Artikel opslaan

Werk van buiten naar binnen

Als je niet goed in je vel zit kan het lastig zijn om je leven weer op de rails te krijgen. Door te worstelen met je problemen, of te blijven hangen in negatieve gedachten kom je vaak nauwelijks vooruit.

Een veel makkelijkere manier om beter in je vel te komen is door praktische stappen te zetten. Door niet van binnenuit te proberen je leven te verbeteren, maar juist door van buiten naar binnen te werken.

Hieronder vind je een aantal leuke praktische handelingen die je kunt verrichten om beter in je vel te komen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Zorg voor overzicht in je leven

Overzicht betekent controle. Door voor jezelf vast te stellen wat er op dit moment allemaal speelt in je leven krijg je snel het overzicht terug.

Je hoeft je problemen niet allemaal op te lossen om je beter te voelen. Vaak voelt het gewoon ontzettend goed om ‘grip’ op de situatie te krijgen. Als je precies weet wat er speelt dan voel je je niet zo overweldigd.

Een eenvoudige manier om meer grip op je leven te krijgen beschreven we eerder op soChicken in dit artikel.

2. Ruim de boel eens lekker op

Op de site van Billy – Leukegeit.nl – is eerder het artikel In de War? Ga Opruimen geschreven. Wanneer je leven een puinhoop is, en je gewoon even niet waar je nu moet beginnen om je beter te voelen, ga dan opruimen.

Door je leefomgeving op te ruimen voel je je al snel van binnen een stuk georganiseerder. Bovendien is opruimen een eenvoudige, bevredigende en praktische bezigheid die je helpt je gedachten even ergens anders op te richten.

Wanneer je je huis lekker hebt opgeruimd en schoongemaakt voel je je goed en trots. Je leven ziet er direct een stuk zonniger uit!

3. Ga lekker sporten

Beweging is een praktische manier om gelukkiger te worden. Door te bewegen verdrijf je stress, introduceer je gelukkigmakende stofjes in je lichaam en voel je je fit en gezond.

Gewoon een uurtje gaan sporten is een goede manier om lekkerder in je vel te komen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aan te moedigen om te gaan sporten. Zodra je eenmaal bezig bent gaat het vaak vanzelf. En voor je het weet zit je in een opwaartse spiraal van gezond bewegen!

4. Maak er een gezond dagje van

Ga eens lekker gezond koken. Maak een lekker recept klaar, en geniet van een heerlijke en gezonde maaltijd. Wanneer je je niet goed voelt dan is het vaak aantrekkelijk om ongezond te eten. Door juist te kiezen voor veel groente en fruit kom je veel lekkerder in je vel te zitten. Je voorkomt dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Bovendien is koken een goede manier om even aan niets te denken en lekker met je handen bezig te zijn. Bereid een lekkere gezonde maaltijd met liefde, en ga er daarna fijn van genieten.

Ook gedurende de dag kun je kiezen voor een gezond eetpatroon. Stop jezelf niet vol met snoep, maar eet juist gezond om je beter te voelen!

5. Verzorg je lichaam

Neem eens een avondje de tijd om je lichaam goed te verzorgen. Door bezig te zijn met je lijf kun je je gedachten even afsluiten, en voel je je uiteindelijk veel schoner, mooier en aantrekkelijker.

Door voor je lichaam te zorgen krijg je meer zelfvertrouwen. Wil je weten hoe je zo’n zelfvertrouwen kuurtje opzet? Lees dan dit artikel.

Meer tips om je leven leuker te maken?

Wil je meer praktische tips om gelukkiger te worden? Het onderstaande boek bevat talloze leuke, herkenbare en praktische tips die je kunt inzetten om je leven leuker te maken!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test