Artikel opslaan

Video – 7 tips om leven zonder problemen

Bekijk hieronder mijn video over leven zonder problemen. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over leven zonder problemen op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Alles is relatief

Dus ook je problemen. Dat is fijn, want het betekent dat ze minder groot zijn dan je denkt.

Problemen zijn gewoon neutrale situaties waar jij het label probleem aan hebt gehangen. En zodra je dit beseft kun je in één klap alle problemen uit je leven gooien. Je ziet dit soort gebeurtenissen voor wat ze écht zijn, en je kunt stoppen met piekeren.

Dat is natuurlijk niet altijd eenvoudig. Maar vaak wel. Als je de tips in de video toepast zul je merken dat veel problemen minder problematisch worden. En vaak simpelweg ophouden te bestaan.

  • Omdat je je probleem niet meer ziet als probleem;
  • Omdat je objectief te werk gaat en oplossingen vindt;
  • Omdat je persoonlijke ontwikkeling ervoor zorgt dat jij groter groeit dan de obstakels.

Fijn. Want met minder problemen zit je lekkerder in je vel. Je voelt je geen slachtoffer meer, je voelt je vrijer en je komt sneller vooruit richting je doelen.

Dat betekent dus dat je alles accepteert

Precies. Lastig – dat weet ik. Maar weet je, het is de enige logische stap.

Je leven is op dit moment zoals het is. Het kan zijn dat je dit niet leuk vindt. Dat je je er tegen verzet. Dat is prima. Maar dat maakt het niet minder zoals het is.

En dat is belangrijk. Je kunt de situatie negeren of ontkennen. Maar dat maakt de realiteit niet minder waar.

Op het moment dat je jezelf, je leven en je situatie accepteert zoals het nu is kun je vooruit. Dan kun je erkennen dat bepaalde dingen in je leven misschien onwenselijk zijn, maar dat ze er wél zijn (zoals ik hier uitleg in de video). Vervolgens kun je de situatie gebruiken als uitgangspunt naar een leuker leven met minder problemen. Een leven waar je wél blij van wordt.

Hoe dan ook

Onwenselijke situatie zullen blijven bestaan zolang jij leeft met verwachtingen. Als je die verwachtingen kunt loslaten, dan zijn alle gebeurtenissen simpelweg gebeurtenissen. Neutraal – gewoon wat het is.

Als je wilt leven zonder problemen, leef dan zonder die oordelen. Met minder verwachtingen, en met een meer open mind voor hoe het leven zich besluit aan te dienen.

Want soms zijn het de naarste gebeurtenissen die je leven op de lange termijn het mooist maken. En hoe het uiteindelijk zal uitpakken – dat kun je nu moeilijk inschatten.

Dus. Lastig – maar de moeite waard. Echt waar.

Vind je mijn video’s leuk? Fijn! Ik vind jou ook leuk. Bedankt dat ik je mag inspireren met soChicken! 🙃

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test