navigation
search

Help! een trillend ooglid!

Een trillend ooglid is ontzettend irritant, en iedereen kan er last van krijgen. Wij leggen je uit hoe een trillend ooglid precies ontstaat, en we hebben een aantal tips hoe je snel af kunt rekenen met een trillend ooglid.

Wat is een trillend ooglid?

Voorheen werd een trillend ooglid gezien als een aandoening. Hier is niks van waar, een trillend ooglid is iets wat komt en gaat en waar iedereen last van kan krijgen. Een trillend ooglid ontstaat eigenlijk heel simpel door het aan- en ontspannen van je ooglid. Doordat dit aan- en ontspannen heel snel gebeurt, gaat je ooglid trillen en dit kan een vervelend gevoel geven.

Vaak duurt het trillen van je ooglid maar een paar minuten en gaat dan vanzelf weer weg, maar er zijn ook mensen bij wie het soms wel een paar dagen kan aanhouden. Oorzaken hiervan zijn vaak vermoeidheid (lees hier tips voor meer energie), stress of ingespannen werk met de ogen. Heel leuk om te weten… maar het blijft irritant.

Wat kun je doen aan een trillend ooglid?

Zoals gezegd is een trillend ooglid vaak het gevolg van vermoeidheid of stress. Neem je rust en slaap eens lekker uit. Zorg ervoor dat je je minder druk hoeft te maken. Ga bij jezelf na waar de stress vandaan komt en werk hieraan, ook raden we aan om een natuurlijke rustgever aan te schaffen om stress de baas te zijn.

Werk je veel met je ogen? Moet je veel lezen of vaak computeren? Dan kan dat de oorzaak van een trillend ooglid zijn. Las om het uur een korte pauze in, want ook je ogen hebben rust nodig. Vaak zijn deze dingen meer dan genoeg om af te rekenen met een trillend ooglid.

Tips om te ontstressen of een betere nachtrust te krijgen:

Houdt je ooglid écht niet op met trillen? Maak dan eens een afspraak met je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen.

Nóg meer tips!

Sanne Meulemans

Sanne Meulemans

Sanne (26) is een gezellige hippe mama en oprichter van het leuke DIY blog Gras Tussen Je Tenen.

Zo wordt succesvol leven een eitje.

Klopt, de woordspeling is flauw. Maar het is wel waar. Lees ons gratis eBoek met tips voor een leuker leven.


Reacties

 • vincent says:

  Rechter ooglid trilt kom maar op met dat geluk mag ook wel is

 • EVDO says:

  Ohoh, ik durf niets meer. Mijn linker ooglid trilt al de hele dag vandaag..

 • Mario says:

  Ruim 4 weken last gehad van een trillend linker ooglid. Mijns inziens is er een duidelijk verband tussen deze klacht en een gebrek aan nachtrust , oververmoeidheid en een gestresst leefpatroon. Na 1 week een magnesiumkuur gestart en de nodige (nacht)rust in acht genomen. Vooralsnog lijkt genoemd probleem voorbij.

 • Jitte Akkermans says:

  Ooh neen, geen koffie, geen cola en geen lange avonden meer?

 • Ingrid Hermans says:

  Ik heb dit al n dikke week n paar keer per dag aan t linkeroog, kanp irritant, dus welterusten ;)

 • Jaclyn says:

  Ik heb ook al 3 dagen last van een trillend boven ooglid.
  Dat wat Tarik zegt is bijgeloof en stamt als het goed is van de katholieken of Cristenen af.
  Verder lijkt het erop dat het door de stress komt. Vermoeidheid komt daar ook zeker aan te pas.. Nu

 • Truuske says:

  Ook ik heb er al daaaaaaaaaaaaagen last van een trillend ooglid en oogbol, word er helemaal gestoord van: slaap uit en ook dat helpt niet, zal eens magnesium proberen, wie weet helpt dat!er gebeuren overigens alleen maar slechte dingen, zoals rekeningen betalen! Wie weet heb ik daar stress van! stekte allemaal.

 • Narayana says:

  Ik heb last van een trillend linker ooglid, al een week, stressgedachten heb ik niet als blije dagelijks mediterende boeddhist haha, maar mijn lijf is misschien wel gestresst en moe van te veel beeldschermwerk. En mijn rechteroog is te dominant in het kijkgebeuren merk ik als ik afzonderlijk mijn linker en mijn rechter oog even sluit. Misschien wijst een trillend ooglid ook op een lui oog, of dus er op dat het andere oog dominant is. Het andere oog sluiten stopt het trillen merk ik bij mezelf. Dank jullie voor de informatie.

 • Dorus says:

  een trillend ooglid komt door toxische overbelasting.
  ik heb het bij foute toxische tandprotheses, het kan ook komen door kronen, bruggen en implantaten.

 • D. says:

  Heb nu al 2 dagen last van een rechter trillend ooglid! en nee, niet 10 x op 1 dag.
  De hele dag door. Alleen als ik echt heel erg geconcentreerd ben met iets anders houdt het op. (of dan heb ik het gewoon niet door) Ben nog erg jong en heb voor mijn gevoel geen last van stress en ik slaap genoeg..
  Voor mij is er niks uit gekomen behalve keelpijn en een vervelend griepje..

 • Simenita says:

  Ik heb al weken een linker trillend ooglid. En er gebeuren allerlei gekke dingen. In het begin ging m’n kat plotseling dood, daarna heb ik een ongeluk gehad en gister is sinterklaas niet langs geweest. Ik weet niet hoe het komt maar het houd me steeds bezig. En mijn huisgenote kan uit zichzelf zijn rechter ooglid laten trillen, maar hij heeft ook altijd geluk inderdaad. Ik voel me machteloos en denk dat ik in de greep van de medicinale wetenschap ben gevangen. Kan iemand mij helpen?

 • Annemarie says:

  Ik heb een bril aangeschaft en ben van de klachten af! Geen vermoeide ogen meer en weg met het trillend ooglid.

 • Richard says:

  ik heb nu een linker trillend ooglid en vandaag hadden de treinen vertragnig en de deur van de bus ging niet open!

 • Doret says:

  Ik had vaak last van een trillend ooglid maar sinds ik magnesium slik ben ik er gelukkig vanaf.
  Magnesium is een mineraal wat werkt op de onwillekeurige spieren, het ontspant deze spieren. Het werkt ook goed om te ontspannen voor je gaat slapen.
  Als ik het een paar dagen vergeet te slikken komt dat irritante trillende ooglid meteen weer terug.

 • Door says:

  Vroeger was het ook een bijwerking van de (anticonceptie) pil. Ik weet niet of dit nu nog zo is, maar misschien wel handig om de bijsluiter er even op na te slaan.

 • Peggy says:

  Hier ook weinig gebeurtenissen eigenlijk. Er werd beschreven dat een trillend ooglid veroorzaakt kon worden door stress of oververmoeidheid. Nou ik heb nu ruim 1,5week last van een trillend linker ooglid en heb net mijn schoolafgerond, geslaagd en al en heb nu tot september vrij, geen stress of vermoeidheid aangezien in behoorlijk lang in mijn nest lig de laatste 2,5week die ik nu al vrij heb. ik weet echt niet hoe ik eraan kom, laat staan er vanaf kom haha :-(

 • Sander says:

  Hmm…ik heb ook een trillend rechterooglid maar bij mij gebeuren geen positieve dingen haha..:(

 • Rianne says:

  Grappig!!
  Ik heb het nu al 2 dagen zo`n 10 keer per dag, dat m`n rechter ooglid trilt.
  En vandaag is ons huis verkocht!!

 • Tarik says:

  mijn moeder zei altijd als het rechterooglid trilt dan gaat er iets positiefs gebeuren en als je linkerooglid trilt dan is dat niet zo best en eerlijk gezegt heb ik het wel vaak meegemaakt dat het zo afloopt.

Reacties zijn gesloten.

Disclaimer
Privacy
Cookies (+ recept)
Servicenest
© 2004-2016, soChicken®. Alle rechten voorbehouden.
soChicken is onderdeel van soChicken Studios.

Ontvang het soChicken stappenplan naar een leuker leven

Ontdek gratis hoe je je leven leuker en eenvoudiger maakt, met ons populaire stappenplan naar een leuker leven. Ruim 90.000+ lezers gingen je voor. Download nu gratis.

We zullen je niet spammen en je gegevens blijven tussen ons.