Artikel opslaan

Ik heb geen passie!

Als je geen passie hebt en iedereen blijft je maar vertellen dat je het moet hebben, en het wil niet lukken, dan voelt dat behoorlijk frustrerend.

Niet alle mensen om mij heen weten wat hun passie is. Ja, ze weten vaak wel waar hun interesses liggen, en ze weten wat voor veranderingen ze graag in hun leven willen maken. Maar niet alle mensen om mij heen jagen gepassioneerd hun dromen na. En dat is prima.

Het is fijn als je weet wat je passie is. Als je je ergens toe geroepen voelt. Maar als je dat niet hebt, is er geen man overboord. Het hebben van een passie is niet nodig om vooruit te komen en met volle teugen te kunnen genieten van je leven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Wat te doen als je geen passie hebt?

In de eerste plaats: relax, dwing het niet af. Misschien dat je liever wél een passie hebt voor iets, en dat je hard wilt proberen om je passie te vinden. Het is natuurlijk prima om je ogen open te houden om te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen, maar besef dat je leven ook goed is zonder passie.

Leer tevreden te zijn met je leven zoals het nu is. Geniet er nu van. Met of zonder passie.

Wat anderen ook zeggen dat je moet doen. Een leven zonder roeping is niet minder goed dan een leven mét.

Volg je nieuwsgierigheid

Hoe houd je je leven leuk en interessant zonder passie? Een goede vuistregel is: volg je nieuwsgierigheid. Volg het, gebruik het als een hint die je later mogelijk naar je passie leidt. Of misschien ook niet, maar in ieder geval kom je op het spoor van de dingen die je het meest interesseren in het leven.

Zo kan het zijn dat je plotseling interesse hebt in een sport, in filmmaken, in schrijven of outdoor activiteiten. Dat je ineens meer en meer beweegt richting bepaalde onderwerpen, erover wilt lezen, gelijkgestemden wilt ontmoeten etc.

Gebruik je nieuwsgierigheid als een richtingaanwijzer, en volg het zonder je druk te maken over waar het je gaat brengen. Dit werkt het beste wanneer je je begeeft in nieuwe situaties waar je in contact komt met nieuwe denkbeelden.

Volg je interesses

Wat als je niet nieuwsgierig bent? Dat kan. Volg dan simpelweg je interesses. Wat vind je leuk? Wat vond je leuk als kind? Waar heb je altijd al interesse in gehad? Volg dat pad, duik daar dieper in. Lees een boek, volg een paar blogs, doe een workshop, bezoek een evenement. Wie weet waar je terecht komt.

En tot die tijd: geen zorgen. Passie of geen passie, het is vooral de kunst om het leven te ervaren van moment tot moment. Dat is meestal al behoorlijk uitdagend op zichzelf.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test