Artikel opslaan

Het juiste doel stellen

Op een dag ben je er klaar mee. Je kijkt in de spiegel en je neemt een besluit: “Die vetrol moet weg, dus ik ga aan de lijn.” Minder eten, minder snoepen, meer bewegen. Je wilt liefst zo snel mogelijk afvallen, en op internet vind je talloze tips die je hierbij helpen.

Je gaat op safari door de supermarkt, op zoek naar producten met weinig calorieën. Je houdt bij wat je eet op een dag, en je doet je best om minder binnen te krijgen dan je verbruikt. Je begint met sporten en na enkele dagen begin je resultaat te zien op je weegschaal. Hoera! Je bent een halve kilo kwijt. Doe zo voort, dan bereik je je doel snel.

Wanneer je aan de lijn bent dan werk je met je lichaam naar een doel toe. Een doel dat je wilt behalen op de korte termijn. Je past je leefpatroon aan om dit doel te bereiken, en je maakt stappen vooruit. Maar net als in je werk kun je met je lichaam de weg kwijt raken. Want als afvallen je korte termijn doel is, wat is dan je visie, wat is je lange termijn doel, wat je is missie met je lichaam?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je lichaam in balans brengen

Je lijf moet nog lang mee. Sterker nog, je lichaam moet je nog de rest van je leven ondersteunen. Als je bedenkt wat je écht belangrijk vindt in het leven, dan is dat lang leven en lang gezond blijven.

Wanneer je je bezighoudt met afvallen dan is dit niet persé hetzelfde doel. Afvallen kan een onderdeel zijn dit plan (bijvoorbeeld als je echt overgewicht hebt), maar vaak brengt een focus op afvallen je op een ander spoor: vreemde afslankproducten, tekorten aan voedingsstoffen, te weinig eten, jojo effect etc.

  1. Wanneer je snel wilt afvallen dan selecteer je je eten zo dat je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt.
  2. Wanneer je lang en gezond wilt leven, dan zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk goede voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten etc.) binnenkrijgt, dat je gifstoffen (additieven, bestrijdingsmiddelen, stress, straling etc.) vermijdt, minder vlees eet en vaker kiest voor biologisch vlees, dat je suiker uit je leven schrapt en dat je je lichaam ondersteunt bij het afbreken van gifstoffen. Je zorgt ervoor dat je schoon en natuurlijk eet, dat je fabrieksvoedsel links laat liggen, dat je skeptisch kijkt naar alle mooie reclames van bedrijven als Unilever en dat je luistert naar de signalen van je lichaam.

Afvallen is een trucje. Lang gezond blijven is een levensstijl. Een beperkt doel geeft je een beperkt resultaat: een slanker lichaam dat in de war is. Een breed doel geeft je een breed resultaat: meer energie, een hogere weerstand, gezondere stofwisseling, meer bescherming tegen kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en ga zo maar door.

Een gezond lichaam is in balans. En er bestaat hierbij één groot voordeel: een gezond lichaam schudt overtollige kilo’s vanzelf van zich af!

Automatisch afvallen en ontzettend gezond worden

Precies, dat betekent dat je je korte termijn doel kunt behalen door rekening te houden met de verre toekomst. Later minder kans op kanker, nu een slank lichaam én meer energie. Je kunt werken aan het verhogen van je gezondheid en moeiteloos vet verliezen als wenselijk bijproduct! Wil je weten hoe je je lichaam in balans kunt brengen? Hieronder vind je vijf artikelen boordevol geweldige tips!

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test