Artikel opslaan

Alles zal vergaan tot stof!

Oké, je leven is niet permanent. Sterker nog, de wereld is niet permanent. Echt, binnen niet al te lange tijd zal alles wat je ziet vergaan tot stof.

Stof. Of misschien nog wel erger dan dat. Op een dag zal er geen planeet meer zijn. Geen mensheid, geen heelal, niet in deze vorm. Het is een gegeven waar we het (wetenschappelijk gezien) allemaal over eens kunnen zijn.

Op een dag is er niets. Maar tot dat moment komt, tot die dag is aangebroken, is er nog van alles. En op alles wat er tot die tijd zal zijn heb jij invloed.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

De toekomst vormen

Jij bepaalt hoe de toekomst eruit komt te zien. Ten minste, jij bepaalt het voor een klein gedeelte. Of misschien niet. Misschien zal jij grote invloed hebben op het verloop van de toekomst. Misschien veroorzaak jij een doorbraak in de wetenschap, het bedrijfsleven, kunst, technologie of de samenleving in het algemeen. Misschien word jij de leider van een belangrijke beweging, misschien niet.

De vraag is: Waar kies jij voor? Wat wordt jouw stempel op onze samenleving? Wat wordt jouw unieke bijdrage?

Het kan zijn dat je niet gelooft in nalatenschap. Of dat je er gewoon nog nooit bij stil hebt gestaan. Het leven loopt zoals het loopt, dat kennen we allemaal. Je doet je ding, gaat naar je werk, lost problemen op, piekert wat, denkt na over het komende jaar. Allemaal nuttig, onderdeel van het dagelijks leven.

Maar wat gebeurt er als je verder kijkt? Welk verhaal moet er over driehonderd jaar in de internetarchieven over jou circuleren? “Aardig persoon, leefde rond het begin van de 21ste eeuw, top score Angry Birds”? Hoe wil jij onthouden worden? Wat wordt jouw stempel?

Denk er eens over na. Uiteraard, het maakt niet uit wat je doet. Alles zal er ooit niet meer zijn. Maar wat wil je betekenen tot die tijd? Wat wil jij doen voor de generaties na jou? Voor de duizenden mensen die mogelijk uit jou zullen ontstaan? In welke wereld wil jij leven?

Actief bouwen aan een nieuwe toekomst

Het leven van alledag is indrukwekkend. Er gebeurt van alles, je doet van alles, je wilt van alles. Het is interessant hoe je je hele leven kunt laten draaien om details. Zodra je een stapje naar achteren doet, en nadenkt over je nalatenschap, komt alles plotseling in perspectief. Je beseft dat je onderdeel bent van iets groters, dat je leven mogelijk meer betekenis heeft dan je dacht.

Leef jij het leven dat aansluit bij het leven dat je wilt nalaten? Wat doe jij met je dagen? Wat beteken jij voor je eigen toekomst, voor de toekomst van je kinderen en kleinkinderen, voor de mensheid? Wat zou er veranderen als je je dagelijks leven hiermee in lijn zou brengen?

  • Je zou vechten voor een duurzame economie, en zelf de eerste stappen zetten om dit tot stand te brengen.
  • Je zou streven naar een meer liefdevolle wereld, en hier zelf mee beginnen door iedere dag liefde te verspreiden.
  • Je zou jouw (achter)kleinkinderen en alle volgende generaties veel kansen willen bieden, waardoor je begint wijsheid en nieuwsgierigheid bij je kinderen te stimuleren.
  • Je zou je geld anders beheren zodat je in de toekomst meer vrijheid en mogelijkheden zal hebben.
  • Je zou jouw talenten willen inzetten om de wereld beter te maken. Je besluit dat je activiteiten wilt oppakken die aansluiten bij deze visie.

Je zou leven in lijn met je waarden, in lijn met wat jij het meest belangrijk vindt. Op die manier draag je iedere dag bij aan het nalatenschap dat jij wilt creëren.

Dus vraag je af: Wat wordt mijn stempel? Wat kan ik betekenen? Hoe kan ik de mensheid dienen? En ga iets doen. Niet alleen nadenken maar doen. Gewoon ergens beginnen, maakt niet uit waar. Doe iets. De wereld heeft je nodig!

Inspiratie nodig? Muziek!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test