Artikel opslaan

Diepe relaties maken gelukkiger

Echt verbinden met mensen – wat betekent dat eigenlijk?

Het houdt in dat je écht jezelf kunt zijn bij anderen. Dat je diepe voldoening haalt uit je relaties, en een diep gevoel van voldoening en liefde ervaart.

Hieronder vind je een paar tips die je helpen je relaties dieper te maken. Ga eens aan de slag in je interactie met anderen, en kijk wat er gebeurt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Besef dat je hetzelfde bent

We zijn allemaal mensen. En we hebben allemaal dezelfde behoeftes. We willen ons geliefd voelen, gehoord worden en geaccepteerd worden zoals we zijn zonder onszelf anders voor te moeten doen.

Echt contact maken met mensen wordt makkelijker als je beseft dat je hetzelfde bent. Allemaal aan het worstelen met en aan het genieten van dit leven. Allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal. Allemaal op zoek naar betekenis.

We zijn allemaal onderdeel van één grote menselijke familie. Verbonden in één waanzinnig web van leven. Voel je niet afgescheiden van anderen. Ieder mens is een beetje jij. En jij bent een beetje ieder mens.

Door zo te denken kun je onvoorwaardelijke liefde voelen voor ieder mens. Ook voor mensen die zich gedragen op een manier waar jij het niet mee eens bent.

Mensen zijn niet hun gedrag. Mensen zijn. En ze doen dingen. Van die essentie kun je houden, ook als je het gedrag afkeurt. Dat is soms lastig. Maar als het je lukt dan ontstaat er magie.

2. Denk positief over anderen

Je gedachten over een ander bepalen je interactie met diegene. Als je negatief over iemand denkt, dan heeft dit invloed op de relatie. In de vorm van je woorden en daden. Maar ook in de vorm van je lichaamstaal.

Mensen hebben het door wanneer ze veroordeeld worden. En het maakt ze niet blij. Het staat echt contact in de weg.

Haal positieve gedachten naar boven. Probeer je oordelen achterwege te laten. Andere mensen zijn anders dan jij – daar doe je niets aan. Richt je op iemands kwaliteiten, niet wat in jouw ogen tekortkomingen zijn.

3. Luister echt

De meeste mensen wachten simpelweg op hun beurt om te praten. Probeer minder te praten, en meer te luisteren. Laat anderen rustig uitpraten. En hoor echt wat ze zeggen. Niet alleen met hun woorden, maar ook met hun lichaamstaal.

Bijna niemand luistert echt. En wanneer jij het wel kunt opbrengen, geef je mensen een enorm geschenk.

Maak oogcontact, stel gerichte wedervragen, laat duidelijk blijken dat de ander gehoord wordt.

4. Durf kwetsbaar te zijn

Mensen houden van echte mensen. En echte mensen zijn niet perfect. En die imperfectie maakt ze kwetsbaar. Door jezelf stap voor stap open te stellen voor anderen nodig je de ander uit hetzelfde te doen.

Bijvoorbeeld door je angsten te delen. Of eigenschappen over jezelf waar je onzeker over bent. Gaandeweg ontstaat er zo meer vertrouwen, meer authenticiteit en meer gelijkwaardigheid.

Je geeft anderen het gevoel dat je echt jezelf bent. Dat je je niet anders voordoet. En dat nodigt hen uit hetzelfde te doen.

5. Oordeel niet

Oordelen zijn als vergif in iedere relatie. Niemand wil veroordeeld worden. Met een oordeel zeg je eigenlijk je bent niet goed zoals je bent, ik accepteer je niet, je moet veranderen voordat je mijn goedkeuring kunt ontvangen.

En dat is een hele pijnlijke boodschap. Een boodschap die mensen bij je wegdrijft.

Als je echt contact wilt maken met mensen, probeer dan je oordelen te herkennen en ze uit te bannen. Laat mensen zijn zoals ze zijn. En leer om mensen te waarderen in alle verscheidenheid.

Jouw beeld van hoe dingen moeten zijn is slechts één visie.

En werk aan je zelfliefde

Liefde kun je alleen geven als je het te geven hebt. En dat lukt pas als je van jezelf kunt houden. Als je overloopt van zelfliefde kun je pas écht liefde verspreiden.

Zelfliefde is iets anders dan arrogantie. Arrogantie is onzekerheid. Zelfliefde is vertrouwen.

Wil je meer zelfliefde ontwikkelen? Ga dan aan de slag met mijn online cursus Schijt – loslaten wat mensen van je denken. En ontwikkel stap voor stap meer zelfvertrouwen én zelfliefde.💛

Nieuwe vrienden, leuker leven

Moeiteloos nieuwe vrienden maken Bundel

Goede vrienden maken het leven leuker en lichter. Maar soms voelt het uitdagend om nieuwe vriendschappen te sluiten.

In deze Bundel deel ik een praktische methode die je kunt gebruiken om snel en moeiteloos nieuwe vrienden te maken. Ook als je weinig tijd hebt en ook als je verlegen bent.

Ontdek hoe je zelfverzekerd contact legt, hoe je je charisma vergroot, hoe je leuke gesprekken voert, hoe je stap voor stap investeert in een nieuwe vriendschap en nog veel meer.

Inclusief handige bonussen, leuke oefeningen en praktische opdrachten. 🎉

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test