Artikel opslaan

“Action expresses priorities.”
Mahatma Gandhi

“The key is not to prioritize what’s on your schedule,
but to schedule your priorities.”

Stephen Covey

Je prioriteiten zijn in de war

Het overkomt ons allemaal. We weten wat we het meest belangrijk vinden, maar in de praktijk doen we vooral andere dingen.

Waarom is dat? Hoe komt het dat we wéten dat we gezond willen eten, en tegelijkertijd het zoveelste stuk taart naar binnen schuiven?

Hieronder vind je 3 waarheden over je prioriteiten, en waarom ze in de war raken bij jou, bij mij en bij de meeste mensen in je omgeving.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. We hebben het ‘te druk’ voor wat echt belangrijk is

Dit is vreemd, maar het gebeurt ons allemaal. Aan de ene kant weten we best wel welke aspecten van ons leven we het meest belangrijk vinden:

  • Gezondheid
  • Relaties
  • Persoonlijke groei
  • Bouwen aan een leukere toekomst

Maar in de praktijk besteden we onze tijd aan hele andere dingen:

  • Werken in een baan die ons niet blij maakt.
  • Werken voor geld.
  • Proberen indruk te maken op anderen.
  • Entertainment en comfort.

We hebben het gevoel dat we het te druk hebben voor de dingen die we belangrijk vinden. Maar de werkelijkheid is anders. De werkelijkheid is dat we geen tijd maken voor de belangrijkste dingen.

Waarom? Omdat deze dingen vaak een beetje moeilijk zijn en omdat de meeste mensen om je heen er ook geen prioriteit van lijken te maken. Dus blijven we zitten op die ‘veilige en stabiele’ baan, ook al maakt het ons doodongelukkig.

Doe je toekomstige zelf een kleine gunst

Doe je toekomstige zelf een kleine gunst Deel op Pinterest

2. We praten veel en doen weinig

En als we precies weten wat we het meest belangrijk vinden, dan praten we er vooral heel veel over. Dit doe ik zelf ook trouwens. Ik zeg wel steeds hoe belangrijk ik bijvoorbeeld mijn relaties vind, maar puntje bij paaltje krijgt mijn werk tóch vaak voorrang.

En zo gaat het bij ons allemaal. We praten graag over hoeveel beter ons leven zou worden als we onze aandacht zouden richten op die paar meest belangrijke dingen. En in de praktijk blijkt comfort op dat moment toch belangrijker dan deze prioriteiten.

3. We verwaarlozen onze zelfdiscipline

Als comfort iets minder vaak de overhand zou krijgen, dan zou je makkelijk een fantastisch leven kunnen vormgeven.

Die paar uur die je elke avond besteedt aan series, tv, films en gamen, die uren die je smartphone van je vraagt – stel je eens voor wat je allemaal kunt bereiken als je de helft van die tijd zou gebruiken om je leven beter te maken!

Omdat we onze zelfdiscipline verwaarlozen, laten we ons eenvoudig de tent uit lokken door comfortabele dingen. En dat comfort voelt nu zo fijn, dat we geen reden meer zien om te investeren in de dingen die we het meest belangrijk vinden.

Zet je prioriteiten in de juiste volgorde

Wil je beter worden in leven volgens de dingen die je daadwerkelijk het meest belangrijk vindt? Hieronder vind je tips en inspiratie.

En wil je ook werken aan het ontwikkelen van je zelfdiscipline, zodat je de comfort kunt weerstaan en kunt doen wat je écht wilt doen? Ik ontwikkelde er een praktische online cursus over.

Lees meer en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test