willen: een uitzonderlijk leven!

Wil jij je ook verlossen van de voorspelbaarheid, de saaiheid en jezelf verlossen van middelmatigheid? Hieronder vind je vijf tips!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Vraag jezelf af wat je missie is

Uitzonderlijke mensen hebben een doel, een missie. Ze zijn niet bezig met geld verdienen of instructies van de baas opvolgen. Uitzonderlijke mensen zijn bezig de wereld te veranderen. Ze werken hard om de realiteit aan te passen.

Ze doen niet wat er van hen gevraagd wordt, ze doen juist dat waar niemand om vraagt, maar wat mensen nodig blijken te hebben. Uitzonderlijke mensen geven de wereld iets wat niet gemiddeld is, en weten de wereld daarmee te veranderen.

Wat is jouw missie? Wat is het doel waarmee jij de wereld wilt veranderen? Wat is jouw boodschap? Zonder uitgesproken missie kun je niet uitzonderlijk zijn!

2. Bepaal wat essentieel is, dump de rest

Zodra je weet wat jouw missie is, is het tijd om je aandacht te bundelen. Heb het lef om je leven te vereenvoudigen en alles wat niet essentieel is voor je missie uit je leven te gooien. Precies, dat kan zomaar betekenen dat je een stuk veiligheid achter je laat.

Een uitzonderlijk leven is niet voorspelbaar, veilig en stabiel. Maar dat is de prijs die je zult moeten betalen om niet middelmatig te zijn. Geef kracht aan je missie door je leven te vereenvoudigen, zodat je de wereld met volle kracht kunt veranderen!

3. Wees niet bang om onaardig gevonden te worden

Uitzonderlijke mensen zijn niet voor iedereen. Een gedeelte van de mensen uit het land der middelmatigheid zal je uitzonderlijke gedrag niet kunnen waarderen. Dat is niet iets om je zorgen over te maken. Als iedereen je aardig zou vinden dan zou je waarschijnlijk niet erg uitzonderlijk zijn.

Wees niet bang om een stevig standpunt in te nemen. Om de wereld te veranderen moet je soms mensen tegen het hoofd stoten, dat kan haast niet anders. De meeste mensen houden niet van veranderen, en vinden het onprettig wanneer iemand niet leeft volgens de ongeschreven regels van middelmatigheid. Dat is prima, maar laat je hierdoor niet tegenhouden jezelf te zijn.

Mensen mogen het met je oneens zijn. Sterker nog, het is een signaal dat je ten minste een keuze hebt gemaakt!

4. Verwacht weerstand

De meeste mensen houden niet van verandering. Dus wanneer jij het bedrijf waarin je werkt van binnenuit verandert wordt dit je niet door iedereen in dank afgenomen. Niet iedereen zal enthousiast zijn, niet iedereen zal je steunen, niet iedereen zal je helpen.

De wereld veranderen is hard werk. Het is ook leuk en waardevol werk, maar het is niet makkelijk. Lady Gaga is uitzonderlijk. Veel mensen houden van haar, veel mensen hebben een hekel aan haar. En wanneer ze in bepaalde landen wil optreden wordt er fel geprotesteerd. Er zal altijd weerstand zijn, en daar zul je mee moeten leren omgaan.

5. Laat je niet uit het veld slaan

Uitzonderlijke mensen houden zich vast aan hun visie. Ze laten zich niet uit het veld slaan, zelfs niet wanneer ze hierdoor helemaal aan de grond raken. Ze houden zich vast aan dat waarin ze geloven.

Vraag je dus af waar jij in gelooft. Waarom sta jij volledig achter jouw missie? Laat je geloof niet los, laat je niet uit het veld slaan. De wereld heeft uitzonderlijke mensen nodig, mensen die de wereld veranderen en nooit opgeven. Er zijn al genoeg mensen die middelmatigheid omarmen, instructies opvolgen en verandering tegenhouden.

De wereld heeft jou nodig. Dus heb het lef om jezelf te zijn en start een beweging. Zet iets bijzonders in gang en houd vol. Een uitzonderlijk leven is precies dat, uitzonderlijk. Het is altijd de moeite waard.

Meer tips om uitzonderlijk te zijn?

Wil je meer inspiratie om uit je veilige omgeving te stappen en het uitzonderlijke pad te kiezen? Laat je dan inspireren door de stimulerende woorden van Seth Godin:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test