Artikel opslaan

Ja, er zijn zoveel kansen!

En wanneer je het gevoel hebt dat je ze niet kunt laten schieten dan kun je jezelf voorbereiden op een heel druk leven. Sterker nog, als je constant nieuwe projecten opstart zul je ontdekken dat je uiteindelijk bijzonder weinig bereikt.

Goed – je doet wat ervaring op, je verkleint je geloofwaardigheid, je bent lekker bezig en je leert van je fouten. Toch zijn het de mensen die talloze kansen laten schieten die het meest bereiken in het leven. Hoe dat komt?

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je droomleven komt niet aanwaaien!

Bijna alle dingen die het waard zijn om hard voor te werken vereisen precies dat: hard werk. Uren van aandacht, focus, denkwerk en doewerk, dat is wat nodig is om te slagen, om een kans succesvol te benutten.

Wanneer je iedere twee weken je leven over een nieuwe boeg gooit om in te spelen op een nieuwe kans, verspeel je dus steeds je kans op succes.

Maar, volhouden is moeilijk!

Precies. Volhouden is vervelend en zwaar. Nieuwe dingen beginnen is leuk en makkelijk. Totdat ook het nieuwe ding vervelend en zwaar wordt. Dan lonkt er al snel een nieuw ‘nieuw ding’ waarop je dolgraag je aandacht wilt richten.

Voor je het weet leef je met twintig projecten, heb je niets voltooid en heb je niets bereikt. Alleen maar omdat je bang bent om vol te houden, om door het dal te gaan wat nodig is om succesvol te zijn.

Precies, dat is doodzonde. Kansen zijn namelijk alleen echte kansen als je de middelen hebt om ze te benutten. Als je bereid bent het offer te brengen dat nodig zal zijn om succesvol te zijn. En een mens kan niet alles tegelijk. Je kunt niet iedere kans benutten, en door het wel te proberen laat je alle kansen liggen.

Maar hoe moet ik dan kiezen?

  • Vraag jezelf voortaan af of je de middelen hebt om een nieuw project tot een succesvol einde te brengen. Ben je bereid de offers te brengen? Kun je het überhaupt voor elkaar krijgen?
  • Maak je niet druk om de ‘juiste keuze’, die bestaat niet. Grijp een kans als het goed voelt.
  • Een kans is alleen waardevol als er goed op wordt ingespeeld. En precies dit ‘inspelen’ kost meer tijd dan je denkt. Wees dus niet bang om kansen te missen, ze betekenen namelijk niets totdat je er iets mee kunt doen.
  • Het is altijd effectiever om weinig dingen héél goed te doen, dan honderd dingen heel middelmatig.
  • Nieuw is niet altijd beter. Besef dat het ook loont om je te richten op één ding. Er komt meer ‘ziel’ in je werk, je ontwikkelt en specialiseert jezelf, je wordt automatisch een expert, je kunt steeds efficiënter werken.
  • Wanneer je kiest voor één ding en je hierop blijft focussen zul je momentum opbouwen. Je bouwt voort op je eerdere werk waardoor het uiteindelijk makkelijker wordt om succesvol te zijn. Wanneer je steeds iets nieuws opstart zul je dit voordeel nooit behalen.
  • Bepaal wat voor leven je wilt hebben, kies iets wat bij dit beeld past en blijf bij je keuze. Houd je vooruitgang bij en zie de eerste tegenslagen niet als reden om te stoppen, maar als middel om te groeien.
  • Stel gewoon een doel voor jezelf, ook al is dit niet het perfecte doel. Werk gewoon met een ‘tijdelijk doel’ totdat je weet wat je perfecte doel gaat worden!
  • Vraag jezelf, wanneer je weer een nieuw project wilt opstarten, het volgende af: “Wil ik iets nieuws beginnen omdat dit een geweldige kans is, of omdat het nu de makkelijkste weg lijkt?” 

Je mag kansen laten schieten. Sterker nog, je moet kansen laten schieten om succesvol te kunnen zijn. Je kunt niet alles doen. Doe dat waar je goed in bent en durf af en toe door te bijten. Succes is niet altijd makkelijk, maar het wordt makkelijker als je vaker doorbijt.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test