Artikel opslaan

Kleine doelen maken je blij

Doelen zijn afspraken met jezelf die je duidelijk formuleert. Je maakt constant afspraken met jezelf (‘vandaag ga ik m’ijnn best doen’), maar deze zet je doorgaans niet op papier. Door afspraken met jezelf concreet te maken en ze vervolgens na te komen voel je je geweldig.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Voorbeelden van bescheiden doelen

Dit zijn enkele voorbeelden van bescheiden doelen die je eenvoudig kunt behalen, en waar je dus ook sneller blij van zult worden:

  • ”Vandaag ruim ik mijn kamer op
  • ”Ik zorg dat mijn geldzaken op orde komen.”
  • ”Vandaag eet ik geen snoep.”
  • ”Ik ga mijn huisdier wassen.”
  • ”Ik geef de keuken vandaag een lekkere poetsbeurt.”

Het addertje onder gras: je moet ze wel doen

Het is leuk om TODO lijstjes te maken voor jezelf. Veel mensen hebben het gevoel dat ze de items op de lijst hebben voltooid zodra ze ze hebben opgeschreven. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Om je echt blij en tevreden te kunnen voelen is het van belang dat je afspraken met jezelf echt nakomt. Alleen dan zul je echt merken hoe leuk het is om kleine doelen te bereiken!

Lees ook: afspraken met jezelf – je zelfvertrouwen vergroten.

Kleine doelen worden groot

Het zal je niet verbazen dat alle grote dingen die in de wereld bereikt worden, werden bereikt via kleine doelen. Als je een groot einddoel voor ogen hebt is het van belang dat je het zo snel mogelijk in kleine taken verdeeld. Blijf je doelen steeds kleiner en kleiner maken.

Je doel is klein genoeg als je geen enge onderbuikgevoelens krijgt als je het leest. Je moet een gevoel krijgen dat zegt: “Oh, dat kan ik, dat ga ik direct doen!”. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is constant kleine doeltjes bereiken.

Doeltje na doeltje kom je hierdoor dichter bij je einddoel, hoe groot dat ook is. En weet je wat zo leuk is? Telkens als je zo’n klein subdoel kunt afvinken voel je je heerlijk. Gun jezelf dus kleine, bescheiden doelen en geef zo langzaam je leven vorm terwijl je je ondertussen geweldig voelt.

Lees ook: Zo motiveer je jezelf met inspirerende doelen
En: Getting Things Done in 7 stappen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test