De wereld verbeteren in je eentje

Soms lijken de problemen in de wereld te groot om op te lossen. Sterker nog, sommige grote problemen lijken onmogelijk om op te lossen, laat staan dat jij er een positieve bijdrage aan kunt leveren.

Toch is het slim om je niet uit het veld te laten slaan door de grootte van sommige problemen. Jij hebt namelijk veel meer invloed dan je beseft. Je kúnt de wereld verbeteren in je eentje, en dat is niet eens zo moeilijk.

De onderstaande redenen laten zien waarom je meer invloed hebt dan je denkt. Dus kom in actie en word onderdeel van de oplossing!

1. Je inspireert andere mensen

Door bewuster te leven inspireer je andere mensen om hetzelfde te doen. Wanneer je vanaf nu besluit om te kiezen voor milieuvriendelijkere producten die vaak gezonder en goedkoper zijn dan conventionele producten, laat je aan anderen zien hoe het ook anders kan.

Door jouw enthousiasme zul je anderen inspireren. Niet alleen kun jij andere mensen leren wat jij hebt geleerd, maar je maakt het ook makkelijk voor ze om hetzelfde als jij te doen.

Wanneer jij je keuzes goed kunt onderbouwen dan zul je andere mensen overhalen. Als jij alle voordelen van biologische voeding kunt uitleggen aan een vriendin, dan wordt het veel waarschijnlijker dat je vriendin vaker voor biologische producten zal kiezen. Niet alleen verspreid je theoretische kennis die mensen naar een hoger bewustzijn tilt, je laat ook meteen zien hoe anderen het praktisch kunnen uitvoeren.

Veel mensen willen bewuster leven, maar weten niet hoe ze dat moeten doen, waar ze moeten beginnen. Als jij laat zien hoe het kan, waar je op moet letten en welke voordelen het heeft, kun je al snel een inspiratiebron vormen voor een aantal mensen in je omgeving. Deze mensen zullen deze kennis verspreiden binnen hun gezin, vriendenkring en familie. Voor je het weet heb jij indirect tientallen mensen geïnspireerd en heb je jouw positieve impact dus vertienvoudigd.

2. Je vormt langdurige gewoontes

Zodra je probeert te leven met een kleinere voetafdruk op de wereld zul je merken dat je andere keuzes gaat maken. Je laat bepaalde luxe los omdat je de belasting op de omgeving niet langer kunt rechtvaardigen. Je consumeert bewuster en je kiest automatisch voor milieuvriendelijke producten.

Je laat bepaalde gewoontes los, en je vormt nieuwe gewoontes die aansluiten bij je nieuwe normen en waarden. Zodra het voor jou een gewoonte wordt om je afval te scheiden, dan betekent dit een structurele verbetering. Zodra je voortaan het liefst kiest voor producten verpakt in biologisch afbreekbare of goed recyclebare (glazen) verpakkingen dan zal deze gewoonte op jaarbasis een enorme impact hebben.

Wanneer je nieuwe goede gewoontes aanleert verbeter je de wereld zonder dat je het door hebt. Zodra je gewend bent om je planten water te geven met opgevangen regenwater, de lichten uit te zetten als ze niet nodig zijn, te wassen met milieuvriendelijk wasmiddel etc, lever je een structurele bijdrage die jaar na jaar jouw impact op de wereld klein houdt. Zelfs als je over een paar weken helemaal niet meer zo bezig bent met duurzaam leven zullen deze gewoontes doorwerken.

3. Je stemt met je geld

Hoe meer geld jij verplaatst van conventionele producten naar duurzaam geproduceerde producten, des te groter je impact wordt. Iedere euro is een stem. Een stem voor, niet alleen het product dat je in handen krijgt, maar de gehele productieketen achter het product.

Als jij kiest voor fair-trade, duurzaam of biologisch geproduceerde producten dan draag je automatisch bij aan een schone en eerlijke wereld. Je stemt niet op een productieproces dat leunt op vervuiling van de planeet, uitbuiting van mens en dier en verspilling van grondstoffen. Je ondersteunt een proces dat is gebaseerd op respect voor de mensen, de dieren, de wereld en voor jou als klant.

Ondersteun de bedrijven die hun geld verdienen op een manier waar jij achter kunt staan en zet je geld aan het werk.

4. Je kleine keuzes stapelen zich op

Vul jij je boodschappenkar voor de helft met biologische, eerlijke producten? Dan draag je week na week iets bij met deze kleine keuzes. Alle kleine keuzes die je maakt dragen bij. En al snel wordt jouw positieve invloed steeds groter en groter.

Door andere mensen te inspireren en je geld aan het werk te zetten kan jouw positieve invloed bovendien veel verder reiken dan jouw leven alleen. Al die kleine veranderingen in de juiste richting hebben tezamen een enorm versterkend effect.

Hoe duidelijker en eenvoudiger jouw aanpassingen zijn, des te makkelijker het voor andere mensen wordt om ze over te nemen!

Goede ideeën verspreiden zich als golven

Houd jezelf niet voor de gek. Jij kunt meer veranderen dan je zou denken. Goede daden verspreiden golven, ze blijven zichzelf verspreiden lang nadat de steen al naar de bodem is gezonken.

Kom in actie, verander je leven en leg andere mensen uit waarom je bepaalde keuzes maakt. Je inspireert andere mensen, draagt bij aan een duurzame wereld en zult ontdekken hoe leuk en makkelijk het kan zijn om de wereld te veranderen!

Lekker Simpel Groen Leven!

Laat je inspireren om je leven groener te maken op een leuke, praktische en verrassende manier.

Download hier ons gratis eBoek Update je Planeet met 5 simpele stappen om de planeet te verrijken!

update-je-planeet-cover

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test