Trillend ooglid – wat is het?

Voorheen werd een trillend ooglid gezien als een aandoening. Hier is niks van waar, een trillend ooglid is iets wat komt en gaat en waar iedereen last van kan krijgen. Een trillend ooglid ontstaat eigenlijk heel simpel door het aan- en ontspannen van je ooglid. Doordat dit aan- en ontspannen heel snel gebeurt, gaat je ooglid trillen en dit kan een vervelend gevoel geven.

Vaak duurt het trillen van je ooglid maar een paar minuten en gaat dan vanzelf weer weg, maar er zijn ook mensen bij wie het soms wel een paar dagen kan aanhouden. Oorzaken hiervan zijn vaak vermoeidheid (lees hier tips voor meer energie), stress of ingespannen werk met de ogen. Heel leuk om te weten… maar het blijft irritant.

Wat kun je doen aan een trillend ooglid?

Zoals gezegd is een trillend ooglid vaak het gevolg van vermoeidheid of stress. Neem je rust en slaap eens lekker uit. Zorg ervoor dat je je minder druk hoeft te maken. Ga bij jezelf na waar de stress vandaan komt en werk hieraan, ook raden we aan om een natuurlijke rustgever aan te schaffen om stress de baas te zijn.

Werk je veel met je ogen? Moet je veel lezen of vaak computeren? Dan kan dat de oorzaak van een trillend ooglid zijn. Las om het uur een korte pauze in, want ook je ogen hebben rust nodig. Vaak zijn deze dingen meer dan genoeg om af te rekenen met een trillend ooglid.

Tips om te ontstressen of een betere nachtrust te krijgen:

Houdt je ooglid écht niet op met trillen? Maak dan eens een afspraak met je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen.

Stress stap voor stap verminderen

Stress verminderen in 5 stappen Bundel

Stress zuigt de blijdschap uit je dag. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om snel minder stress te ervaren.

In deze Bundel laat ik je zien hoe je het voor elkaar krijgt. We werken aan 5 stappen om stress snel en effectief te verminderen.

Zodat de blijdschap weer fijn terug kan stromen in je dag. ☀️

Lees meer en start direct...

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test