Artikel opslaan

Leven op kunstmatig voedsel

Meer dan ooit voeden we onze complexe lichamen met versimpelde voeding. We kiezen voor voedingsmiddelen die worden bewerkt of geproduceerd in fabrieken. Voeding waarvoor niet de boer maar de man met het witte haarnetje verantwoordelijk is.

We hebben onszelf voor een deel afgesloten van de natuurlijke kringloop van moeder natuur. Een keuze die ertoe leidt dat ons kostbare lichaam minder krijgt dan het verdient, terwijl de voedingsindustrie meer en meer verdient aan kunstmatigheid.

Hieronder vind je twee belangrijke redenen waarom het waardevol is om te kiezen voor echte voeding. Dat wil zeggen, voeding die geproduceerd is door moeder natuur, zonder bijdrage van de hogere schei- en bedrijfskunde.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Echt eten bevat synergetische voedingsstoffen

De natuur is slimmer dan alles wat we als mensen hebben kunnen creëren. De natuur kijkt verder, zowel in de breedte als in de diepte. Ze kan zich op eindeloos veel manieren aanpassen om ervoor te zorgen dat het ecosysteem, en al haar inwoners, gezond blijven.

Wanneer je een stuk biologische groente eet dan profiteer je van deze wonderlijke eigenschap. Iedere groentesoort is namelijk rijk aan tientallen geweldige voedingsstoffen die je lichaam op honderden manieren ondersteunen. Al deze voedingsstoffen samen (de synergie) zorgen ervoor dat ze stuk voor stuk optimaal kunnen worden opgenomen door je lichaam.

Als je kiest voor een wortel, dan voed je je lichaam met meer dan alleen beta-caroteen. De wortel bevat ook de ‘handleiding’ voor alle voedingsstoffen die hij bevat. Dankzij deze handleiding weet je lichaam precies wat het binnen krijgt en wat er met de wortel moet gebeuren.

De wortel komt uit hetzelfde systeem als je lichaam. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Een wortel is meer dan een stapeltje voedingsstoffen. Het is een synergetisch geheel, een complex organisme dat precies aansluit op de complexiteit van jouw organisme. Op die manier kan het je lichaam optimaal voeden. Een eigenschap die kunstmatige voeding voorlopig nog niet bezit.

2. Echt eten bevat een complexere en diepere smaak

Wanneer je snel een maaltijd naar binnen werkt met kunstmatige ingrediënten dan smaakt het geweldig. Kunstmatige geur- en smaakversterkers gaan hand in hand met onze onrustige leefgewoontes (zoals eten voor de tv). Wanneer je niet de aandacht hebt om echt te proeven, dan merk je haast niet dat je chemicaliën naar binnen werkt.

De situatie wordt echter anders wanneer je die soep-in-zak eet met volle aandacht. Wanneer je iedere hap je volle aandacht geeft. Dan proef je ineens dat je eten ‘zielloos’ is. De smaak is oppervlakkig, weinig complex en ontworpen om je smaakpapillen te overdonderen.

Echte smaak kost tijd. Het kost tijd om smaak te zaaien, om smaak te laten groeien, om het te oogsten. Het kost tijd om smaak te bereiden en, niet onbelangrijk, je moet de tijd nemen om echte smaak te proeven.

Echt eten, geproduceerd door moeder natuur en bereid door jou, is oneindig diep en complex van smaak. Gerechten met echte specerijen gaan dieper dan gerechten met smaakversterkers. Echte smaak, eten met een ‘ziel’, geeft je een heerlijk voldaan gevoel dat kunstmatig eten je nooit kan geven.

Koester je lichaam en kies voor echt eten

Je lichaam is het belangrijkste gereedschap dat je ooit zult hebben. Het zorgt voor je, het repareert je, het houdt je in leven, dag in dag uit.

Wat betreft voeding is er één expert die je kan helpen je gezondheid in de volle breedte en volledige diepte te ondersteunen. En die ene expert draagt geen witte jas en is niet in dienst van een groot bedrijf. Het is dezelfde expert die jou heeft opgebouwd van één cel tot het mens dat je nu bent: de natuur.

Moeder natuur maakt geen reclame op tv en betaalt niet extra voor een goede positie in de supermarktschappen. Het kan haar niet schelen of je kiest voor groente of chemicaliën (of groente mét chemicaliën). Ze blijft haar best doen om jou gezond te houden.

De keuze is aan jou: wil je haar hierin belemmeren, of wil je haar een handje helpen? Door te kiezen voor echte voeding ondersteun je je gezondheid op talloze manieren.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test