Breng weer wat puf in je leven!

Ben je de laatste tijd moe, futloos en zit er geen puf meer in je lichaam? Door stress, hard werken, problemen en andere toestanden kan je batterij gewoon leeg raken.

Wil je jezelf weer even helemaal opladen? Hieronder vind je vijf simpele tips die je helpen je batterij te vitaliseren, en je energie terug te krijgen op zowel lichamelijk, mentaal als geestelijk niveau!

Wil je nog veel meer uitgebreide informatie ontvangen over het krijgen van meer energie? Schrijf je dan in voor de soChicken eCursus Meer Energie in 30 Dagen!

1. Eerst helemaal ontladen

Als je het meeste uit een batterij wilt halen dan moet je hem regelmatig helemaal leeg laten lopen voordat je hem weer opnieuw oplaadt.

Voordat je aan de slag gaat met het opladen van jouw batterij, kun je hem ook eerst helemaal leeg laten lopen. Hoe kun je jezelf dan helemaal ontladen? Volg dit simpele stappenplan:

  1. Schrijf alle todo’s van je af
  2. Schrijf al je problemen van je af
  3. Maak je lichaam even goed moe door lekker intensief te sporten
  4. Neem (als het kan) na het sporten een sauna
  5. Doe aan seks
  6. Optioneel: Experimenteer eens met deze moderne spijkermat.

Als je een paar van deze stappen hebt doorlopen (sla vooral stap 1 t/m 3 niet over), dan val je als het goed is als een blok in slaap. Al je energie is op, en je batterij is klaar om opgeladen te worden!

2. Voer eerst een reset uit

Wanneer de batterij in bijvoorbeeld een telefoon op is, dan reset de telefoon zichzelf. Een reset zorgt ervoor dat de software in de telefoon weer lekker snel gaat lopen, de boel wordt even opnieuw opgestart en opgeruimd.

Wil je ervoor zorgen dat jij ook weer lekker soepel kunt leven? Voer dan een reset uit op jezelf. Neem de tijd om een dag te ontspannen, bij te komen en te herstellen.

Neem lekker wat tijd voor jezelf, ga een dagje naar een spa of slaap uit en blijf lekker in huis hangen. Doe een dagje alleen wat jij leuk vindt, en laat je lichaam en geest even helemaal uitrusten.

Je kunt er ook voor kiezen om een paar dagen weg te gaan, en bijvoorbeeld lekker bij te komen in een mooi hotel in een natuurlijke omgeving.

3. Laad jezelf geestelijk op

Als je lekker uitgerust bent dan is het tijd voor de eerste oplaadcyclus. Begin met het opladen van je geest zodat je weer lekker helder, ontspannen en gefocust wordt.

Het opladen van je geest doe je door te mediteren. Dit kun je doen door een meditatie oefening uit te voeren, of door bijvoorbeeld een dag lang je best te doen om heel mindful te leven.

4. Laad je lichaam op

Je lichaam opladen is heel simpel. In de eerste plaats stop je met het toevoegen van voeding die je lichaam belemmert om optimaal te functioneren. Vervolgens voeg je voeding toe die je lichaam juist ondersteunt.

Kies voor natuurlijke voeding met veel voedingsstoffen. Het is belangrijk dat je eventuele vitamine tekorten die zijn ontstaan door stress en drukte worden opgevuld. Je kunt dit doen door veel groente te eten, fruit toe te voegen en te varieren met granen, noten en zaden.

Een leuke manier om je lichaam op te laden is door zelf een detox dagje te houden, en door bijvoorbeeld groene smoothies te drinken.

5. Laad je mentaal helemaal op

Jezelf mentaal opladen doe je het makkelijkst door in contact te komen met interessante mensen en ideeën. Doe nieuwe inspiratie op door een feestje te bezoeken, geweldige presentaties te bekijken of af te spreken met een leuke vriend(in).

Je kunt ook een inspirerend boek lezen of jezelf op andere manieren inspireren. Als je helemaal opgeladen bent dan voel je je energiek, gezond en geïnspireerd. Je voelt je niet meer futloos, je hebt juist zin om weer aan de slag te gaan!

Meer tips om gezond en energiek door het leven te gaan

De onderstaande boeken leren je aan de hand van praktische tips hoe je stap voor stap meer energie kunt krijgen.

Wil je leren hoe je in 30 dagen veel energieker wordt? Schrijf je dan in voor onze effectieve eCursus en krijg je levenslust in enkele weken terug! Bekijk deze unieke eCursus…

Ontdek hoe je snel positiever in het leven komt te staan ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin nu met 46% korting

Zo blijf je lekker positief ☀️

Ontvang ook iedere maandag gratis tips om je leven steeds leuker te maken. Ruim 150.000 mensen zijn al lid!

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛