Artikel opslaan

Wie veel beweegt wil meer bewegen

Je kent het gevoel wel: Je zit in een gezonde bui en je gaat beter eten en meer bewegen. In het begin voelt het wat onwennig om te bewegen omdat je al een tijd op de bank hebt gezeten. Maar na een paar sportsessies begint je lichaam weer in vorm te komen en is het helemaal niet meer zo erg om te sporten, het wordt zelfs leuk!

Door al dat gesport komt je lichaam in vorm en is het minder zwaar om te bewegen. Het gaat steeds soepeler, je wordt sterker en leniger. Er komt een moment waarop je lichaam tegen je zegt: “Kom! We gaan bewegen! Ik wil niet stil zitten!”

Wanneer je een beetje in vorm bent is sporten heerlijk ontspannend en zelfs verslavend. Het geeft je een groeiend gevoel van zelfvertrouwen, het gaat stress tegen en je ziet en voelt resultaat! Deze positieve spiraal zorgt dat je lekker blijft bewegen, totdat je er weer iets tussen laat komen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Hoe roep je deze opwaartse spiraal op?

Zoals gezegd is het belangrijk dat je in vorm bent om in deze positieve spiraal te komen. Het is dus verstandig om gewoon direct te beginnen met bewegen. Start in kleine stappen en beweeg iedere dag. Ga wandelen, skaten, zwemmen, steppen of wat dan ook. Breng je lichaam steeds tot het randje van wat je kunt, maar niet verder.

Door in kleine hoeveelheden te sporten groeit je conditie, je kracht en je uithoudingsvermogen. Op een bepaald moment merk je dat je precies genoeg conditie hebt om een lekker stukje te rennen. Of je merkt dat je normaal kunt opdrukken zonder dat het direct pijn doet. Sporten wordt leuker omdat je meer kunt, en als je door gaat zul je nog meer kunnen.

Met kleine stapjes grote resultaten boeken

Door klein te beginnen breng je jezelf stap voor stap op een hoger niveau. Vroeg of laat gaat je lichaam signalen geven dat het meer wil sporten. En zodra je dat voelt moet je er lekker aan toegeven. Merk je dat je weer minder gaat bewegen door bijvoorbeeld een stressvolle periode? Ga dan snel weer aan de slag met kleine stapjes om de negatieve spiraal te doorbreken en weer in de positieve spiraal terecht te komen.

Bewegen is gezond voor lichaam en geest, het is belangrijk dat je je lichaam sterk en soepel houdt! Een gezond lichaam ondersteunt een gelukkig leven. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag met dat lijf, trek je sportschoenen aan en ga lekker een stukje rennen!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test