Artikel opslaan

Upgrade je leven

Wat is dat, je leven upgraden? Het houdt in dat je op allerlei fronten kiest voor meer plezier, kwaliteit en voldoening. Dat je ervoor zorgt dat je leven soepeler loopt en dat het makkelijker wordt om je doelen te bereiken.

Zie het als een upgrade naar een luxere hotelkamer of een duurdere auto. Alles is beter afgewerkt, er is beter nagedacht over de details. Hierdoor wordt de ervaring plezieriger en comfortabeler.

Dat idee kun je ook toepassen op je leven. Haal de kleine ergernissen uit de weg. Verbeter je communicatieve vaardigheden, houd je leven opgeruimd en leer een paar goede gewoontes aan. Op die manier til je je leven naar een hoger kwaliteitsniveau, en zul je merken dat de ervaring plezieriger en comfortabeler wordt.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

42 Manieren om je leven te upgraden

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Hieronder vind je 42 praktische tips en ideeën waarmee je je leven kunt upgraden.

 1. Kies vaker voor kwaliteit boven kwantiteit. Kwaliteit kost je meer geld, maar betere producten gaan langer mee. Ze geven je bovendien meer plezier.
 2. Stop met roddelen.
 3. Stop sowieso met praten over mensen die er niet bij zijn, ténzij het positief is.
 4. Houd je complimenten niet voor jezelf, en geef ze niet alleen indirect. Geef mensen complimenten wanneer je die voor ze hebt.
 5. Geef andere mensen het gevoel dat ze bijzonder zijn. En besef dat dat ook echt waar is.
 6. Geef duidelijk je grenzen aan. Dat lijkt soms lastig, maar het maakt de wereld een stuk duidelijker voor jezelf en voor de mensen om je heen. Het maakt ook jouw leven een stuk leuker.
 7. Doe altijd je best om duidelijk te communiceren.
 8. Durf te vragen. Je hebt anderen nodig om sommige behoeftes te vervullen, maar mensen zijn niet helderziend. De meeste mensen helpen graag, maar dan moet je het wel even vragen.
 9. Jouw leven is jouw verantwoordelijkheid. Soms veroorzaken andere mensen problemen. Maar zodra jij het als probleem ervaart is het jouw probleem en zijn er altijd dingen die jij kunt doen om dit probleem in ieder geval voor jezelf op te lossen.
 10. Koop minder kleding, maar koop betere kleding.
 11. Besteed meer aandacht aan structuur en het materiaal van je kleding. Wat een betaalbare wollen trui lijkt, blijkt in de praktijk vaak goedkoop materiaal dat snel lubbert, rafelt en verkleurt. Een iets duurdere trui gaat langer mee en geeft je bovendien een betere uitstraling.
 12. Houd je werkomgeving schoon en opgeruimd. Zo ben je het meest productief.
 13. Dat geldt ook voor het bureaublad van je computer. Een schoon bureaublad werkt fijner.
 14. En ja, dat geldt ook voor je smartphone. Dat apparaat gebruik je zo vaak, dat het loont om het opgeruimd te houden. Verwijder ongebruikte apps en organiseer je apps overzichtelijk.
 15. Plaats alle communicatie apps in één mapje. Hierdoor kun je sneller en makkelijker reageren op alle inkomende berichten (email, telefoon, FaceTime, SMS, Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage etc.)
 16. Werk met Leukegeit om je huis schoon en opgeruimd te houden. Door het bij te houden heb je er minder werk aan, en kun je bovendien altijd bezoek ontvangen.
 17. Zeem de ramen. Schone ramen zijn een enorme upgrade van je huis, zéker als de zon schijnt.
 18. Onderhoud je auto.
 19. Was je auto regelmatig. Je schiet er niets mee op – maar je geniet wel een stuk meer van je auto.
 20. Probeer bij te blijven met onderhoudsklusjes in je werk, je leven en je huis.
 21. Pak je uitstelgedrag aan.
 22. Houd overzicht over alle dingen die je wilt en moet doen in je leven. Op die manier behoud je een gevoel van controle, en ervaar je meer rust. Bovendien kun je hierdoor de taken in je leven effectiever afhandelen.
 23. Verzorg je lichaam. Knip je nagels, houd je haar bij, houd je lijf schoon en verzorgd. En flos je gebit regelmatig.
 24. Stop minder rommel in je lijf. Dat geldt voor ongezond eten, en het geldt voor schadelijke chemicaliën uit cosmetica van fabrikanten die niet geven om jouw gezondheid of die van de wereld.
 25. Kies voor kwalitatieve, pure en eerlijke verzorgingsproducten. Die zijn vaak iets duurder, maar niemand zei dat upgraden gratis is. Upgrades kosten geld, maar ze leveren ook iets op.
 26. Voed je lichaam met natuurlijke, pure, onbewerkte voeding. Groenten, hele granen, peulvruchten, fruit, noten, zaden, groene thee etc.
 27. Werk aan je financiële situatie. Zorg ervoor dat je nooit zonder geld komt te zitten.
 28. Pak je psychische problemen en je mentale obstakels aan. Lees boeken, praat met een coach of vraag een doorverwijzing bij de huisarts.
 29. Mediteer. En doe het nu een keer écht. Alleen lezen over mediteren geeft je geen voordelen.
 30. Vul je hoofd met positieve en inspirerende informatie. Kijk minder nieuws, hang minder rond bij zeurende mensen, houd je niet te veel bezig met alle dingen die verkeerd zijn. Richt je op alle dingen die goed gaan, en zorg dat er daar meer van komen.
 31. Stop zelf met zeuren. Accepteer de situatie of ga aan de slag om de boel te veranderen.
 32. Wees kritisch over hoe je je tijd besteedt. Zoek naar manieren om ontspannen te combineren met iets nuttigs. Zoals een informatief boek lezen, sporten, op stap gaan of gezond koken met een vriendin.
 33. Wanneer je voor een keuze staat, vraag jezelf dan af: “Wat zou liefde doen?” en handel naar het antwoord.
 34. Zorg dat je voldoende slaap krijgt.
 35. Beweeg elke dag.
 36. Pieker niet. Gooi je problemen uit je hoofd door ze op papier te zetten. Vervolgens kun je objectief bekijken naar wat je opties zijn. Kun je iets veranderen? Of zul je het moeten accepteren?
 37. Accepteer het niet wanneer anderen je slecht behandelen. En behandel jezelf ook niet slecht.
 38. Neem afscheid van overbodige meuk. Meuk houdt je naar beneden. Maak je leven simpeler om sterker te worden.
 39. Leer genieten van kleine dingen. Het leven zit vol met dingen om dankbaar voor te zijn. Je hoeft jezelf alleen te trainen om het te zien.
 40. Investeer in de meest belangrijke relaties. Welke mensen verrijken je leven het meest? Breng meer tijd door met deze mensen. Koester liever van een handjevol dierbaren dan een huis vol oppervlakkige relaties.
 41. Neem je leven minder serieus. Speel meer, lach meer, doe gek – durf helemaal jezelf te zijn.
 42. Zet kleine stappen vooruit. Probeer niet alles in één keer aan te pakken. Je beklimt een trap tree voor tree.

En het meest belangrijk: zoek altijd naar manieren om je leven leuker, makkelijker, kwalitatiever en effectiever te maken. Simpele veranderingen zorgen vaak voor een enorme upgrade (zoals minder zeuren). Doe dat wat werkt, en doe je best om daar steeds meer van te doen.

Happy upgrading! (:

De snelste manier om je leven te upgraden?

Wil je je leven snel upgraden? Pak dan twee belangrijke gebieden aan: Versimpel je leven en vergroot je zelfvertrouwen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test