Artikel opslaan

Hoe je je minder druk kunt maken

Maak jij je vaak druk om allerlei kleine dingen? Ervaar je frustratie en wil je graag controle houden over de wereld om je heen?

Het overkomt ons ook. Sarra vertelt o.a. over haar frustratie in een ontbijtzaakje, en Jelle deelt hoe hij zich voelde toen hij het vreselijke nieuws hoorde dat het stokbrood op was bij de Jumbo.

In deze aflevering bespreken we hoe je je minder druk kunt maken over kleine en grote dingen. We behandelen uiteraard onze inzichten en ervaringen. Daarnaast delen we een 5 stappenplan om je snel minder druk te maken.

We bespreken o.a. hoe je kunt leren de controle los te laten en het leven meer kunt nemen zoals het komt. Best fijn.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

In deze aflevering

In de aflevering gaan we de diepte in waarom en hoe we ons onnodig druk maken, en welke inzichten ons kunnen helpen. Op basis van die inzichten delen we een simpel 5-stappenplan.

Besef dat je zelf het drama maakt in je hoofd. Dat is fijn, want dat betekent dat je het ook zelf kunt stopzetten.

  1. Zie dat je geen andere optie hebt dan acceptatie.
  2. Accepteer dat het verleden niet kan worden veranderd.
  3. Accepteer dat het leven zich niet druk maakt over wat jij wel en niet wilt. En dat het ook niet bezig is met wat jij bestempelt als ‘goed’ en ‘slecht’ of als ‘logisch’.
  4. Zie hoe je jezelf gek maakt door te geloven in die drukmakende, controlerende gedachten. Besef dat je gedachten hébt, maar niet je gedachten bent.
  5. Adem in, adem uit. Ontspan. Begin met mediteren en laat de stress rustig afbouwen.

Piekeren is een effectieve manier om constant een gevoel van haast, stress en angst te ervaren. Ontspan, laat los, accepteer.

Als een leven vol rust, dankbaarheid en liefde voor dat wat is je niet bevalt, kun je altijd nog teruggaan naar piekeren. 😁

Links die we bespreken

Deze links bespreken we in deze podcast.

Meer lezen over je minder druk maken

Wil je meer lezen? Hier vind je meer tips en inspiratie.

Leren accepteren en loslaten

Accepteren en loslaten Bundel

Door beter te worden in accepteren en loslaten ervaar je meer innerlijke rust, blijdschap en richting in je leven.

In deze compacte cursus laat ik zien waarom accepteren makkelijker is dan je denkt. Aan de hand van tips en een praktisch stappenplan lukt het ook jou om obstakels te accepteren en los te laten.

Doe je mee?

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,3 door duizenden deelnemers.

Heb je feedback?

Heb je vragen aan ons of wil je je feedback delen? Plaats hieronder een reactie, stuur een berichtje via mijn instagram of laat hier je feedback achter.

Bedankt voor het luisteren! 🙏🏼

Vind je Steeds leuker de podcast waardevol? Volg ons dan in je favoriete podcast app en geef de show gerust rating of een review! Dankjewel voor je support! 💛

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test