Artikel opslaan

We gaan exponentieel vooruit (en achteruit)

Eind jaren ’50, toen Kennedy werd beëdigd als president van de VS, telde de wereld 3 miljard mensen. We stappen 2013 in met ruim 7 miljard mensen.

Internet, smartphones, nano technologie, een grote economische en ecologische crisis, de wereld verandert steeds sneller.

Het is nog niet zo lang geleden dat de komst van de platte tablets slechts een gerucht was. Een paar jaar geleden waren er geen iPads, iPhones en Android apparaten. De wereld verandert snel. En het duurt niet lang voordat de volgende wereldschokkende technologische verandering zich aandient.

Het is nauwelijks te voorzien wat deze snelle ontwikkelingen ons de komende jaren zullen brengen. Eén ding is duidelijk: alles zal veranderen. Zowel wereldwijd als in jouw leven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Denk niet rechtlijnig

We zijn gewend om onze verwachtingen over de toekomst te baseren op het verleden. Dat is logisch, want zo heeft het duizenden jaren gewerkt.

Maar die vlieger gaat niet meer op. Onze verwachtingen over de toekomst kunnen absoluut niet meer worden gebaseerd op het verleden. Simpelweg omdat we een wereld tegemoet gaat die steeds sneller en ingrijpender zal veranderen.

Wanneer verwacht jij een computer in handen te hebben die net zo slim is als jij? Als je je verwachtingen baseert op het verleden, dan zul je waarschijnlijk denken dat jij dat niet meer mee zult maken. De verwachting is echter dat je rond 2023 voor ongeveer $1.000 zo’n computer kunt kopen. In 2045 koop je voor dit geld naar verwachting een computer die zo slim is als de gehele mensheid.

Deze trend heeft zich ook ingezet in bijvoorbeeld de medische wetenschap. De vooruitgangen die geboekt zullen worden zullen groter zijn dan de vooruitgangen die we de afgelopen decennia geboekt hebben. Sommige wetenschappers claimen dat de eerste mensen die onsterfelijk zullen worden al zijn geboren.

Het valt haast niet te bevatten wat al deze ontwikkelingen teweeg zullen brengen. Of de wereld ten goede zal veranderen, is deels aan ons. Het verhaal is nog niet geschreven. Wij beïnvloeden nu de loop van de toekomst met onze acties.

Wees niet bang

Vind je het een vervelend idee dat de toekomst zo onzeker is? Dan ben je niet alleen. Onzekerheid schrikt veel mensen af. Het geeft ze een gevoel van onveiligheid.

Besef dat de toekomst naar je toe komt met één dag per keer. Je wordt niet plotseling overvallen. De ontwikkelingen gaan snel, maar niet alle ontwikkelingen gaan jou aan. Bovendien zitten we met z’n allen in dit schuitje. Wij bepalen gezamenlijk wat we accepteren en wat we niet accepteren.

Verder is het effectief om niet constant te verlangen dat de dingen blijven zoals ze zijn. Dingen blijven namelijk niet zo. Alles is tijdelijk, alles is in verandering. Dat is het altijd geweest, en dat is het nu sterker dan ooit. Je leven gaat veranderen, je omgeving gaat veranderen. En iedere verandering brengt nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden.

Dus geniet van de rit. Wees niet bang. Anders is niet slecht. Anders is precies dat, anders. Het is helemaal wat je er zelf van maakt.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test