Artikel opslaan

Genieten van het mooiste seizoen

De lente is het seizoen van een fris begin. De natuur begint opnieuw, en ook wij krijgen de kriebels om het leven weer een frisse draai te geven.

Nu de lente echt in aantocht is, is het tijd om dit prachtige seizoen niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Neem eens tijd om te genieten van de lente met de onderstaande manieren!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Vroeg opstaan

Als je besluit om vroeg op te staan zul je de eerste tekenen van de lente al snel ontdekken. Zelfs vroeg in de ochtend begint het al een klein beetje licht te worden en je hoort de vogeltjes zachtjes fluiten. Bovendien ruikt het buiten anders, de lente heeft haar eigen geur die je vooral in de vroege morgen kunt ruiken.

Wat doe je met deze extra tijd? Maak een lekkere ochtendwandeling, doe wat sport, yoga of neem de tijd om op je gemak te ontbijten of een fijn boek te lezen terwijl de natuur buiten ontwaakt.

2. In de tuin eten

Vroeg of laat komt de eerste dag dat het warm genoeg is om in de tuin te eten. Buiten eten geeft een heerlijk zomers gevoel en is vaak al mogelijk als de temperatuur een beetje aangenaam begint te worden. Zelfs als het ‘s avonds nog te koud is om buiten te dineren kun je al snel prima buiten lunchen!

Nu is dus ook de tijd om je terras of balkon weer helemaal op te lappen. Klop de winter uit je buitenplaats en maak er een fijne plaats van waar je de komende maanden heerlijk kunt genieten van zonneschijn, lekker eten en goede wijn!

3. Een lentewandeling maken

Wandelen is een geweldige manier om lekker in je vel te komen. Zodra de zon je streelt met die heerlijke warme stralen kan het een goed idee zijn om een flinke wandeling te maken door de stad of de natuur. Ga lekker naar buiten om tot jezelf te komen, of maak een gezellig wandeling met een vriend(in) in plaats van op de bank te hangen.

Heb je een hond? Dan is de lente een heerlijk seizoen om te genieten van lange wandelingen waar zowel jij als je hond helemaal gelukkig van worden!

4. Een terrasje pakken

Lekker in de vroege lentezon genieten van een verkoelende rosé is natuurlijk niet verkeerd! De komende weken zullen de terraswarmers langzaam plaatsmaken voor parasols en zullen de terrasjes weer volstromen met de eerste zonaanbidders.

5. Lekker tuinieren

In de lente kun je heerlijk tuinieren zonder dat het zweet je aan alle kanten uitbreekt. Bovendien valt er veel te beleven in de tuin, veel bomen, bloemen en planten komen tot bloei en er mag van alles gesnoeid worden!

Tuinieren is een rustgevende bezigheid die alleen maar leuker wordt met een warm zonnetje op je rug en fluitende vogels om je heen.

6. Voor het eerst naar buiten zonder jas

Ieder jaar is het weer een mooi moment als je naar buiten kunt lopen zonder je jas aan te hoeven trekken. Een heerlijk gevoel van vrijheid. Over een paar weken is het zover, dan kun je je winterjas lekker opbergen!

Heb jij al nagedacht over jouw outfit voor deze lente en zomer? Want nu je je niet meer kunt verbergen achter je makkelijke winterjas is het tijd om jezelf lekker fris te stylen!

7. Lekker skaten of hardlopen

In de milde lentezon kun je heerlijk hardlopen, fietsen of skaten in de buitenlucht. Het is niet te warm, niet te koud en het regent minder dan in de winter. Pak je kans en geniet van dat lekkere briesje langs je wangen. Kom in beweging met een goede vriend of vriendin en geniet van het vroege lenteweer!

8. Picknicken in de buitenlucht

Weg met het gourmetstel en de steengril. De lente is het seizoen waarin je weer voor het eerst kunt picknicken! Neem de tijd om op een mooie dag een lekkere picknick voor te bereiden en ervan te genieten in de buitenlucht met je vrienden of kinderen.

Vul een lekkere mand en geniet samen met fijne mensen in de natuur van een geweldige lunch!

9. Genieten van de veranderende natuur

Ga de natuur in en zie hoe alles verandert. De bomen komen tot bloei, de dieren ontwaken uit hun winterslaap en bloemen schieten overal uit de grond.

Laat je opvrolijken door alles wat de lente te bieden heeft. Geen kale takken meer, geen dode bladeren. Kleine kuikentjes, eendjes, kikkers en overal vogels die druk bezig zijn. Overal is leven en kleur!

10. Jezelf laten wekken door de opkomende zon

Laat je gordijnen eens op een kier staan en laat jezelf wekken door de opkomende lentezon. Met niets word je zo lekker wakker als met echt zonlicht. Opstaan met de zon is een goede start van de dag, het maakt je vrolijk!

Lees ook: 11 manieren om de dag goed te beginnen

11. Genieten van de vroege lentezon

Zodra het kan kun je lekker op een kleedje in het gras genieten van warme zonnestralen. Neem afscheid van je winterdepressie en laat je lekker verwennen door de warmte van de zon! Als je uit de wind zit dan kun je al heel vroeg in de lente uit de kleren gaan en voor het eerst zonnebaden.

Laat de lente maar komen!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test