Eh - je weet het wel Video - ik weet niet wat ik wil (4 tips om erachter te komen)

Ik weet niet wat ik wil - als die zin je bekend voorkomt dan is het tijd voor actie. In deze video ontdek je hoe je ontdekt wat je wilt met je leven.
Artikel opslaan

Video – ik weet niet wat ik wil

Bekijk hieronder mijn video over ik weet niet wat ik wil. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over ik weet niet wat ik wil op YouTube.

Download gratis stappenplan (PDF)

Snel richting vinden

Vind snel meer richting in je leven - gebruik mijn praktische 6-stappenplan om vandaag nog richting en houvast te ontwikkelen

Zo vind je snel antwoorden. Download nu gratis als PDF.

Download stappenplan PDF

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Jawel – je weet wel wat je wilt

Zoals ik in de video bespreek – je weet dondersgoed wat je wilt.

Je wilt gelukkig zijn. Blijdschap, liefde, rust, gezondheid, plezier en vrijheid voelen. Je wilt het idee hebben dat je groeit. Dat je iets van betekenis doet.

Je wilt voldoening ervaren en genieten van je dagen.

Toch?

Dus houd jezelf niet voor de gek. Je weet wat je wilt. Je weet alleen niet op welke manier je dit gevoel wilt gaan realiseren. Prima, dáár kunnen we aan werken.

Ja maar ik loop al zo lang rond met deze vraag!

Oké. Dat wil niet zeggen dat het vinden van het antwoord moeilijk is. Misschien zocht je het antwoord wel op de verkeerde plek. Of op de verkeerde manier. Of zocht je eigenlijk niet echt, maar modderde je gewoon wat aan.

Geen zorgen. Dat heb ik zelf ook tijden gedaan. We gaan er allemaal doorheen. Quarterlife crisis, dertigersdilemma, midlife crisis. Frustrerend is het.

Maar het is niet langer frustrerend als je er doorheen groeit. Dus laten we ons dáármee bezighouden.

Richt je op wat je wilt

Ga door je leven heen met de intentie om uit te zoeken wat je leuk vindt. Wat inspireert je, wat maakt je blij?

Het maakt niet uit of je gelooft of dit voor jou weggelegd is. Het is vooral belangrijk dat je het opmerkt. Dat je je richt op de dingen die je wél wilt.

Op die manier krijg je een steeds beter beeld van de dingen die je wilt, die je leuk vindt. En heb je materiaal om mee te werken.

Ontwerp je droomleven

Op basis van de informatie die je hebt verzameld, kun je je droomleven vormgeven. Heel simpel: ga zitten met een notitieboekje of je laptop, en schrijf op hoe een dag in je droomleven eruit zou zien.

Zorg dat je het leuk maakt. Dat je er een blij gevoel van krijgt. Als je je er niet goed bij voelt, dan omschrijf je niet je droomleven.

Als je wilt kun je deze oefening vaker herhalen. Zoals elke ochtend, of een paar keer per week. Op die manier wordt het beeld steeds duidelijker. En weet je steeds beter wat je wilt.

Bouw stap voor stap aan dit leven

Precies. Je weet nu steeds beter wat je wilt. Wat je nu te doen staat is heel eenvoudig: ga het realiseren.

Zet elke dag een kleine stap die je ietsje dichter richting dit leven helpt.

Sommige dingen zijn snel gerealiseerd.

 • Je kunt vanaf morgen beginnen met dagelijks mediteren.
 • Je kunt vanaf vandaag beginnen met gezonder eten en meer bewegen.
 • Je kunt direct liefdevoller worden tegen de mensen om je heen – en jezelf.

Andere dingen kosten iets meer tijd en moeite. Maar ook die dingen kun je nu in beweging zetten. Bijvoorbeeld door research te doen, iemand te bellen, een mailtje te sturen, een boek te bestellen en ga zo maar door.

Ik weet niet wat ik wil is onzin

Precies. Je weet het. En misschien weet je nog niet hoe je het wilt. Maar door er stap voor stap aan te werken wordt dit je heel snel duidelijk.

Echt. Je kunt dit. :)

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven? We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test

Reacties

 • Angelique says:

  Vanaf mijn 21e zit ik al in een soort crisis omdat ik niet weet wat ik wil. En als ik weet wat ik wel heel leuk vind krijg ik heel vaak van mijn omgeving te horen dat dat niets goed doet aan mijn ontwikkeling en er geen toekomst voor is (in mijn geval dieren en schilderen). Ze prenten me in dat dat niet meer dan een hobby is. Die mensen bannen uit mijn leven?

 • S. says:

  Hi Angelique,
  Je hoeft deze mensen niet te bannen uit je leven, maar je kan wel voor jezelf bepalen in hoeverre zij invloed hebben op je keuzes. Als jij voor jezelf bepaalt dat zij maar tot een zekere mate invloed hebben, zal hen mening jou minder doen. Daarnaast, als jij je eigen pad volgt zul je zien dat het gemakkelijker wordt de meningen van anderen los te laten en zal het veel minder invloed op je hebben; jij wordt er immers ook gelukkiger en blijer van – dat zal je ook uitstralen naar je omgeving. Ik zou zeggen; doe meer dingen die je leuk vind, en dan zul je zien dat wat je omgeving zegt geen invloed meer op je heeft en wellicht zelfs verdwijnt.

 • cynthia says:

  Ik herken dit ook zeer erg helaas..wt ook ng steeds niet hoe ermee om te gaan soms..lastig x

 • Janine says:

  “Leuk” om weer eens na te denken over wat ik wil..
  Mijn relatie is na 7 jaar net uit dus mijn hele leven is nu door elkaar geschud want ik dacht dat wij samen oud gingen worden. Nu “moet” ik weer een ander droomleven gaan omschrijven ben ik bang. Lastig hoor! Deze winter ga ik resetten en weer even bij mijn moeder wonen. In de lente komt de Janine 2.0 versie uit!
  Het plan is om eens serieus te gaan beginnen met mediteren. Heb daar eigenlijk de rust nooit voor. Bedankt voor je video weer!

 • K. says:

  Ik ga de eerste 2 stappen ook eens uitvoeren. Stap 3 heb ik al eens als opdracht moeten doen. Hoe hard ik ook fantaseer is dat ik na in mijn droomdag niet verder kom dan de hele dag aan een tafel zitten. Misschien helpt het als ik eerst informatie ga verzamelen.

 • nieke says:

  https://www.youtube.com/watch?v=WUUAkax8oDA
  bedankt Jelle voor je leuke artikelen! ik volg je nu bijna 2 jaar en we hebben ons leven helemaal omgegooid! we hebben zelfs een eigen bedrijf gestart in Frankrijk en dat loopt super goed. we zijn heel gelukkig en heel trots! Bedankt ga zo door Jelle!

 • michele says:

  Wat heb je leuke video’s en tips en zo simpel uitgelegd.Heb er zo zin in om er aan te beginnen