Artikel opslaan

Een todo lijst voor het komende jaar

Het komende jaar zal voorbij gaan, of je het nu gebruikt om je leven te veranderen of het gewoon over je heen laat komen. Heb je net als ik een thema bepaald voor het komende jaar? Dan kun je meer uit je jaar halen door een simpel Geweldig-Jaar-Plan te maken.

Wat is een Geweldig-Jaar-Plan? Het is een simpele lijst van dingen die je het komende jaar kunt doen om je droomleven dichterbij te brengen. Het is niet zozeer een uitgebreid projectplan, maar meer een verzameling praktische taken die je kunt doen om je leven te veranderen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Mijn lijst voor een gevoel van vrijheid

Zoals ik eerder vertelde wil ik dit jaar werken aan een ’gevoel van vrijheid’. Ik hoef niet perse vrij te zijn, ik wil me vrij voelen. Dat is een belangrijk verschil. Daadwerkelijk ’vrij zijn’ (wat dat ook mag betekenen) is nagenoeg onmogelijk. Ik kan echter werken aan mezelf, mijn leven anders inrichten en anders op het leven reageren. Op die manier kan het gevoel van vrijheid eenvoudig groeien.

Ik heb mezelf een hele simpele vraag gesteld: “Wat kan ik het komende jaar veranderen om me iedere dag vrijer te voelen?”

De antwoorden die boven kwamen drijven zijn ontzettend praktisch. Er zitten dingen tussen als ’dagelijks mediteren’, vooruit werken, ’beter overzicht krijgen in financiën’ en het uitbesteden van bepaalde taken. Er kwamen echter ook verrassende dingen bovendrijven, zoals het maken van een bruikbare backpack checklist.

Ik vind het geweldig om rond te reizen met een ultra light backpack. Maar voordat ik voor een paar maanden op weg ben naar Australië of China is mijn leven meestal een grote chaos. Door een goede checklist te maken (en desnoods mijn backpack half ingepakt standby te zetten) kan ik sneller weg wanneer ik dat wil. Dat geeft me een gevoel van vrijheid, ook al kies ik ervoor om helemaal niet op reis te gaan.

Maar ook stomme dingen, zoals het automatisch bewateren van mijn kamerplanten of meer werktaken naar mijn iPad verplaatsen geven me een gevoel van vrijheid. Stuk voor stuk taken die wat tijd kosten. Taken die ik mooi kan verspreiden over het komende jaar.

Breng je jaar in beweging

Door voor jezelf een praktisch plan te maken voor het komende jaar kun je jezelf in beweging brengen. Je inspireert jezelf om gedurende het jaar te werken aan je thema. Wanneer je dan eens een middag vrij hebt weet je in een oogopslag wat je kunt doen om je droomleven iets dichterbij te brengen.

Hoe en waar maak je zo’n plan? Ik heb een simpele brainstorm gedaan op papier, en vervolgens alle todos in Wunderlist gezet. Dit is een gratis todo programma dat werkt op alle devices en in je browser. Op die manier kun je altijd bij je plan, en kun je uitgevoerde items makkelijk afvinken. Meer inspiratie voor het maken van je plan? Lees dan Maak een Plan voor een Geweldig Leven.

Wil je je doelen bereiken?

Meer tips over het bereiken van je doelen vind je in dit eBoek dat ik een tijdje geleden heb geschreven. Lees meer…

 

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test