Video – hoe maak je je leven snel leuker?

Hoe boek je nu de meeste vooruitgang met de minste moeite? Dat is precies waar dit artikel over gaat. In de onderstaande video geef ik je een paar geweldige tips die nauwelijks moeite kosten en je toch veel levenskwaliteit opleveren. Daarnaast vind je hieronder nóg 7 praktische tips die je snel vooruit helpen.

Bekijk hieronder mijn video over leuker leven. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over leuker leven op YouTube.

Extra tips bij deze video

Heb je de video bekeken? Dan begrijp je hoe je in slechts een paar minuten een plan kunt maken voor een leuker leven. Vervolgens kost het nauwelijks moeite om je leven snel te verbeteren. Simpelweg omdat het bijna automatisch gaat.

Zodra je problemen aanstipt ben je eigenlijk al op weg om ze op te lossen. Hieronder vind je de overige tips!

1. Leef met vol bewustzijn

Bijna alles gaat beter als je het bewust doet. Door je aandacht in het moment te houden verhoog je de kwaliteit van je leven. Niet alleen omdat je je taken beter verricht, maar ook omdat je er veel meer voldoening uit haalt.

Mindful leven is een geweldige manier om snel gelukkiger te worden. Het vermindert stress, geeft je leven meer betekenis en diepgang, en brengt je in het algemeen lekkerder in je vel.

Op zoek naar mindfulness inspiratie? Die hebben we hier…

2. Mediteer

Ja, daar ben ik weer. Ik weet dat mediteren in ieder lijstje terugkomt. En dat doe ik omdat ik weet dat je het nog niet (dagelijks) doet. En misschien ook wel om mezelf eraan te herinneren om het vooral vaker te doen.

Het is toch bijzonder hoe een paar minuten per dag stil zitten je zoveel kan opleveren, en dat we het toch voor ons uit schuiven? Meditatie biedt zoveel voordelen dat we haast wel gek lijken om het niet op zijn minst een paar keer per week te doen.

Dus. Ik zeg het nog maar eens. Stop met lezen, ga mediteren.

3. Lees je in

Dit werkt misschien niet voor iedereen. Ik merk zelf altijd dat mijn leven al begint te veranderen zodra ik een goed boek lees over het onderwerp waarin ik me wil ontwikkelen.

Zodra ik meer kennis verzamel, breng ik die kennis vrijwel altijd automatisch in de praktijk. Althans, er blijven altijd stukjes van zo’n boek hangen in mijn leven. Dan maak ik kleine of grote aanpassingen die vaak blijvende invloed hebben op mijn leven.

Hoe meer je leert, des te makkelijker het wordt om je leven naar je hand te zetten. Dus pak er gewoon een boek bij en begin met leren. Voor je het weet breng je de kennis die je opdoet al in de praktijk, en verander je je leven stap voor stap.

4. Schakel een coach in

Ik dacht altijd dat ik geen coach nodig zou hebben. Dat dat meer voor andere mensen was, dat ik me wel kon redden met m’n boekenkast. Maar toen kwam er een milde quarterlife crisis langs. En had ik toch wel een coach nodig.

En ik kwam tot de conclusie dat praten met een professional een geweldige manier is om snel vooruit te komen. Voor je het weet heb je allerlei onbewuste strubbelingen, patronen en angsten op tafel. En zodra je weet wat je dwars zit kun je ermee aan de slag.

5. Focus

Hoe sterker je je aandacht bundelt, des te sneller je op dat gebied vooruit komt. Simpel.

Als jij nu besluit dat je al je tijd investeert in leren hoe je een geweldige schrijver wordt, dan zal de kwaliteit van je schrijven snel vooruit gaan. Als een betere schrijver worden een zijprojectje is, terwijl je ondertussen een verbouwing doet en een bruiloft organiseert, dan zul je op dit gebied niet snel vooruit gaan.

6. Stop met uitstellen

Precies, uitstelgedrag zorgt ervoor dat je niet snel vooruit komt. Dus is het verstandig om je uitstelgedrag te verminderen. Dat je jezelf wat discipline bijbrengt, en dingen aanpakt, ook al heb je er niet zo’n zin in.

En dat komt goed uit, want daar heb ik een uitgebreide cursus over geschreven. En die kun je hier vinden…

7. Geniet van de reis

Hoe meer je geniet van je vooruitgang, des te makkelijker het is om vooruit te komen. Staar je niet blind op dat magische moment in de toekomst, waarop je eindelijk gelukkig en succesvol zult zijn. Geniet van de reis.

Geniet van de kleine stapjes die je zet, van de vooruitgang die je boekt. Soms ga je snel vooruit, soms ga je langzaam vooruit. Door deze tips toe te passen start je hoe dan ook een opwaartse spiraal op. En dat is ontzettend inspirerend.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test