Artikel opslaan

Je lichaam heeft vitamines nodig

Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam verschillende vitaminen en mineralen nodig. Deze vitamines zorgen dat processen in je lichaam gesmeerd lopen en ze houden je afweersysteem op peil. Je krijgt vitamines voornamelijk binnen via voeding en drank, maar je kunt ook vitamines binnenkrijgen via zonlicht of cremes.

Als je lichaam gespannen en gestresst is wordt er extra veel van gevraagd. Je lichaam is dan constant in een natuurlijke staat van ‘vluchten of vechten’, en dit kost veel energie en vitamines. Je lijf verbruikt in een stressvolle periode van allerlei goede stoffen nét een beetje meer. De juiste vitamines helpen je een handje om de juiste hoeveelheid vitamines binnen te krijgen. Help je lichaam een tijdje in deze stressvolle periode.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Vitamines die stressverlagend werken

Wil je weten of de vitamines die je nu slikt helpen om minder stress te ervaren? Of ben je op zoek naar vitamines die je lichaam beschermt tegen stress? Neem dan een kijkje op de website van VitamineStore en bekijk alle vitaminen tegen stress…

De volgende vitamines kan je lichaam extra gebruiken bij stress.

  • Vitamine B1 – deze vitamine vind je onder andere in vlees en graanproducten zoals volkorenbrood.
  • Vitamine B2 – je vindt vitamine B2 veel in groente, fruit, graanproducten, melkproducten en vlees.
  • Vitamine B6 – deze vitamine is onder andere te vinden in bruin brood, aardappelen en banaan.
  • Vitamine C – een bekende vitamine en te vinden in fruit, voornamelijk in citrusvruchten, aardappelen en groente.

Eet voldoende vitamines tegen stress

B-vitamines ondersteunen de werking van het zenuwstelsel en daardoor ook het prestatievermogen. Vitamine C vermindert het negatieve effect van stress op het immuunsysteem.

Wanneer je gestresst bent heeft je lichaam vaak behoefte aan allerlei ongezonde dingen. Je wilt pizza, chips, roze koeken en lekkere frituursnacks. Geef hier niet aan toe.

Juist in periodes van stress is het ontzettend belangrijk dat je gezond blijft eten om de situatie niet te verergeren. Zoals aangegeven heeft een gestresst lichaam gezonde voeding met voldoende vitamines nodig, anders verzwakt het en wordt de stress teveel.

Vitamines tegen stress – waar haal je ze vandaan?

De vitamines in vitamine pillen zijn dezelfde als die in groenten. Ze zijn niet beter of slechter. Wel kan het zijn dat je lichaam reageert op grote hoeveelheden vitaminen. Bovendien is pot- en diepvriesgroente (bijna) net zo rijk aan vitamines als verse groente.

Zorg dus dat je altijd wat groente achter de hand hebt voor drukke periodes. Haal gewoon wat diepvriesgroente in huis. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor lekkere verse groente.

Meer leren over vitamines?

Lees ook onze artikelen ‘14 helende etenswaren‘ en ‘de 4 basics van gezond eten‘ voor meer positieve eigenschappen van gezonde voeding.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test