Artikel opslaan

Stress heeft een prijs

Wanneer je stress laat opbouwen in je lichaam dan heeft dit een wezenlijke prijs. Niet alleen gaat de kwaliteit van je leven achteruit omdat je minder lekker in je vel zit, je wordt ook daadwerkelijk minder gezond.

Een gestrest lichaam is minder goed in staat om voor zichzelf te zorgen. Gestrest zijn kost veel energie, het bevordert verzuring van je lichaam (omdat er extra afvalstoffen vrijkomen), het belast je hart- en bloedvaten en richt nog veel meer schade aan in je lijf.

Stress breekt je lichaam af van binnenuit en kan je leven behoorlijk verpesten. En dat terwijl stress eigenlijk niets anders is dan een constructie van je eigen gedachten!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je maakt stress met je eigen gedachten

Juist, gevoelens van stress zijn resultaten van je eigen gedachten. Hoe komt het dat jij helemaal gestrest raakt van een groot project, terwijl een collega er compleet relaxed onder blijft? Waarom voel jij je ‘s avonds gespannen terwijl je partner zijn werk op zijn werk kan laten? Waarom blijven problemen aan je plakken terwijl andere mensen ze van hun af kunnen laten glijden?

Het heeft allemaal te maken met jouw kijk op de wereld. Stress is een product van overbelasting en angst. Wanneer je te lang, te hard en te veel werkt dan zul je uiteindelijk stress ervaren omdat je simpelweg overwerkt bent. Je lichaam en je hersenen krijgen te weinig rust om zichzelf bij elkaar te rapen, het systeem raakt overbelast.

Wanneer je stress ervaart uit angst heeft dit vaak te maken met faalangst, perfectionisme, angst om voor gek te staan en de angst om de controle te verliezen. Een probleem ‘dicht bij je houden’ geeft dan een gevoel van controle. Het voelt alsof jezelf zorgen maken verschil maakt.

Doordat je constant blijft rondlopen met spanning in je lichaam kun je niet goed ontspannen. Je lijf heeft behoefte aan rust, maar het kan zich niet ontspannen. Hoe kun je jezelf losmaken van stress, en meer leven zoals al die relaxte mensen om je heen?

Leer om relaxter te leven

Beschouw rust, zowel lichamelijk als psychisch, als een essentiële levensbehoefte. Wanneer je je lichaam geen rust en tijd gunt om te herstellen, dan verwaarloos je jezelf. Wanneer je kleine hoeveelheden stress snel laat ontsnappen, kan het nooit opbouwen tot de mate van spanning die je hele leven kan verpesten.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf traint om af en toe de boel de boel te laten. Durf het leven af en toe even van je af te laten glijden. Neem tijd voor jezelf en sluit je even bewust af. De wereld vergaat niet als jij je een avondje geen zorgen maakt over je werk. Sterker nog, de wereld zal er een stuk zonniger uit zien de volgende dag!

Zet je stressbronnen in perspectief. Maak jezelf niet gek, en durf af en toe even schijt aan de wereld te hebben. Ontspan regelmatig, en gun jezelf deze ontspanning. Je hebt het nodig om gezond en gelukkig te kunnen zijn!

Stress stap voor stap verminderen

Stress verminderen in 5 stappen Bundel

Stress zuigt de blijdschap uit je dag. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om snel minder stress te ervaren.

In deze Bundel laat ik je zien hoe je het voor elkaar krijgt. We werken aan 5 stappen om stress snel en effectief te verminderen.

Zodat de blijdschap weer fijn terug kan stromen in je dag. ☀️

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,5 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test