1. Sta op met een lach

Je kunt op twee manieren opstaan. De eerste manier: je hoort de wekker en je laat een gevoel van teleurstelling, verontwaardiging, verwarring en zelfs woede over je heen komen. Je wilt nog niet dat het al morgen is, je wilt slapen.

De tweede manier: de wekker gaat, je rekt je uit met een glimlach op je gezicht. Je staat op, doet de gordijnen open en je ademt een paar keer diep in en uit. Van binnen voel je een gevoel van dankbaarheid dat de zon weer opnieuw op komt vandaag, dat je wakker werd naast de liefde van je leven of dat je een leuke dag tegemoet gaat.

Hoe sterk je ook geneigd bent om wakker te worden op de eerste manier, probeer jezelf de tweede manier aan te leren. Word wakker en groet de dag op een positieve manier, dan voel je je meteen heerlijk positief en energiek!

2. Plan de dag

Schrijf op wat je vandaag wilt bereiken. Kijk naar je agenda, en schrijf voor jezelf op hoe je dag er uit gaat zien. Ga niet naar je werk toe om vervolgens maar eens te kijken wat er te doen valt. Maak op zijn minst een basis planning met daarin de drie belangrijkste taken die jij vandaag gaat afronden.

Een planning geeft de dag een ruggegraat, en zorgt ervoor dat je gedurende de dag op koers blijft. Bovendien geeft het een stuk rust, je hoeft je nu alleen nog maar aan de planning te houden.

3. Laat de spanning ontsnappen

Hoe meer ontspannen je bent, des te krachtiger je bent. Zorg dat je de ochtend zonder stress begint. Laat de stress ontsnappen door meteen wat aan beweging te doen (10 minuten joggen kan een heerlijke manier zijn om wakker te worden).

Je kunt er ook voor kiezen om wat ademhalingsoefeningen te doen, je lichaam te stretchen of tien minuten te mediteren bij de zonsopgang.

Heb je last van rondvliegende gedachten en voel je je gestrest? Schrijf deze stress dan zo snel mogelijk van je af. Gebruik hiervoor deze oefening.

4. Geniet direct van je dag

Zie de ochtend niet als een gehaast ritueel waar je even doorheen moet om op je werk te komen. Geniet direct van je dag. Heb je altijd erg weinig tijd ‘s ochtends? Sta dan iets eerder op, en maak een lekker ontbijtje voor jezelf klaar.

Neem de tijd om te ontbijten en van je ontbijt te genieten. Doe even iets wat je leuk vindt, kijk televisie of lees de krant. Geniet van de geur van verse koffie of knuffel even met je partner.

Je leeft niet om te haasten. Je leeft om het leven te ervaren, dus waarom zou je daar niet direct mee starten als je wakker wordt? Wie zegt dat je doordeweeks ‘s ochtends niet in bad kunt? En waarom zou je niet de moeite nemen om verse jus te maken? Probeer zoveel mogelijk te genieten, dat maakt de hele dag een stuk leuker!

5. Plan iets leuks voor vanavond

Wij vinden dat je iedere dag iets moet hebben om naar uit te kijken. Naast dingen op de lange termijn (zoals een vakantie over een paar weken) is het belangrijk dat je iedere dag iets doet waar je zin in hebt. Het geeft namelijk de hele dag een soort positieve lading.

Dus als je nog niets leuks in gedachten had, probeer dan iets te bedenken. Het kan zijn dat je lekker een film wilt kijken, lekker gaat sporten of eindelijk eens tijd gaat nemen voor je hobby. Misschien vind je het heerlijk om juist een avondje niets te doen.

Zorg dat de dag iets leuks voor je in petto heeft. Dat houdt je gedurende de dag vrolijk en gemotiveerd!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test