Leren om van andere mensen te genieten

We schreven al eerder dat een geweldig leven draait om mensen. Door te genieten van de fijne mensen in je leven verhoog je de kwaliteit van je leven.

Niet alleen zul je meer plezier beleven, je leven zal ook meer diepgang krijgen. Een leven dat draait om mensen, in plaats van spullen, is een rijk en dynamisch leven met veel liefde en warmte.

De onderstaande tips helpen je om meer van de mensen om je heen te genieten. Ook van de mensen waarvan je op dit moment niet automatisch geniet!

1. Ga op zoek naar raakvlakken

Het is makkelijker om contact te leggen als je je richt op dingen die jij gemeen hebt met de ander. Ga daarom op zoek naar raakvlakken. Dingen die jij en de ander gemeen hebben, waar jullie allebei over kunnen praten.

Raakvlakken zorgen voor een gevoel van gelijkwaardigheid, en dat gevoel brengt je dichter bij de ander. Het wordt in het vervolg makkelijker om contact te leggen, en bovendien ook veel leuker.

Enkele voorbeelden: Je oom is ondernemer en jij bent van plan om je eigen zaak te starten, jij bent in een adoptieprocedure en een kennis heeft al een kind geadopteerd, jij houdt van taarten bakken en je buurvrouw wil dit ook op gaan pakken.

2. Doe je best om de ander te begrijpen

Begrip voor elkaar vergroot het gevoel van gelijkwaardigheid en respect. Probeer de ander niet jouw mening en wereldbeeld op te dringen, maar luister naar wat hij of zij te zeggen heeft.

Wees geïnteresseerd, stel vragen. Doe je best om meer te weten te komen van de ander zodat je diegene beter kunt begrijpen.

Wanneer jij begrijpt waarom mensen doen wat ze doen, kun je ze makkelijker respecteren en in je leven sluiten. Zelfs als je het niet met ze eens bent!

3. Deel je liefde en waardering

Wist je dat geven gelukkiger maakt dan krijgen? Start met het geven van jouw liefde en merk hoe je zowel jezelf als de ander in een betere stemming brengt.

Geef de ander een gemeend compliment, uit je waardering voor iets wat diegene heeft gedaan, laat weten dat je de ander bewondert. Doe iets voor een ander, en merk hoeveel je er voor terug krijgt.

Wanneer je investeert in een relatie dan zal dit je dichter bij de ander brengen. En hoe dichter je bij iemand komt, des te dichter je bij de ‘echte’ persoon komt.

4. Zie het goede in de ander

Het kan zijn dat je iemand eigenlijk niet echt mag. Je kunt je familie, je schoonouders, je zwagers en schoonzussen nu eenmaal niet kiezen. Ondanks dat je voorkeur misschien uitgaat naar andere mensen, kun je toch meer genieten van de mensen die je eigenlijk niet zo erg mag door het goede in ze te zien.

Misschien is je neef meestal erg vervelend, maar merk je dat hij toch een goed hart heeft, en kan je schoonmoeder erg zeuren maar staat ze toch altijd voor je klaar.

Zie het goede in de mensen om je heen, en merk hoe je ze meer gaat waarderen. Schuif je oordelen opzij, en kijk voorbij vervelende eigenschappen. Kijk voorbij onzekerheden, onhandigheden, stoere woorden en schreeuwen om aandacht. Doe je best om de ander recht in het hart te kijken.

Vaak kunnen de mensen waar je de grootste hekel aan hebt je iets leren over jezelf. Vraag je af waarom je zo’n hekel hebt aan bepaalde eigenschappen, en zoek uit wat dit over jou zegt.

Doe je best om het goede te zien in de mensen om je heen. Je zult zien… Mensen zijn over het algemeen zo slecht nog niet.

Liefdevol omgaan met moeilijke mensen

Liefdevol omgaan met moeilijke mensen Bundel

Wil je dieper ingaan op dit onderwerp? Ontdek hoe je beter kunt omgaan met negatieve, moeilijke en energiezuigende mensen.

In deze Bundel vind je handvatten, inzichten en praktische opdrachten die je helpen succesvol en liefdevol om te gaan met moeilijke mensen. Zo verminder je de negatieve energie en maak je je leven makkelijker.

Lees meer en start direct...

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test