Artikel opslaan

Geen zin om te schrijven

Laatst wilde ik een paar artikelen schrijven. Sterker nog, ik moest een paar artikelen schrijven van mezelf. En het lukte niet. Ik had geen inspiratie. En eerlijk gezegd had ik ook gewoon geen zin.

Ik voelde me lui. Ik voelde me een loser. Ik moest ten slotte schrijven van mezelf, en ik deed het niet. Ik zat maar een beetje uit te stellen.

Nog niet zo lang geleden zou zo’n moment me stress bezorgen. Ik zou mezelf dan het gevoel aanpraten dat ik ‘niet goed genoeg’ ben, omdat ik niet doe wat ik vind dat ik moet doen.

Maar die tijd is voorbij, gelukkig.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Observeer giftige gedachten

Je gedachten bepalen je gevoel. Als je denkt aan vervelende dingen, ervaar je al snel een vervelend gevoel. Als je denkt dat je niet goed genoeg bent, voel je je al snel waardeloos. En als je niet door hebt dat je dit soort gedachten hebt, dan ervaar je constant een vervelend gevoel, ook al kun je het niet verklaren.

Ik heb genoeg reden om mezelf waardeloos te voelen. Ik heb gisteren mijn hand in een snoeppot gestopt. En daarna kon ik niet meer stoppen. Dus ik heb gesnoept tot ik misselijk werd, en daardoor voelde ik me niet goed. Lichamelijk niet, en geestelijk niet. Omdat ik mezelf zwak vond.

En nu lukte het me niet om te schrijven. En ik merkte hoe de giftige gedachten opkwamen. En ik greep in.

Zet jezelf op een zijspoor

Ik besloot dat ik helemaal niets moet, en dat het geen probleem is als ik nu niet wil schrijven. Ik publiceerde een artikel dat ik eigenlijk later had willen publiceren, en ging verder met mijn dag. Ik ging andere dingen doen. Dingen waar ik wel zin in had, die net zo nuttig waren.

Ik vond dat ik moest schrijven. Maar zodra ik dat moeten los liet, werd mijn dag een stuk leuker. Ik kon iets nuttigs gaan doen waar ik ook daadwerkelijk zin in had. Zoals mezelf inlezen in een leerzaam boek, wat kleine klusjes die toch moeten gebeuren, een paar taken oppakken die niets met schrijven te maken hebben.

En weet je wat? Voor ik het wist stond dit artikel op mijn scherm. En had ik dus toch geschreven. En voelde ik me prima.

We houden onszelf allemaal weleens dit soort onzin voor. We denken dat we dingen moeten doen, en dat we losers zijn als we die dingen niet doen. Maar zo werkt het niet. Prik door je giftige gedachten heen, laat al dat ‘moeten’ los, en volg een effectiever pad. Voor je het weet zijn al die ‘moetjes’ afgevinkt, omdat ze ineens niet zo dwingend meer zijn.

Ga gewoon iets anders doen als je vast zit. Dan ben je weer in de productieve flow voordat je het weet.

Tips tegen uitstelgedrag

De afgelopen jaren heb ik meer van dit soort technieken ontdekt die ervoor hebben gezorgd dat ik mijn uitstelgedrag drastisch heb verminderd. Wil je ook leren hoe je productiever wordt en meer discipline ontwikkelt?

Bekijk dan deze super praktische cursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test