Artikel opslaan

“You may have a fresh start any moment you choose, for this thing that we call ‘failure’ is not the falling down, but the staying down.”
Mary Pickford – Actrice

Tijd voor een frisse start

Vind je je leven momenteel een beetje saai, voorspelbaar of zelfs vervelend? Maak dan deze week een lekkere frisse start!

Een fris begin voelt heerlijk. Alles is weer simpel, alles is weer overzichtelijk en alles is weer zoals je wilt dat het is. Af en toe een frisse start maken houdt je leven flexibel, afwisselend en leuk. Wij hebben tips!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Update je uitstraling

De kleding die je draagt bepaalt voor een deel hoe je je voelt. Het bepaalt ook voor een deel hoe andere mensen jou zien, wat weer een weerslag kan hebben op hoe jij je voelt.

Heb je het gevoel dat je uitstraling een update kan gebruiken? Bekijk dan eens wat je hieraan kunt veranderen. Misschien heb je standaard de neiging om hele ‘veilige’ kleding te kopen, en zou je wel eens wat meer op willen vallen. Ga gewoon eens op zoek naar kleding, accessoires, luchtjes en make-up met een nieuwe uitstraling.

Verras jezelf en verras de mensen om je heen. Een nieuwe outfit in een nieuwe stijl geeft je een heerlijk fris gevoel!

2. Schud je leven lekker leeg

Is je leven verstopt geraakt door allerlei taken en projecten die eigenlijk niet meer bij je passen? Ben je verplichtingen aangegaan waar je nu spijt van hebt of heb je het gevoel dat je een beetje ‘geleefd’ wordt? Grijp dan je kans om je leven lekker leeg te schudden.

Maak een overzicht van wat er momenteel allemaal speelt in je leven (maak bijvoorbeeld een mindmap of een simpel lijstje) en bekijk welke zaken je niet leuk meer vindt. Vaak verzamelen we allerlei onnodige ballast in onze levens, simpelweg omdat je soms minder kritisch bent dan je zou willen zijn.

Zie jezelf als een boom waar eens flink aan geschud wordt. Alle dingen die niet meer bij de boom horen, de bladeren die dood zijn of dingen die er in zijn blijven hangen, vallen op de grond. De dingen die bij de boom horen, de gezonde bladeren, blijven stevig vastzitten.

Schud alle rotzooi uit je leven. Alles wat niet meer bij je past, wat niet meer bij je hoort, gooi je uit je leven. Wat er over blijft zijn alle dingen die het meest belangrijk voor je zijn. De zaken die jou helpen gezond, gelukkig en gebalanceerd te leven!

Meer tips? Neem afscheid van loze projecten – 5 stappen.

3. Haal iets nieuws in je leven

Een stoffig leven is snel opgelapt door iets nieuws te introduceren. Doe eens iets wat je normaal niet zou doen. Lees een interessant boek, probeer een nieuwe sport, ga uit in een andere stad, ga backpacken in je eentje, solliciteer naar een nieuwe baan of begin een nieuwe opleiding.

Nieuwe invloeden maken je leven weer interessant. Wanneer je leven niet spannend, leuk en uitdagend meer is dan wordt het als een kale wokschotel. Gewokte groenten zijn oké, maar pas wanneer je de heerlijke kruiden en specerijen toevoegt komt het gerecht tot leven.

Wat zijn de kruiden en specerijen in jouw leven? Hoe kun je jouw leven tot zijn recht laten komen?

4. Leer nieuwe mensen kennen

Je leven draait niet om dingen en spullen. Je leven draait om mensen. Mensen geven je wat je nodig hebt voor een fijn en gelukkig leven: bevestiging, liefde, nieuwe invalshoeken, gezelschap, een luisterend oor, gedeeld geluk, buikpijn van het lachen, tranen in je ogen, verrassingen, gezellige etentjes, een carrière, applaus, klandizie etc.

Jouw leven draait om mensen. Wil je een frisse start maken? Haal dan nieuwe mensen in je leven. Leer mensen kennen die je anders nooit zou leren kennen. En doe tegelijkertijd je best om de relaties die je al hebt verder te ontwikkelen. Mensen maken je leven waardevol, blijf dus in anderen investeren!

5. Shuffle je huis

Je huis is je basis, de plek van waaruit je de wereld tegemoet treedt. Om die reden is je huis ook een belangrijk onderdeel van je leven. Het is een stukje van wie jij bent.

Wil je fris beginnen? Schud dan alle overbodige zooi uit je huis en fris de boel lekker op. Waarom verander je je huis niet eens een beetje? Knap wat leuke kringloop meubels op, laat wat mooie foto’s die je hebt gemaakt afdrukken op canvas, haal een nieuwe plant in huis, zet je boeken op een mooie plank, verf een muurtje in een aparte kleur.

Voor je het weet geef je je huis een hele andere uitstraling, en wordt ook je thuisbasis onderdeel van jouw frisse nieuwe leven. Lees ook: snelle oplapper voor je interieur – 7 tips

6. Kies een nieuwe toekomst

Jouw gedachten, woorden en daden uit het verleden hebben je leven gevormd zoals het nu is. Wil je een andere toekomst? Kies dan voor andere gedachten, andere woorden én andere daden. Je kunt je leven niet permanent veranderen als jij niet permanent verandert.

Een nieuwe toekomst vormt zich vanzelf als jij nieuwe dingen in je leven haalt. Als je andere dingen doet, nieuwe mensen leert kennen en verfrissende inzichten opdoet. Dus stop met al die gedachten die je leven saai hebben gemaakt en begin met een frisse start!

“Het leven is geweldig, ik ben geweldig, de mensen om me heen zijn geweldig, de wereld is geweldig.” Wat zou er veranderen als je met zo’n levenshouding de wereld tegemoet zou gaan? Precies, alles. Kies de toekomst die jij voor ogen hebt en handel hiernaar. Zo zet je je frisse start om in een permanente verandering.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test