Artikel opslaan

Laat jij je leven verpesten door tegenslagen?

Niemand vindt het leuk als het leven even niet zo lekker loopt. Ieder leven kent ups en downs, en vroeg of laat zul je te maken krijgen met tegenslagen en problemen die je leven flink op zijn kop kunnen zetten.

De vraag is echter of je deze tegenslagen ziet als een natuurlijk onderdeel van je leven, of dat je je leven erdoor laat verpesten.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Er bestaan alleen resultaten

Zoals we vaker hebben uitgelegd op soChicken is het belangrijk om anders tegen vervelende gebeurtenissen in je leven aan te kijken. Probeer ze niet te beschouwen als vervelend, maar simpelweg als resultaten.

Gebeurtenissen krijgen pas betekenis als jij die eraan toekent. Als je besluit iets als vervelend te bestempelen, dan ervaar je dit als een tegenslag in je leven. Als je je best doet om er neutraal tegenaan te kijken, dan kun je deze gebeurtenis zien voor wat het is.

Dat wil niet zeggen dat tegenslagen nooit meer moeilijk zullen zijn. Tegenslagen zijn een natuurlijk onderdeel van je leven. Want zonder ongeluk kun je geen geluk ervaren, zonder haat ken je geen liefde, zonder boven is er geen beneden. Tegenslagen vormen je karakter, leren je belangrijke levenslessen en helpen je te bepalen wie jij bent in relatie tot deze problemen.

Door anders met je problemen om te gaan kun je er wel voor zorgen dat je je minder ver laat meeslepen met je vervelende gevoelens. Het kan je helpen gelukkig te blijven in moeilijke tijden en te leren van je tegenslagen.

Kijk eens achterom, en zie de perfectie

Het is makkelijk om tegenslagen in je leven af te doen als onwenselijk. Het voelt niet fijn als dingen verkeerd gaan, niemand vindt het leuk om problemen te hebben.

Toch zijn tegenslagen waardevoller dan je in eerste instantie zou zeggen. Want wanneer je eens de tijd neemt om achterom te kijken, en het verloop van je leven evalueert, kom je uiteindelijk tot de conclusie dat veel tegenslagen een geschenk uit de hemel zijn geweest.

Wanneer dingen tegenzitten word je gedwongen jezelf opnieuw af te stemmen op de realiteit. En in de strijd om deze moeilijke periode te boven te komen groei je onvermijdelijk. Dat wat je leert en de ervaring die je opdoet kan later van onschatbare waarde blijken.

Een voorbeeld: Als destijds die presentatie niet in de soep was gelopen, dan had je nooit geleerd hoe belangrijk een goede voorbereiding eigenlijk is. Als je die les nooit had getrokken, dan had waarschijnlijk een veel grotere en belangrijkere presentatie in de soep gelopen, met alle gevolgen van dien.

Vertrouw op een goede afloop, en lach om je tegenslagen

Tegenslagen zijn ergens goed voor. Ze vormen een goudmijn voor belangrijke levenslessen en helpen je groeien. En wanneer je achterom kijkt dan zul je zien waar al deze moeite goed voor is geweest.

Laat je leven dus niet verpesten door moeilijke tijden. Durf ervan te genieten, beschouw iedere tegenslag als een kans.

Kijk vooruit, en vertrouw erop dat ook deze tegenslag jou een sterker en wijzer persoon zal maken. Bedenk dat de lessen die je nu leert je later van pas zullen komen. Doe je best om je problemen af en toe van een afstandje te bekijken en ernaar te glimlachen.

Ieder leven kent ups en downs. Daar kun je niets aan veranderen.
Je kunt dus maar beter rustig meedeinen op de golven.

Meer tips om te groeien door tegenslagen

Vind je het moeilijk om je los te maken van je tegenslagen? Blijf je vaak piekeren, en ervaar je veel spanning en stress wanneer dingen niet lopen zoals je had gewild? Dan kan deze online training je helpen voortaan onbezorgd door het leven te gaan. Lees meer…

Daarnaast kunnen de onderstaande boeken je helpen

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test