Wat is een trillend ooglid?

Voorheen werd een trillend ooglid gezien als een aandoening. Hier is niks van waar, een trillend ooglid is iets wat komt en gaat en waar iedereen last van kan krijgen. Een trillend ooglid ontstaat eigenlijk heel simpel door het aan- en ontspannen van je ooglid. Doordat dit aan- en ontspannen heel snel gebeurt, gaat je ooglid trillen en dit kan een vervelend gevoel geven.

Vaak duurt het trillen van je ooglid maar een paar minuten en gaat dan vanzelf weer weg, maar er zijn ook mensen bij wie het soms wel een paar dagen kan aanhouden. Oorzaken hiervan zijn vaak vermoeidheid (lees hier tips voor meer energie), stress of ingespannen werk met de ogen. Heel leuk om te weten… maar het blijft irritant.

Wat kun je doen aan een trillend ooglid?

Zoals gezegd is een trillend ooglid vaak het gevolg van vermoeidheid of stress. Neem je rust en slaap eens lekker uit. Zorg ervoor dat je je minder druk hoeft te maken. Ga bij jezelf na waar de stress vandaan komt en werk hieraan, ook raden we aan om een natuurlijke rustgever aan te schaffen om stress de baas te zijn.

Werk je veel met je ogen? Moet je veel lezen of vaak computeren? Dan kan dat de oorzaak van een trillend ooglid zijn. Las om het uur een korte pauze in, want ook je ogen hebben rust nodig. Vaak zijn deze dingen meer dan genoeg om af te rekenen met een trillend ooglid.

Tips om te ontstressen of een betere nachtrust te krijgen:

Houdt je ooglid écht niet op met trillen? Maak dan eens een afspraak met je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen.

soChicken nieuwsbrief - maak je leven steeds leuker!

Met mijn nieuwsbrief maak je je leven steeds leuker. In kleine, praktische stappen. Ruim 140.000 mensen gingen je voor! 😁

Doe je ook mee?