Video – ik weet niet wat ik wil

Bekijk hieronder mijn video over ik weet niet wat ik wil. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over ik weet niet wat ik wil op YouTube.

Jawel – je weet wel wat je wilt

Zoals ik in de video bespreek – je weet dondersgoed wat je wilt.

Je wilt gelukkig zijn. Blijdschap, liefde, rust, gezondheid, plezier en vrijheid voelen. Je wilt het idee hebben dat je groeit. Dat je iets van betekenis doet.

Je wilt voldoening ervaren en genieten van je dagen.

Toch?

Dus houd jezelf niet voor de gek. Je weet wat je wilt. Je weet alleen niet op welke manier je dit gevoel wilt gaan realiseren. Prima, dáár kunnen we aan werken.

Ja maar ik loop al zo lang rond met deze vraag!

Oké. Dat wil niet zeggen dat het vinden van het antwoord moeilijk is. Misschien zocht je het antwoord wel op de verkeerde plek. Of op de verkeerde manier. Of zocht je eigenlijk niet echt, maar modderde je gewoon wat aan.

Geen zorgen. Dat heb ik zelf ook tijden gedaan. We gaan er allemaal doorheen. Quarterlife crisis, dertigersdilemma, midlife crisis. Frustrerend is het.

Maar het is niet langer frustrerend als je er doorheen groeit. Dus laten we ons dáármee bezighouden.

Richt je op wat je wilt

Ga door je leven heen met de intentie om uit te zoeken wat je leuk vindt. Wat inspireert je, wat maakt je blij?

Het maakt niet uit of je gelooft of dit voor jou weggelegd is. Het is vooral belangrijk dat je het opmerkt. Dat je je richt op de dingen die je wél wilt.

Op die manier krijg je een steeds beter beeld van de dingen die je wilt, die je leuk vindt. En heb je materiaal om mee te werken.

Ontwerp je droomleven

Op basis van de informatie die je hebt verzameld, kun je je droomleven vormgeven. Heel simpel: ga zitten met een notitieboekje of je laptop, en schrijf op hoe een dag in je droomleven eruit zou zien.

Zorg dat je het leuk maakt. Dat je er een blij gevoel van krijgt. Als je je er niet goed bij voelt, dan omschrijf je niet je droomleven.

Als je wilt kun je deze oefening vaker herhalen. Zoals elke ochtend, of een paar keer per week. Op die manier wordt het beeld steeds duidelijker. En weet je steeds beter wat je wilt.

Bouw stap voor stap aan dit leven

Precies. Je weet nu steeds beter wat je wilt. Wat je nu te doen staat is heel eenvoudig: ga het realiseren.

Zet elke dag een kleine stap die je ietsje dichter richting dit leven helpt.

Sommige dingen zijn snel gerealiseerd.

  • Je kunt vanaf morgen beginnen met dagelijks mediteren.
  • Je kunt vanaf vandaag beginnen met gezonder eten en meer bewegen.
  • Je kunt direct liefdevoller worden tegen de mensen om je heen – en jezelf.

Andere dingen kosten iets meer tijd en moeite. Maar ook die dingen kun je nu in beweging zetten. Bijvoorbeeld door research te doen, iemand te bellen, een mailtje te sturen, een boek te bestellen en ga zo maar door.

Ik weet niet wat ik wil is onzin

Precies. Je weet het. En misschien weet je nog niet hoe je het wilt. Maar door er stap voor stap aan te werken wordt dit je heel snel duidelijk.

Echt. Je kunt dit. :)

Heb ik je mogen inspireren met de video? Super tof! Misschien vind je het leuk om je te abonneren op het soChicken kanaal?

Ik weet namelijk wat ik wil – meer YouTube abonnees. ;)

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test