Artikel opslaan

“People have a hard time letting go
of their suffering. Out of a fear of the unknown,
they prefer suffering that is familiar.”

Thich Nhat Hanh

1. Je zou willen dat het leven anders was

Dingen zijn zoals ze zijn, en niet anders. En als je een berg energie gebruikt om die realiteit weg te duwen, dan is het tijd om los te laten en jezelf over te geven aan dat wat is.

Het is ook logisch als je erover nadenkt. Het verleden kun je niet veranderen. De toekomst bestaat alleen uit gedachten en verwachtingen. En het hier en nu is alles wat je kunt waarnemen.

Je kunt constant wensen dat je leven anders was, maar dat is het niet. Dat is het nooit. Het leven is altijd precies zoals het is in ieder moment. Wil je de toekomst beter maken? Laat los en accepteer je leven zoals het nu is. En zet vandaag een eerste stap richting een betere toekomst.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

2. Je maakt je constant druk om wat anderen denken

De meningen van anderen zijn minder belangrijk dan je denkt. En als je hier veel aandacht en energie in steekt dan wil je beginnen met loslaten wat anderen van je denken.

Mensen kunnen denken wat ze willen. Dit is jouw leven, en het is aan jou om er een goed leven van te maken. Laat los wat anderen van je denken door je aandacht op jezelf te houden.

Doe jij wat goed voelt voor jou? Volg je je hart? Kun je jezelf recht aankijken in de spiegel? Wees jezelf – niet de versie van jezelf die mensen lijken te verwachten. Het leven is te kort om het te laten leven door anderen.

3. Je windt je op over onbelangrijke zaken

Herken je dat? Soms praat je met iemand, en het gesprek stroomt richting een bepaald onderwerp dat een ‘snaar’ raakt bij die persoon. En plotseling begint diegene een hevige tirade over iets dat voor jou vrij onbelangrijk klinkt.

We hebben allemaal van dit soort ‘snaren’. En we hebben allemaal de neiging om ons op te winden over zaken die uiteindelijk helemaal niet zo belangrijk zijn. En weet je wat? Er zijn maar heel weinig dingen echt belangrijk.

Dus in de basis wil je die frustratie en woede loslaten. Het is verspilde energie. Die politici maken geen andere keuzes omdat jij een feestje verpest met je preek. En mensen in het verkeer gaan zich niet netter gedragen omdat jij boos wordt achter het stuur. Dus laat het los en gun jezelf kalmte.

4. Je voelt je gestrest en overweldigd

Loop je vaak rond met een gevoel van overweldigd zijn en stress? Dan is het tijd om een aantal verwachtingen los te laten. Verwachtingen rond jezelf en rond je werk.

Waarom vind je dat je altijd net iets meer moet ondernemen dan je eigenlijk aankunt? Ben je te hard voor jezelf? Heb je het gevoel dat je altijd productief moet zijn? Begin met het loslaten van overbodige werkzaamheden en stel minder hoge eisen aan jezelf. Luister naar je lichaam en wees lief voor jezelf. Dat is uiteindelijk veel fijner dan in een burn-out terecht komen.

5. Je blijft hangen in negatieve gedachten

Negatieve gedachten maken je leven niet beter. En hoewel ze heel erg waar voelen, zijn ze meestal niet meer waar dan positievere gedachten. Terwijl positieve gedachten je leven een stuk leuker kunnen maken.

Dus durf die gedachten stap voor stap los te laten. Blijf ze niet eindeloos herhalen en ga er niet op in. Richt je aandacht op iets anders, zoals op een simpele mindfulnessoefening. Laat negatieve gedachten los om ruimte te maken voor meer innerlijke rust en waardering voor je leven.

6. Je probeert anderen te veranderen

Ben je constant bezig met manipuleren en anderen proberen te veranderen? Laat deze drang dan los om jezelf en je relaties kalmer te maken.

Mensen laten zich niet zomaar veranderen. En wanneer iemand dat toch probeert, wordt dat ervaren als iets heel negatiefs. We willen niet veranderd worden, we willen geaccepteerd worden door de mensen die dicht bij ons staan.

Dus steek je energie niet in het veranderen van de mensen om je heen. Steek je energie en aandacht in begrip, waardering en acceptatie. Hiermee maak je je relaties sterker, komen mensen dichterbij en voel je je liefdevoller en een stuk rustiger.

Wil je op de hoogte blijven?
Volg me dan ook op Instagram voor de laatste updates! ✌🏻

Doen wat jou gelukkig maakt

Loslaten wat mensen over je denken Bundel

Maak je je vaak druk om wat anderen van je denken? En merk je dat dit je belemmert in je dagelijkse blijdschap? In deze compacte Bundel laat ik zien op welke manier je jezelf kunt bevrijden van de meningen van anderen.

Blijf dichtbij jezelf en doe wat jou echt gelukkig maakt. Ontdek hoe je je minder druk maakt om wat anderen over je denken. Niet door onaardig te zijn, maar door met respect je eigen pad door het leven te volgen.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,2 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test