Artikel opslaan

Een andere kijk op goede voornemens

Gebruik je voornemens niet als een lijstje met doelen. Gebruik ze liever als thema, als richtingaanwijzer voor je jaar.

Ik schreef er in 2010 al over: Wanneer je je jaar een thema geeft, beweeg je op dagelijkse basis automatisch in de gewenste richting. En aan het eind van het jaar zul je merken dat je echt wel iets aan je voornemens hebt gehad!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Ik ben liefdevoller geworden

Eind 2010 besloot ik dat 2011 in het teken zou staan van liefdevoller worden. Ik had gaandeweg besloten dat liefdevol zijn een eigenschap is die ik verder wilde ontwikkelen.

Een jaar is lang, en ik was niet altijd liefdevol naar mezelf of de mensen om me heen. Maar ik merkte dat, gedurende het jaar, ik meer en meer ging leven vanuit liefde. Steeds vaker vroeg ik mezelf af: Wat zou liefde doen?

Dat klinkt allemaal heel mutsig, ben ik met je eens. Het resultaat is echter verre van mutsig. Ik denk dat mijn besluit in 2010 me heeft geholpen volwassener, socialer en vooral liefdevoller te worden. Niet omdat ik heel actief een doel nastreefde, maar omdat ik mijn jaar in het teken had gezet van een specifieke ontwikkeling.

Eindelijk weg met de stress

Doelen komen en gaan. De ene maand wil je dit, de andere maand wil je dat. Toch heeft ieder mens brede thema’s die keer op keer opduiken. Terugkerende problemen die je het liefst uit het raam zou gooien.

In december 2011 besloot ik dat 2012 in het teken zou staan van innerlijke rust. Waarom? Omdat ik mezelf de afgelopen jaren heb leren kennen als stresskip (ja, ik zie de ironie). M’n hoofd zit binnen mum van tijd vol met tientallen ideeën. Met zo’n hoofd raak ik snel het overzicht kwijt, voel ik me overweldigd en stijgt mijn stressniveau.

Mijn werk met soChicken is grenzeloos, ik kan zelf bepalen wat ik wel en niet doe. Dat is heerlijk en tegelijker tijd een bron van stress. Want hoe weet ik of ik aan het juiste werk? Wanneer ben ik klaar? Wat moet ik wel doen, wat niet?

Innerlijke rust was het doel. Dus naar China. Nee, niet om te mediteren op een berg. Juist om mezelf te voorzien van een cultuurshock die me voorgoed zou veranderen. Drukte, chaos en een enorme toename in mijn vermogen om te relativeren.

Inmiddels ben ik weer helemaal ingeburgerd in mijn leven in Delft. En nog steeds als ik merk dat ik me ergens druk om maak, herinner ik mezelf aan een belangrijk inzicht: In China Poepen de Kinderen in Bloemperkjes.

Hoe ga jij dit jaar je leven veranderen?

Dit jaar ga ik werken aan een gevoel dat ik al heel lang wil ervaren: vrijheid. Mijn focus heeft voorheen gelegen op het creëren van een bedrijf dat werkt waar en wanneer ik wil. Op de praktische kant. En de praktische kant is ontzettend belangrijk, maar 2012 gaf me een verhelderende klap in mijn gezicht: Echte vrijheid zit tussen je oren.

Rondreizen met een ultra-light-backpack, werken waar en wanneer ik wil, zoveel mogelijkheden. En toch voelde ik me niet vrij. Praktisch gezien zal ik voorlopig niet vrijer worden dan dit, dus is het tijd om te werken aan mijn innerlijke vrijheid.

Dus, 2013 wordt voor mij het jaar van vrijheid. Een plek waarop liefdevol leven en innerlijke rust volgens mij samenkomen.

Wat wordt jouw thema van 2013? Wat wil jij dolgraag veranderen in je leven? In welke richting wil jij bewegen?

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test