Dankbaarheid en verwondering

Dankbaar zijn komt niet altijd vanzelf. Maar zodra je die plek vindt, zodra je het voor elkaar krijgt om continu verwonderd en dankbaar te zijn, zal je leven veranderen. Het is niet zo dat dankbaarheid je pas iets oplevert als je het continu bent. Het werkt direct. Het maakt direct jouw leven, en de levens van alle mensen om je heen mooier en waardevoller.

Ik kwam langs een video die me behoorlijk raakte. Filmmaker Louie Schwartzberg besteedt zijn leven aan stop-motion video van de natuur. Prachtige video’s waarin je ziet hoe bloemen bewegen, hoe het leven om ons heen pulseert. Het zijn beelden die je direct laten voelen hoe prachtig onze wereld is.

Vandaag wil ik je tijd niet verdoen aan een lang artikel met tips om dankbaarder te worden. Ik denk dat het slimmer is om gewoon deze video te bekijken, en simpelweg dankbaar te zijn.

Gratitude HD

Bekijk de video voor het beste resultaat fullscreen, liefst met goed geluid of oordopjes. Voor de lezers via de app, excuses voor de te grote video. Als het niet lukt om hem af te spelen, bezoek dan even de website in je browser.

Voor meer uitleg, bekijk de originele video presentatie op TED.

Meer tips over dankbaarheid

Wil je meer lezen over de kracht van dankbaarheid? Hieronder vind je meer tips en inspiratie om meer dankbaarheid te ervaren.

Zo maak je je leven steeds leuker ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛