Artikel opslaan

De kracht zit hem in gewoontes

Je kunt je doel bereiken, de liefde van je leven vinden of een miljoen winnen. Toch zullen al deze zaken je slechts tijdelijk echt gelukkiger maken. Het dagelijkse geluk komt vooral voort uit jouw gewoontes en je manier van kijken.

Door jezelf goede gewoontes aan te leren kun je iedere dag gelukkiger zijn. De onderstaande dagelijkse checklist geeft je een aantal kleine dagelijkse taken die je kunt verrichten om te werken aan je geluk!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Tel je zegeningen

Dankbare mensen zijn de meest gelukkige mensen. Onderzoek wijst keer op keer uit dat het voelen en uiten van dankbaarheid één van de meest effectieve manieren is om direct gelukkiger te worden.

Maak een lijstje van minimaal 3 zaken waar je dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn, maar probeer iedere dag te variëren. Door op zoek te gaan naar de gevoelens van dankbaarheid voel je je stemming direct omslaan.

Deze dagelijkse oefening helpt je het leven te relativeren. Je merkt uiteindelijk waar de prioriteiten echt liggen omdat je bezig bent met de zaken die er voor jou echt toe doen. Deze kleine oefening kan een enorme impact hebben op je leven!

2. Ontspan bewust

Neem iedere dag even de tijd om wat rust te vinden. Doe dit niet voor de televisie, maar zorg dat je even zo weinig mogelijk prikkels binnen krijgt. Ga zitten op een rustige plaats en adem even diep in en uit. Laat de spanning wegvloeien.

Je hoeft niet lang te blijven zitten om effect te voelen. Je kunt binnen een paar minuten klaar zijn en merken dat je je meer ontspannen en rustiger voelt. Dit is een geweldige oefening wanneer je je gestresst voelt. Je kunt met dit soort eenvoudige oefeningen stress ook heel goed voorkomen als je er dagelijks wat tijd voor uittrekt.

3. Uit je liefde aan iemand

Wij geloven dat het leven uiteindelijk draait om liefde. Liefde maakt gelukkig. Het hoeft hier niet te gaan om romantische liefde, maar iedere vorm van aandacht die recht vanuit je hart komt.

Je kunt liefde stoppen in je werk, in je hobby, in de natuur. Maar het belangrijkste is dat je liefde geeft aan de mensen om je heen. Geef aandacht, geef warmte en help de mensen om je heen hun leven leuker te maken.

Liefde uiten kan op veel manieren. Je kunt je partner een knuffel geven, of het uiten door te luisteren naar het verhaal van een vriendin met problemen. Het maakt niet echt uit hoe je het doet, zolang het maar recht uit je hart komt en je niets terug verwacht. Door iedere dag liefde te delen met de mensen om je heen maak je jezelf én je omgeving gelukkiger! Lees ook de volgende artikelen:

4. Kom een stapje dichter bij één van je lange termijn doelen

Het bereiken van je doelen is belangrijk voor je zelfvertrouwen, en je zelfvertrouwen is een belangrijke bouwsteen voor geluk. Zorg er dus voor dat je iedere dag een stapje dichter komt bij minimaal één doel dat belangrijk voor je is op de lange termijn.

Lange termijn doelen zijn vaak de doelen die het meeste verschil maken. Het zijn de dromen die je nastreeft in je leven. Omdat deze doelen vaak zo verweg liggen is het te makkelijk om ze te blijven uitstellen.

Wil je een slank lichaam? Wil je meer geld verdienen, meer rust vinden of verhuizen? Beweeg er dan naartoe. Iedere stap in de goede richting is een stapje dichter bij je droom. Je hoeft geen grote stappen te maken, zorg dat je iedere dag een beetje beweegt. Zo blijf je bezig met je dromen en worden ze werkelijkheid voor je het weet! Lees ook:

5. Schrijf in een dagboek/weblog

Je dag evalueren in een dagboek of een weblog is een enorm goede manier om je gedachten op een rijtje te zetten. Je wordt even geconfronteerd met alles wat je hebt meegemaakt, en je geeft jezelf de gelegenheid om alles een plekje te geven.

Schrijven heeft een therapeutische werking. Wanneer je schrijft dwing je je hersenen om je gedachten te structureren waardoor je plotseling tot allerlei inzichten kunt komen. Bovendien kan het heerlijk zijn om al je problemen dagelijks van je af te schrijven. Zo blijf je geestelijk licht en gelukkig!

Meer positieve tips?

Heb je zin in meer inspirerende en positieve tips? Lees dan het onderstaande boekje waar onder andere soChicken aan heeft meegewerkt! Het boekje bevat een leuke en inspirerende uitdaging voor iedere week van het jaar.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test