Artikel opslaan

Groen leven – 3 ongebruikelijk leuke tips

Bekijk hieronder mijn video over groen leven. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over groen leven op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Groen leven is meer dan LED lampen installeren

Ja. Dat wist je natuurlijk al. Een groenere samenleving kijkt verder dan energieverbruik en het scheiden van het afval. Dat zijn de duidelijke eerste stappen. En als je dit leest heb je die stappen waarschijnlijk al gezet.

Zo niet – onderaan de pagina vind je tips om aan de slag te gaan.

In bovenstaande video deel ik drie groen leven tips die je niet zo vaak hoort. Tips die meer gaan over hoe jij naar de wereld kijkt, en hoe je vanbinnen kunt veranderen om de buitenwereld groener, duurzamer en blijer te maken.

Laten we niet veranderen omdat we boos zijn op de mensheid. Laten we veranderen vanuit liefde voor alles dat leeftinclusief de mensheid. Dat werkt veel beter.

Waarom verander jij de wereld? Deel op Pinterest

1. Groener leven door tevreden te zijn

Een tevreden mens is een groener mens. Waarom? Omdat je minder consumeert als je tevreden bent met je leven.

Als je tevreden bent dan hoeft er niet constant van alles te veranderen. Dan heb je geen nieuwe auto nodig, geen nieuwe smartphone en geen stapels nieuwe kleding.

Je neemt genoegen met een simpeler leven. Een leven dat geoptimaliseerd is op tevredenheid, authenticiteit en voldoening. Niet op status, populariteit en het krijgen van goedkeuring van anderen.

Een simpeler leven bouwen helpt je niet alleen groener te leven. Het zal je waarschijnlijk ook gelukkiger maken. Hier lees je meer tips:

2. Ontwikkel meer compassie

Door je compassie te vergroten zul je automatisch groener leven. Hoe zit dat? Simpel: je krijgt veel meer liefde en waardering voor al het leven op aarde. Inclusief de mensen in je leven.

Je toegenomen compassie zal ervoor zorgen dat je automatisch van binnenuit biodiversiteit wilt beschermen op kleine en grote manieren. Je zult misschien de neiging krijgen om minder of geen vlees meer te eten, om minder dierlijke producten te gebruiken, om meer tijd in de natuur door te brengen en de biosfeer te ondersteunen waar mogelijk.

Maar ook in je sociale omgeving zul je voelen dat je meer wilt doen om het leed om je heen weg te nemen of te verzachten op positieve manieren. Door meer liefde, kalmte, begrip en aandacht te verspreiden.

Compassie is mooi spul. En je kunt het trainen. Dat is fijn voor jezelf, en het is fijn voor de wereld om je heen.

3. Blijf kleine stappen zetten richting een groener leven

Ook als je de grote stappen hebt gezet (afval scheiden, zonnepanelen neerleggen, isoleren, etc.) dan zijn er nog altijd kleine dingen die je kunt doen om groener te leven.

Er zijn altijd kleine dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Zoals je toiletpapier verbruik terugdringen met 95%, een extra categorie afval scheiden, je volgende reis in Europa met de trein maken, een duurzamere energieleverancier zoeken (ik zit bij Vandebron) of meer verpakkingsloze producten kopen.

En ja – heb je een eigen huis en heb je nog geen zonnepanelen op je dak? Wordt het niet eens tijd voor zelf opgewekte elektriciteit? Hier kun je zien wat het je oplevert.

Je kunt kleine stappen blijven zetten om meer te leren, je impact te verminderen en de mensen om je heen te blijven inspireren op positieve manieren. Hier vind je nog meer inspiratie:

Positief omgaan met eco-anxiety

Positief omgaan met ecologische achteruitgang Bundel

Maak je je regelmatig zorgen over de gezondheid van onze planeet? Je bent niet alleen.

In deze cursus onderzoeken we hoe we onze zorgen en stress rondom klimaatverandering en ecologische achteruitgang kunnen omzetten in iets positiefs.

Ontdek hoe je je kalmte terugvindt, je schuldgevoel achter je kunt laten en constructief aan de slag kunt gaan om de problemen stap voor stap aan te pakken. Vanuit liefde en compassie, in plaats van angst en paniek. ๐Ÿ’›

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 8,9 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test