Artikel opslaan

Doorslaan in gezond leven

Je hebt net een boek gelezen waar je ontzettend veel van hebt geleerd. Je bent enthousiast. Je gooit je leven om, en je zet alles in het teken van gezondheid. Je koopt producten die je nooit eerder kocht, je krijgt het voor elkaar om de suiker te laten staan en je voelt je super goed in je vel.

En dat wil je delen. Iedereen die het horen wil krijgt te horen hoe jij je leven hebt veranderd. Met smoothies, met havermout, met superfoods, poeders en pillen.

Bij alles wat je eet vraag je je af of het gezond is. Je bent er constant mee bezig. En dat voelt goed, je hebt het eindelijk voor elkaar!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Gezond leven is geen levensdoel

En dat is geweldig. Het is fijn dat je je leven hebt kunnen veranderen, dat je gezonder bent geworden en dat je lekker in je vel zit. Maar het is belangrijk om de realiteit niet uit het oog te verliezen.

Gezond leven is geen levensdoel. Je gezondheid is ontzettend belangrijk. Maar het vormt een faciliterende factor in je leven. Een gezond lichaam stelt je in staat om een geweldig leven te leiden. Om toffe dingen te doen, om je dromen waar te maken.

En dat is waar het stopt. Je kunt je gezondheid niet ’perfect’ maken. Op een bepaald moment ben je gezond, heb je je levensstijl aangepast en wordt je goede gezondheid simpelweg een onderhoudsproces. Iets waar je niet heel veel over nadenkt, iets dat bijna automatisch gaat.

Want een gezond lichaam garandeert niet dat je een gelukkig en vervullend leven zult hebben. Het haalt absoluut heel veel barrières uit de weg. Maar je kunt het moeilijk beschouwen als een levensdoel, net zoals je het schoonhouden van je huis niet als levensdoel bestempelt.

Beweeg richting de onderhoudsfase

Onderhoud is geen levensdoel. Je huis schoonmaken is geen doel op zich. Je doet het omdat het je in staat stelt een fijn leven te hebben in je woning. Onderhoud is iets dat je doet om andere doelen te kunnen bereiken.

Dus verander je gewoontes, verander je band met voeding, verander je levensstijl. Leer jezelf aan om vaker te bewegen, automatisch te kiezen voor gezondere producten, anders te koken en bewustere porties te eten. En ga dan genieten van een geweldig leven.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test