Artikel opslaan

Maar het zou toch nog heel lang duren?

Precies – dat dachten wij ook. Sterker nog, ik zag het al helemaal zitten. Na alle drukte van al het adoptie papierwerk, het schrijven van boek 2, de enorme verbouwing รฉn onze bruiloft had ik het zo voor me: we gaan uitrusten, zoetjesaan het huis afklussen en de babykamer klaarmaken, boeklancering tussendoor en een heleboel FREE HUGS uitdelen, en dan – wie weet – krijgen we ergens in het najaar goed nieuws.

Nou – het goede nieuws kwam. En het kwam SNEL. De laatste documenten waren nรฉt de deur uit toen we drie dagen voor onze bruiloft ontwaakten met een bizarre mail: URGENT – a birthmother selected you as parents for her baby boy.

Ze liep al op 38 weken en kon ieder moment bevallen. Zoals je begrijpt, we waren dรณlgelukkig en ja – we moesten even puffen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

En toen ging het allemaal razendsnel

Het was een perfecte match en het voelde goed. We hakten de knoop binnen een paar uur door, en toen kwam de papiermolen op gang. En het was nogal wat papierwerk, want onze bruiloft stond gepland. En dus moesten een hoop documenten worden aangepast om de adoptie op twee namen te zetten.

Alle organisaties schakelden onwijs snel. En terwijl de FedEx enveloppen over de planeet vlogen, wachtten we vol spanning op wat ons te wachten stond.

Op 29 maart kregen we het eerste geruststellende nieuws. Onze zoon is geboren en iedereen maakt het goed. We ontvingen de eerste fotoโ€™s (wat een bijzonder moment!) en een paar dagen later was het papierwerk rond. Iets meer dan een week na zijn geboorte zaten we in het vliegtuig naar Florida.

Gekkenhuis.

Klaar voor de eerste foto’s?

Ik hoor je denken: allemaal leuk, maar ik wil FOTOโ€™S!! ๐Ÿ˜

Ja, ik weet het. Hier komen ze.
Dit is hem dan, onze kleine Jake van der Gaag-Hermus.

Hier kreeg ik Jake voor het eerst in mijn armen.

Hoe nu verder?

Zoals je zult begrijpen zitten we op dit moment op een enorme roze… nee – regenboogwolk! ๐ŸŒˆ We zijn dolgelukkig dat we vaders mogen zijn van Jake en dankbaar dat zijn geboortemoeder ons heeft gekozen om voor hem te zorgen.

Het is een onwijs bijzonder gevoel om vader te worden. En ik vond het ook even slikken. Na alle gekte thuis kreeg ik ineens mijn zoon in mijn armen. Zo klein en schattig. De eerste dag was ik heel emotioneel omdat er zoveel op ons af kwam terwijl er een oceaan tussen ons en onze dierbaren zit.

Maar na een dag (en FaceTime sessies met het thuisfront) verdwenen de huilpartijen en bleef blijdschap en dankbaarheid over. Onze kleine Jake doet het goed, en wij leren elke dag nieuwe dingen bij over het ouderschap.

Billy en ik zijn nu in Fort Lauderdale, Florida waar we in totaal een maand zullen verblijven. Die tijd is nodig om een paspoort te regelen voor Jake en tegelijkertijd ons nieuwe gezin te hechten zonder de prikkels van ons leven in Nederland.

Dus we zitten nu lekker in een AirBnB waar we flesjes geven, luiers verschonen, ontzettend veel troetelen en middagdutjes doen. ๐Ÿ˜

Mogen we kaarten sturen?

Eh, JA natuurlijk! Houd je vooral niet in! ๐Ÿ˜ We hebben al een aantal kaartjes mogen ontvangen en we worden er super blij van. Als je Jake ook welkom wilt heten in ons mooie landje, dit is ons postadres:

Billy, Jelle en Jake
Professor Snijdersstraat 2
2628 RA Delft

We hangen alle kaartjes in zijn babykamer die ondertussen met heel veel liefde wordt opgeknapt door familieleden en vrienden. Zodat hij zich meteen thuis en welkom kan voelen als we in Delft komen.

En hoe ga je dat doen met soChicken?

soChicken werkt al meer dan tien jaar zo betrouwbaar als een Zwitsers horloge, met elke maandag en donderdag een nieuw artikel en elke maandag een nieuwsbrief.

Het zou kunnen dat dit tijdelijk verandert. Met hier en daar wat oude favoriete artikelen die ik opnieuw deel, en wellicht soms maar รฉรฉn artikel in een week. Aangezien ik nog niet voorbereid was op zoโ€™n snelle match zal soChicken (en jij als lezer) even moeten meebuigen. Ik hoop dat je dat zult begrijpen.

En je hoeft niet bang te zijn dat ik vanaf nu alleen nog maar over kinderen zal schrijven. Ik ga mijn ervaringen in het ouderschap uiteraard af en toe verweven in mijn artikelen. Maar ook als je geen kinderen hebt, wilt of (momenteel) kunt krijgen, blijft soChicken voor je klaarstaan. Dus geen zorgen op dat front. ๐Ÿ˜‰

En de boeklancering?

Ja, die gaat gewoon door. Sterker nog – het lijkt allemaal perfect te passen. Binnen enkele weken ga ik meer details delen over mijn nieuwe boek. Nu ga ik eerst even met een hoog stemmetje tegen mโ€™n zoon praten terwijl ik luiers verschoon. ๐Ÿ˜

IK BEN VADER!!!

Ja – het is soms nog steeds een beetje lastig te bevatten. Maar het is wat het is – en ik hou ervan.

Als je meer wilt zien van Jake en een beetje wilt meegenieten van onze avonturen in de USA, op Instagram zal ik af en toe iets posten als ik eraan toekom. Dus als je me daar volgt blijf je vanzelf op de hoogte. โœŒ๐Ÿป๐Ÿ’›

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelle – soChicken.nl (@jellehermus) on

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test