Artikel opslaan

Het ‘zo, ik ben klaar’ probleem

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan kalmte. Ik wil graag een kalm persoon zijn. Niet als een paal in de branding, die iedere keer met zijn hoofd onder water komt als het vloed wordt. Maar als een zeilboot die meedeint op de getijden, en zich laat meevoeren door de wind. Kalmte geeft een gevoel van vrijheid, en dat is precies waar ik dit jaar aan wil werken.

Het is heel fijn om een kalm persoon te zijn. Net zoals het fijn is om een productief, succesvol en liefdevol persoon te zijn. En na een paar dagen regelmatig mediteren begon ik verschil te voelen. Ik voelde me kalmer, en dat werkte door in mijn hele leven. Ineens besefte ik me: “Wauw, ik ben een kalm persoon!”

En ja, toen ging ik minder mediteren. Want ja, ik was inmiddels al een kalm persoon. Ik voelde me fijn en ontspannen, dus de druk was van de ketel. Ik dacht dat ik klaar was, dat ik mijn doel bereikt had. En tja, binnen enkele dagen zakte de kalmte weg. Tot zover mijn kalme persoonlijkheid.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je bent wat je doet

Als je productief doet, dan kun je jezelf een productief persoon noemen. Maar alleen zolang je productief blijft. Want zodra je jezelf na drie uur uitstellen terugvindt op Facebook dan kun je jezelf geen productief persoon meer noemen. Wat je dan bent is een uitsteller.

Ik ben een kalm persoon als ik regelmatig mediteer. Zodra ik daarmee stop verdwijnt die fijne kalmte alweer snel. Dan ben ik geen kalm persoon meer, maar iemand die een tijdje kalm is geweest.

Er zijn maar weinig dingen die je bent zonder er iets voor te doen. Ja, je bent een mens, een man of vrouw, een wereldburger. De dingen die je echter graag wilt zijn (succesvol, liefdevol, kalm) ben je alleen zolang je iets doet. Dat is echter iets dat je makkelijk uit het oog verliest zodra je een bepaalde staat van zijn hebt bereikt.

Je bent productief, dus hoef je je niet meer druk te maken om productief worden. Maar zodra je jezelf niet meer pusht om productief te zijn, zul je minder productief worden. Je bent alleen een liefdevol persoon als je liefdevol bent naar jezelf en andere mensen. Zodra je dat niet bent, ben je niet langer liefdevol.

Je bent nooit klaar iets te zijn

Zodra je merkt dat je iets ‘bent’, begint het werk pas. De uitdaging is niet zozeer om productief te worden, maar om productief te blijven. Het is niet moeilijk om een paar keer te mediteren. Het wordt pas waardevol als je het iedere dag doet. Je bent niet zomaar klaar. Zodra je klaar bent begint het pas.

Dus laat jezelf niet wegglijden als je merkt dat je iets hebt bereikt. Ga door, houd vast. Een week productief werken is fijn, maar het is geen reden om minder je best te doen. Je werk is pas net begonnen. Ik ben weer begonnen met mijn ochtend- en avondmeditaties, waardoor ik mezelf weer kalm mag noemen. Wat wil jij zijn?

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test