Artikel opslaan

1. Begin te glimlachen zodra je wakker wordt

Het is bewezen dat je daadwerkelijk blijer wordt door te glimlachen. Je hersenen leggen bij het maken van een glimlach direct de link naar een goed humeur, en dat zul je dan ook krijgen. Hou jezelf een beetje voor de gek, zeg dingen als: “Hehe, zo, dit wordt een heerlijke dag.”

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Maak je bed op

Je weet pas echt dat je een duffe dag hebt gehad als je ‘s avonds in een onopgemaakt bed moet stappen. Door je bed op te maken breek je definitief met slapen en ga je een nieuwe dag tegemoet. Bovendien geeft het je direct een gevoel van ‘accomplishment’, je hebt iets bereikt vandaag!

Trek natuurlijk ook direct de gordijnen open en lucht de kamer minimaal twee uur lekker door om de dufheid uit te bannen!

3. Neem een gezond ontbijtje

Niets is zo ontwakend voor je lichaam als een lekker ontbijt om op gang te komen. Ben je koffieverslaafd? Vergeet dat dan vooral niet te drinken!

Neem een lekker en gezond ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit, maak een smoothie of kies voor gezonde granen. Ontbijtgranen zijn snel klaargemaakt (graan in een kom, melk erbij en eten maar) en geven je lichaam lekker veel energie om de ochtend door te komen!

4. Kleed je behoorlijk aan

Het is natuurlijk lekker om zo nu en dan een pyjama-dag te houden. Als je dit echter niet als thema van je dag in gedachten had kun je je beter lekker aankleden. Zelfs als je voor vandaag geen plannen hebt is dit goed. Het geeft je een gevoel van ‘wakkerheid’, je draait gewoon mee met de dag en je kunt zo de deur uitlopen als je wilt. Bovendien voel je je simpelweg minder duf!

5. Maak jezelf klaar om naar buiten te gaan

Zelfs als je de hele dag binnen wilt blijven kun je je klaarmaken voor de buitenwereld. Dat is namelijk een goede manier om een duffe dag te voorkomen. Was je gezicht, doe je haar, maak je normaal op en spuit een luchtje op.

6. Doe iets wat op je TODO lijst staat

Gun jezelf het gevoel dat je vandaag iets bereikt hebt. Het hoeft niet groot te zijn, als je maar iets bereikt. Kijk eens naar je TODO lijst en kijk of je iets aan kunt pakken. Of misschien kun je eens iets opruimen?

7. Ga in ieder geval even de deur uit

Zorg dat je gewoon even buiten komt om een frisse neus te halen. Maak een wandelingetje, loop even naar de winkels, laat je hond uit of doe een brief op de post. Buiten is het nooit duf, dat is het alleen binnen!

8. Doe iets aan beweging

Je lichaam voelt een stuk minder duf als het even actief is geweest. Ga dus lekker bewegen. Dans mee met je favoriete muziek, fiets lekker snel naar de winkels of ga skaten. Zorg in ieder geval dat je hart even een boost heeft gekregen, voor minimaal 10 minuten. De dufheid zal je lichaam uitvliegen!

9. Ontmoet een aantal mensen

Praat met wat mensen. Bel mensen, maak een praatje met de vrouw achter de balie, spreek af met een vriend of vriendin. Contact met mensen is waar het leven uiteindelijk om draait. Zorg dus dat ook vandaag je sociale behoefte vervuld wordt. Zo voel je je niet zo duf in je eentje!

Meer leuke tips? Lees ook maak iedere dag zinvol met deze 6 gewoontes.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test