Jeetje, wat ben jij een lóser

Hoe komt het dat iedereen zo geweldig is, en jij zo’n mislukkeling bent? Waarom maak je soms van die stomme fouten? Ja, wat ben je soms stom! Hoe kun je dingen zo verkeerd inschatten?

Je werk kan beter, ten minste, anderen doen het veel beter dan jij. In ieder geval sneller, mooier en succesvoller. Waarom ben je niet beter in je werk? Waarom vertoon je uitstelgedrag? Ik zou behoorlijk aan mezelf gaan twijfelen.

En kijk naar jezelf, je ziet er niet uit. Dat haar, die kleren. Eigenlijk ziet iedereen er beter uit dan jij. En heb je jezelf weleens teruggezien op video? Je praat zo stom, je zegt belachelijke dingen.

Ja, je loopt voor gek. Denk je nou echt dat je ook maar iets waard bent voor iemand? Denk je nou echt dat jij het waard bent om van gehouden te worden?

Hoe denk jij over jezelf?

Oh sorry, je vindt dat ik een beetje hard voor je ben? Grappig, want ik zeg gewoon wat jij regelmatig denkt. Ten minste, als jij net zo hard voor jezelf bent als ik soms voor mezelf ben. De meeste mensen zijn hard voor zichzelf, zonder goede reden.

Best vreemd dat we voor onszelf zoveel harder kunnen zijn dan voor alle andere mensen. Jij kent jezelf het best, jij kent al je motieven, gedachtes, geheimen en onzekerheden. Als er iemand is die jou perfect kan kwetsen dan ben jij het wel!

Je vraagt je af of je het wel goed doet, of je goed genoeg bent, of je het waard bent om van gehouden te worden. En op een zeker moment kom je tot de treurige conclusie dat je vast en zeker niet goed genoeg bent. Dat jij niet waardevol bent.

Jij kunt jezelf kwetsen als geen ander. De vraag is alleen: wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken? Wil je zo hard zijn voor jezelf? Wil je jezelf echt kwetsen? Ik zou zeggen: liever niet. Niet als je je zelfvertrouwen wilt opbouwen, niet als je een gelukkig en gebalanceerd mens wilt zijn.

Wees eens wat liever voor jezelf!

Juist, dus laten we eens afscheid nemen van die negatieve self-talk. Laten we de boel omdraaien: niet onrealistisch negatief, maar een beetje overdreven pósitief. Als je dan toch de realiteit links laat liggen, doe het dan op zijn minst op een manier die je gelukkiger, gezonder en succesvoller maakt!

Praat me na: “Ik ben mooi, ik ben geweldig, ik bedoel het goed, ik ben het waard, ik ben perfect zoals ik ben.”

Mooi, hou dat vast. Nu kun je verder met je dag.

En vergeef me, ik probeerde je gewoon even boos te maken. Ik denk dat je fantastisch bent. Echt!

Zo maak je je leven steeds leuker ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛