1. Zie het leven simpelweg als een feestje

Je kent de uitdrukking: “Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen”. Wat zou er gebeuren als je je leven simpelweg als een feestje zou beschouwen?

Door je leven te beschouwen als een feest zul je er minder serieus naar kijken. Je uitgangspunt wordt dan gewoon dat je leven leuk is. Natuurlijk heeft ieder feestje zijn dieptepunten, en daar is ook helemaal niets mis mee.

Roep het gewoon af en toe door de kamer als jij of de mensen om je heen weer eens veel te moeilijk nadenken. Roep zoiets als: “Nou kom op jongens, het leven is een feestje!” Je wordt er geheid een stuk vrolijker van!

2. Doe elke dag iets leuks

Wil je dat je leven echt voelt als een feest? Zorg er dan voor dat je elke dag iets leuks doet, dat je iedere dag iets meemaakt waar je je op kunt verheugen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je elke dag echt moet feesten. Het betekent dat je iedere dag simpelweg wat glans geeft met bijvoorbeeld een bezoekje van een vriendin, een etentje bij je familie, lekker taart eten in de stad, een filmpje kijken of een dagje sauna inplannen.

Door regelmatig leuke dingen te doen geef je glans aan je leven. Het hoeft bovendien niet duur of ingewikkeld te zijn!

3. Maak je werk zo leuk als je kunt

Als je bent zoals de meeste mensen dan breng je veel tijd door op je werk. Doe zoveel mogelijk je best om je werk leuk te maken voor jezelf.

Geef jezelf uitdagingen, bouw een goede band op met je collega’s en ga af en toe met ze op stap, zorg dat je elke dag kunt groeien en jezelf kunt overtreffen en zorg dat er iets te lachen valt. Houd je werk zo leuk mogelijk, dan maak je direct je hele leven leuker!

4. Maak plezier met de mensen om je heen

Stop met zeuren, met kreunen en steunen. Stop met klagen over hoe slecht het allemaal is. Het leven is een feest! Dus zodra je met andere mensen bent hoef je niet te zeuren, ga liever lekker lachen!

Beleef plezier met de mensen om je heen. Ga samen iets leuks doen, haal grapjes uit, geef cadeautjes, geniet samen van lekker eten en beleef een fijne tijd.

5. Lach om je problemen

Problemen zijn alleen maar problemen omdat jij er de stempel ‘Probleem’ op hebt gedrukt. Tot die tijd waren deze zogenaamde ‘problemen’ simpelweg gebeurtenissen.

Probeer je problemen weer te zien voor wat ze zijn, gebeurtenissen, en durf er gewoon eens om te lachen. Vaak zijn problemen zo belachelijk dat het een beetje lachwekkend wordt als je er even afstand van kunt nemen.

Lach om je tegenslagen, lach samen met anderen om je problemen. Zo houd je je leven lekker luchtig en niet zo serieus!

6. Maak regelmatig tijd voor een feestje!

Er zijn bepaalde momenten waarop we traditioneel feest vieren, maar dat wil niet zeggen dat feest alleen kan ontstaan vanuit traditie!

Iedere dag opnieuw valt er van alles te vieren. Wil je van je leven een feestje maken? Grijp dan elke gelegenheid aan om een feestje te vieren! Trakteer je collega’s op taart omdat het vandaag de eerste dag van een nieuwe maand is, nodig een paar vrienden uit om te vieren dat jullie favoriete show weer op tv is.

Vier dat de zon vandaag schijnt, dat je een nieuwe salontafel hebt gekocht, dat je al 10 dagen niet hebt gesnoept. Maak van je leven een feest door er simpelweg altijd een feest van te maken!

Meer tips om te genieten van je leven

De onderstaande boeken geven je leuke tips om de deur uit te gaan en overal leuke dingen te beleven en praktische tips om te stoppen met klagen en lekker positief naar je leven te kijken!

Ontvang gratis tips om je leven leuker te maken!

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 140.000 mensen gingen je voor! ๐Ÿ˜

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ’›