Artikel opslaan

“Don’t let the tiniest of troubles bring you down, my friend
Don’t let the slightest complications drive you mad”
Uit ‘The Richest Kids’ – This Is Ivy League (Spotify)

1. Maak je niet druk: alles is tijdelijk

Alles in onze wereld (inclusief de wereld zelf) is tijdelijk. Aan alles komt een eind. Dat klinkt misschien vervelend, maar het betekent ook dat al jouw tegenslagen slechts tijdelijk zijn. Als je het maar lang genoeg volhoudt, en tegelijkertijd je best doet om de problemen op te lossen, zal je leven vroeg of laat leuker worden.

Niets in deze wereld is permanent. Dus ook jouw problemen niet. Houd deze gedachte vast wanneer je het moeilijk hebt, het zal je helpen om jezelf door moeilijke tijden te vechten.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Blijf op koers, ook bij slecht weer

Je bereikt je bestemming nooit als je niet bereid bent om obstakels te overwinnen. Alles wat het waard is om na te streven vereist werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop.

Storm is vervelend, uitdagend en soms zelfs eng. Wanneer je echter aan de andere kant de storm verlaat heb je iets overwonnen. Je hebt je niet uit het veld laten slaan door een tegenslag. Je bent op koers gebleven, en hiervoor word je beloond. Door vast te houden aan je dromen, je doelen en je principes zul je ze uiteindelijk waarmaken.

Je kunt een bestemming alleen bereiken als je op koers blijft. En wie zijn koers vasthoudt zal obstakels moeten overwinnen.

3. Neem je leven niet te serieus

Houd je leven licht en luchtig, ook in moeilijke tijden. Dit kun je doen door je problemen te relativeren, door gewoon te blijven lachen, positief te blijven en af en toe afstand te nemen door middel van bijvoorbeeld sport of meditatie.

Maak je geen zorgen, vertrouw erop dat alles goed komt, en probeer te genieten van ieder moment. Tegenslagen zijn zo erg als je ze zelf maakt!

4. Blijf in jezelf geloven: jij bent geweldig!

Wanneer het leven tegenzit is het makkelijk om aan jezelf te gaan twijfelen. Doordat dingen niet lopen zoals je zou willen bewijs je immers aan jezelf dat je niet capabel genoeg bent om de boel onder controle te houden. Dat deze gedachtegang natuurlijk complete onzin is lijkt op zo’n moment minder duidelijk.

Wat er ook gebeurt, twijfel nooit aan jezelf. Je moet in jezelf blijven geloven, anders maak je de tegenslagen in je leven alleen maar erger. Laat je niet meeslepen door alle ellende. Blijf in jezelf geloven, wat er ook gebeurt. Jij bent fantastisch, vergeet dat niet!

5. Je mag vallen, je kunt altijd opstaan

Ga niet bij de pakken neer zitten als dingen niet lopen zoals je voor ogen had. Het is helemaal niet erg dat dingen niet gaan zoals je wilt. Het is ook helemaal niet erg om fouten te maken. Je mág falen, je mag vallen. Je mag je klote voelen, verdriet ervaren, huilen, rollen in zelfmedelijden. Tegenslagen mogen er zijn, en jij mag je rot voelen.

Probeer je dus niet te verzetten tegen je tegenslagen. Ze zijn er, accepteer ze. Voel wat je moet voelen, en ga vervolgens verder. Sta op, stof je broek af en werk jezelf stap voor stap weer overeind. Soms gaan dingen mis, maar dat wil niet zeggen dat jij je uit het veld moet laten slaan.

Het is niet altijd makkelijk, en zeker niet altijd vanzelfsprekend, maar je kunt opstaan en verder gaan. Gewoon opnieuw beginnen, verder met het waarmaken van je dromen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test