Artikel opslaan

1. Haal al die overbodige zooi uit je huis

Alles wat je niet meer nodig hebt kan weg. Je kunt spullen weggeven, verkopen, archiveren op bijvoorbeeld je zolder of het recyclen bij de gemeente. Hoe leger je huis, des te rustiger en opgeruimder je je voelt.

Voor het geval je het nog niet wist, het hebben van minder spullen maakt gelukkig. Dus detox je huis eens lekker door alle ‘afvalstoffen’ te verwijderen en ga te werk volgens de principes van het minimalisme. Neem afscheid van alle spullen die je niet meer nodig hebt, en behoud alles wat essentieel is voor jouw geluk.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Maak je huis lekker schoon

Een gezond huis is een schoon huis! Zoals een reguliere detox je helpt je lichaam te reinigen, detox je je huis door het lekker schoon te maken.

Maak het jezelf gemakkelijk en ga te werk in stapjes. Probeer niet in één middag je héle huis schoon te maken maar werk in projecten. Eerst je slaapkamer, dan je woonkamer, dan de hal, dan de keuken etc.

3. Laat licht en lucht binnen

Licht en frisse lucht verhogen het wooncomfort en maken je bovendien vrolijker en gezonder. Schuif de gordijnen elke dag opzij, gooi regelmatig een raam open en zorg voor constante ventilatie.

De lucht buitenshuis is vrijwel altijd gezonder dan de lucht binnenshuis, zelfs als je in een de meest vervuilde woongebieden van het land woont. Gooi het raam dus open en haal de frisse lucht naar binnen!

4. Verspreid een lekker luchtje

Zodra je huis is gereinigd van de afvalstoffen kun je beginnen met het toevoegen van nieuwe gezonde eigenschappen om je huis te verrijken. Haal bijvoorbeeld een lekker luchtje in huis waardoor je je gelukkiger voelt.

Denk aan een heerlijke wierrook of een verdampschaaltje met daarop lekkere kalmerende geuren als lavendel of vanille. Een fijn geurtje geeft je huis persoonlijkheid en het heeft invloed op hoe jij je voelt.

5. Breng helende energie in je huis

Wil je je echt beter voelen in je huis? Haal dan zogenaamde ‘helende energie’ in huis, in de vorm van leven en liefde. Je kunt dit op allerlei manieren doen, bijvoorbeeld door een paar mooie planten aan te schaffen en hier echt goed voor te zorgen (even Googlen hoe je deze plant in de watten kunt leggen).

Je kunt ook kiezen voor een huisdier waardoor je huis een meer liefdevolle plek wordt. De meest eenvoudige manier is door foto’s en andere mooie herinneringen aan de mensen in je leven toe te voegen. Hang mooie foto’s aan de muur van je familie en vrienden. Zo maak je je huis lekker persoonlijk, en stop je het vol met positieve liefdevolle energie die je iedere dag voelt!

Meer tips om je huis lekker op te frissen?

Hieronder vind je een selectie van vier boeken die je kunnen inspireren en motiveren om je huis frisser, natuurlijker en comfortabeler te maken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test