1. Gezond eten voor een betere weerstand

Natuurlijk weet je wel dat je gezond moet eten, maar waarom eigenlijk? In gezonde gerechten zitten vitamines, mineralen, vezels, anti-oxidanten en goede vetten. Deze zorgen ervoor dat je darmflora gezond blijft.

En zoals je misschien al hebt gehoord wordt een groot deel van je weerstand in je buik bepaald. Eet dus gevarieerd en minstens twee stuks fruit én twee ons groenten per dag. Lukt dit niet? Dan kunnen voedingssupplementen een uitkomst bieden. Overdrijf hier echter niet mee en houd je aan de aanwijzingen op de verpakking.

2. Weerstand verhogen door je handen te wassen

Je zult het haast niet geloven. Zelfs het wassen van je handen draagt bij aan een betere weerstand. Je handen komen in aanraking met allemaal plekken waar handen van anderen ook bijkomen. Zo kunnen ziekteverwekkers makkelijk worden overgedragen.

3. Voor een betere weerstand – rust, regelmaat en…

..ja juist reinheid! Je zou verwachten dat dit alleen geldt voor baby’s, maar ook jij kan er zeker wat aan hebben. Neem je rust op genoeg momenten en ga vooral eens wat eerder naar bed. Je huid en je lichaam herstellen zich ‘s nachts het best. Je zult je vast en zeker snel lekkerder voelen. Houd daarbij je lichaam ook lekker schoon. Neem wat vaker een lekker ontspannen bad of een douche.

4. Ga lekker buiten sporten – dat doet je weerstand goed

Ook al ziet je bank er heerlijk zacht en warm en verleidelijk uit, begin met sporten! En dan bij voorkeur in de buitenlucht. Buiten zijn er weinig mensen en door de koele lucht hebben ziekteverwekkers minder overlevingskans dan in zo’n hete sportschool.

Geen zin om echt te gaan sporten? Een flinke boswandeling of fietstocht is al meer dan genoeg. Krijg jezelf in beweging en na de work-out voel je echt een stuk beter.

5. Wees niet bang voor mensen

Je zou misschien denken dat je sneller ziek wordt als je veel met mensen in contact komt, maar niets is minder waar. Wanneer je regelmatig met het openbaar vervoer reist, of vaak op openbare plekken komt word je blootgesteld aan allerlei verschillende ziektes en bacteriën. Dat klinkt niet prettig, maar al die kleine hoeveelheden maken je lichaam resistenter. Pak dus gerust de bus of metro.

6. Drink voldoende water

Dat 1,5 tot 2 liter vocht per dag drinken goed voor je is, dat hoeven we je echt niet te vertellen. Maar om je weerstand op peil te houden is het belangrijk dit ook echt te doen. Drink dus voldoende water en ban alchohol in de periode dat je weerstand laag is. Alcohol verdooft als het ware je lichaam waardoor het minder hard kan werken tegen eventuele ziekteverwekkers.