Artikel opslaan

1. Zet je wekker en kom uit bed

Hoe lastig het ook kan zijn, als je iets van je dag wilt maken zul je toch echt uit bed moeten komen. Wees slim en zet je wekker, zelfs in het weekend. Je kunt van tevoren berekenen hoeveel slaap je nodig zult hebben. Bereken hoe laat je de wekker moet zetten als je op de aangegeven tijd gaat slapen.

Kom uit je bed en rek je uit. Drink een glas water om je lichaam op gang te brengen en doe je best om te genieten van de ochtend. Lees ook mijn artikel hoe ik vroeger opstaan makkelijk maak.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Kleed je fatsoenlijk aan

Als je thuis werkt of vrij bent is het verleidelijk om lekker in je pyamabroek rond te blijven lopen de rest van de dag. Hoewel dat af en toe natuurlijk heerlijk is, is het beter om er geen gewoonte van de maken. Als je niet echt aangekleed bent voel je je namelijk al snel duf.

Verzorg jezelf en kleed je gewoon normaal aan, zelfs al ga je de deur niet uit. Je voelt je dan actiever.

3. Ontbijt goed

Je weet inmiddels wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Probeer iedere dag opnieuw te genieten van je ontbijt. Zorg ook voor variatie. Ontbijt eens lekker met fruit: Verse druiven of een lekkere kiwi. Waarom zou je doordeweeks niet eens lekker een pistoletje afbakken?

Je ontbijt helpt je lichaam ‘s ochtends op gang te komen. Het zorgt voor meer energie in de ochtend en de rest van de dag!

4. Vergeet niet te lachen

“Lach en vergeet maar vergeet niet te lachen, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

Zorg dat je elke dag kunt lachen om iets. Het houdt het leven leuk en je stemming goed. Geniet van het leven en zie er ook de lol van in. Hoe meer je lacht, des te beter je je zult voelen. Lees ook hoe je weer buikpijn van het lachen krijgt.

5. Doe iedere dag iets zinvols

Wij raden je aan om voordat je gaat slapen op te schrijven wat je de volgende dag allemaal wilt bereiken. Beperk dit lijstje echter tot maximaal 3 dingen. Zorg dat je hier de volgende dag mee aan de slag gaat en zorg ervoor dat je deze dingen gedaan krijgt.

Als je iets nuttigs en zinvols hebt gedaan met je dag voel je je voldaan. Als je de hele dag hebt zitten uitstellen voel je je waardeloos en leeg. Probeer niet alles in een dag te doen, dat loopt vaak uit op teleurstelling. Beperk je tot de drie belangrijkste en grootste zaken die je wilt bereiken.

6. Ontspan je iedere dag

Zorg dat je elke dag de tijd neemt om rust te vinden. Laat de spanning uit je lichaam vloeien en kom tot rust. Je kunt rust vinden in gezond bewegen, kort mediteren, spelen met je hond of door iets anders te doen wat je leuk en rustgevend vindt.

Door iedere dag te ontspannen voorkom je dat je gestresst en gespannen wordt. Dagelijks bewust ontspannen houdt het leven licht en leuk.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test