1. Eet natuur, geen technologie

Jouw lichaam is niet in een fabriek ontwikkeld. De brandstof die je lichaam draaiend houdt zou hier dus ook niet vandaan moeten komen.

Doe je best om meer natuur te eten en minder technologie. Dat wil zeggen: meer producten die groeien op, onder of boven het land (of in de zee) en minder producten die door middel van moderne (gen)technologie tot stand komen.

De natuur weet precies wat goed voor je is, en biedt je een breed scala aan voedingsstoffen. Niet alleen die paar vitaminen die toevallig bekend en populair zijn, maar ook talloze meer subtiele voedingsstoffen die samenwerken om je weerstand op peil te houden.

Bovendien bevatten veel fabrieksproducten chemische additieven die slecht zijn voor je lichaam. Deze stoffen verzwakken je immuunsysteem. En let op: ook de chemicaliën die op niet-biologische groente worden gesproeid zijn niet natuurlijk maar erg technologisch.

2. Denk positieve gedachten

Lichaam en geest zijn sterker met elkaar verbonden dan veel mensen denken. Liefde, blijdschap, dankbaarheid en geluk zijn gevoelens die je gezond houden. Door positief te denken houd je je immuunsysteem sterk en in balans.

Wanneer je je laat opvreten door angst, stress, haat en negativiteit verzwak je je lichaam. Je lijf maakt stresshormonen aan en wordt hierdoor vatbaarder voor ziektes.

Denk aan de goede dingen, houd je vast aan positieve gedachten en laat je niet meeslingeren door stress en negativiteit. Hiermee doe je je lichaam (én je geest) veel goeds!

3. Stel jezelf bloot aan de wereld

Hoe meer jij in contact komt met verschillende soorten bacillen, ziektekiemen, bacteriën en virussen, des te makkelijker je lichaam resistentie opbouwt. Dat wil niet zeggen dat je dodelijke ziektes moet opzoeken (uiteraard). Het betekent simpelweg dat je niet panisch hoeft te zijn wat betreft hygiëne.

Zoek een balans tussen hygiëne en viezigheid. Smetvrees brengt je zeker geen hogere weerstand. Een smetteloze leefomgeving is namelijk alles behalve natuurlijk: het is hoog-technologisch, de natuur heeft het nooit zo bedoeld. Bovendien doet een overdosis aan schoonmaakmiddelen (die nodig zijn om een smetteloze omgeving in stand te houden) jou en de wereld meer kwaad dan goeds.

Durf jezelf bloot te stellen aan de verscheidenheid van natuurlijke ziekteverwekkers, en laat je immuunsysteem zo voorzichtig kennismaken. Hierdoor verrijk je je weerstand zonder moeite te doen!

4. Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Om zich optimaal te kunnen beschermen tegen ziektes is het belangrijk dat je lichaam alle benodigde stoffen tot zijn beschikking heeft.

Deze voedingsstoffen stel je beschikbaar door gevarieerde natuurlijke voeding te eten, positief te denken en regelmatig te bewegen.

Wanneer je lichaam tekorten opbouwt (bijvoorbeeld door ongezonde voeding, stress, alcohol, roken etc.) kan hij zichzelf niet optimaal beschermen en verlaag je dus je weerstand. Weet je niet zeker of je dagelijks alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt? Doe dan deze gratis voedingstest en ontdek welke tekorten jij hebt en hoe je ze kunt aanvullen. Wil je er zeker van zijn dat je nooit iets tekort komt? Slik dan een multivitamine als gezondheidsverzekering.

5. Vermijd stress

Stress is een enorme aanslag op je immuunsysteem. Het vreet je lichaam als het ware van binnenuit op. Stress zorgt ervoor dat je lichaam versnelt voedingsstoffen gebruikt (waardoor er makkelijk tekorten ontstaan). Het zet je bovendien aan tot negatief denken, ongezond eten en weinig bewegen.

Stress maakt je kwetsbaar. De energie die eigenlijk ten goede zou moeten komen aan je immuunsysteem en je stofwisseling (waarmee je de belangrijke voedingsstoffen opneemt) gaat verloren aan het verhogen van de alertheid en het lichamelijk voorbereiden op een gevecht of vluchtpoging.

Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie helpen je op een dagelijks niveau stress los te laten, en op die manier snel en eenvoudig je weerstand te verhogen.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test