Artikel opslaan

1. Word minimalist

Je begrijpt pas echt hoe levensveranderend een minimalistische levensstijl is als je het probeert. Het is niet hetzelfde als je huis opruimen. En het is niet hetzelfde als een keer je zolder uitmesten.

Minimalisme is enkel leven met de dingen die je geluk ondersteunen. De rest gooi je uit je leven. In ruil daarvoor krijg je ontzettend veel lucht in je hoofd en ruimte in je huis. Je voelt je vrijer, kalmer en blijer.

Je ziet soms mensen voorbij komen die leven met slechts 100 spullen. Dat is minimalistisch, maar het is zeker niet nodig. Je kunt een heleboel spullen hebben en minimalist zijn. Het gaat erom dat je geen overbodige spullen hebt voor jouw gevoel. Wat jij ziet als overbodig en als essentieel verandert van tijd tot tijd.

Maar ook al hoef je niet te leven met 100 spullen: het is wel degelijk een behoorlijke uitdaging, afhankelijk van de hoeveelheid meuk die je in je leven hebt laten opbouwen. Zet je jaar in het teken van minimaliseren, en begin deze maand met je eerste opruim project.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Stap over op een plantaardig eetpatroon

Het afgelopen jaar ben ik voor 90% plantaardig gaan eten, en de resultaten zijn geweldig. Voor het eerst in jaren ben ik zonder moeite afgevallen terwijl mijn gezondheid is toegenomen.

En dat is ook niet vreemd, aangezien toonaangevende wetenschappelijke studies aantonen dat dierlijke producten, vet en te veel proteïnen niet goed voor ons zijn. Het verstopt de aderen, verhoogt het cholesterol, draagt bij aan allerlei ziektes en zorgt voor versnelde veroudering.

Wil je ook plantaardiger eten? Begin met het minderen van vlees, en bouw daarna rustig de zuivel en eieren af. Je hoeft het niet in één keer te doen. Geef jezelf de tijd om nieuwe favoriete gerechten te vinden en lekker te experimenteren.

Zelf leef ik volgens when-at-home-vegan. We kopen vrijwel nooit dierlijke producten in de supermarkt, en als gevolg koken we thuis bijna helemaal plantaardig. Buiten de deur kies ik voor vega maaltijden. Geen gedoe, lekker makkelijk en toch een stuk gezonder, minder slecht voor het milieu en minder bijdrage aan dierenleed.

3. Stel een tof doel voor dit jaar

Je hebt een heel jaar voor je. Wat zou nou absoluut een geweldig doel zijn om dit jaar te behalen? Met een tof doel kun je gedurende het hele jaar lekker gemotiveerd blijven.

Bedenk een doel waar je echt achter staat, en dat je binnen een jaar zou kunnen behalen. Kun je geen inspirerend doel vinden? Laat deze stap dan lekker gaan, want het werkt alleen als je echt enthousiast wordt van je doel.

Voorbeelden?

  • Aan het einde van dit jaar verdien ik maandelijks duizend euro met mijn eigen bedrijf.
  • Eind dit jaar heb ik een strakke buik.
  • Eind dit jaar durf ik een presentatie te geven op mijn werk.
  • Eind dit jaar ga ik op wereldreis.
  • Etc.

Waar word jij blij van? Waar zou je graag meer van ervaren? Stel een tof en uitdagend doel. Ook al weet je nog niet helemaal hoe je het gaat bereiken.

4. Richt je op het ontwikkelen van relaties

Goede relaties maken je leven magisch. Wil je van het nieuwe jaar iets moois maken? Investeer dan meer tijd en aandacht in je relaties.

  • Besteed meer tijd met de mensen van wie je houdt.
  • Leer jezelf aan om attenter te worden.
  • Werk aan je sociale vaardigheden, zodat je makkelijker contact maakt.
  • Leer beter communiceren zodat je misverstanden en ruzies uit de wereld kunt helpen.
  • Bouw aan je zelfvertrouwen, zodat je écht jezelf durft te zijn bij anderen.

Investeren in relaties is investeren in je levensgeluk voor de lange termijn. En door nieuwe mensen te leren kennen, kun je een nieuwe dimensie aan je leven geven.

5. Bouw je zelfvertrouwen op

Durf jij jezelf echt te laten zien? Of maak je je vaak druk over wat anderen van je denken?

Gebruik dit jaar om je zelfvertrouwen op te bouwen en écht jezelf te worden. Je zelfvertrouwen is een belangrijk fundament onder je levensgeluk. Als dit fundament steviger wordt, wordt het veel makkelijker om er enorm gebouw op te bouwen.

Ik heb een eCursus ontwikkeld op soChicken die je helpt je zelfvertrouwen stap voor stap op te bouwen, en schijt te hebben aan wat anderen van je denken. Misschien ook iets voor jou?

Bekijk deze eCursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test