Artikel opslaan

Video – 5 tips om een paar kilo af te vallen

Bekijk hieronder mijn video. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal. Ik meen het – we hebben meer abonnees nodig. ;)

Oké – let’s go.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk hem dan hier op YouTube.

Hieronder vind je een samenvatting van de tips in de video, plus meer inspiratie om direct mee aan de slag te gaan.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Richt je op toevoegen van gezonde voeding

Precies. Hoe meer je je bezighoudt met dat wat je niet wilt eten, des te meer je die dingen wilt eten.

Als je géén koeken mag eten van jezelf, denk je de hele dag aan koek. En dat maakt het niet bepaald makkelijk om de koeken in de winkel te laten liggen.

Dus hou je bezig met al die heerlijke dingen die je wél wilt eten. Richt je op het toevoegen van gezonde voeding, dan druk je de ongezonde voeding vanzelf uit je eetpatroon. Want als je maag gevuld is met gezonde en voedzame voeding, dan heb je minder trek in ongezonde snacks.

Simpel en super effectief.

2. Vind alternatieven voor je ‘zwakke’ momenten

We hebben allemaal momenten waarop we steeds opnieuw trek krijgen in zoetigheid of hartige snacks. Ik ook. De kunst is niet om jezelf te martelen. De kunst is om een bevredigend gezond alternatief te vinden.

Je hoeft niet niets te eten. Je kunt gewoon zoeken naar gezonde vervangers voor die ‘zwakke’ momenten.

Ik heb bijvoorbeeld altijd een voorraad diepvriesfruit in de vriezer. En als ik trek heb in zoetigheid, pak ik een bakje blauwe bessen. Best lekker, zelfs als ze nog bevroren zijn.

En een stúk gezonder dan M&M’s, ik noem maar wat.

3. Richt je voornamelijk op krachttraining

Door spierweefsel op te bouwen maak je het makkelijker voor jezelf om vet te verbranden. Niet alleen dat – je wordt ook sterker en strakker.

En het fijne is: je hebt er geen uren voor nodig. Een paar minuten per dag doet al wonderen. Put je spieren flink uit in een paar minuten, en klaar is kees.

Je kunt speciale apps gebruiken of een programma volgen. Stop zeker niet met je cardio trainig – het is ontzettend gezond. Maar verwacht er geen afslankwonderen van.

Wonderen bestaan sowieso niet in de afslankwereld. Maar dat wist je al.

Oh – en ik heb er ook een hekel aan. Ik weet hoe je je voelt. Maar geloof me: je maakt snel vooruitgang. En hoe vaker je het doet, des te makkelijker het wordt. En des te leuker het wordt.

Gewoon klein beginnen. Zoals met alles eigenlijk. :)

4. Drink geen calorieën

Ga niet los met je juicer, tenzij je er broccoli in stopt. Fruit kun je beter in zijn geheel eten, niet alleen het sap drinken. Maak dan liever groene smoothies, omdat je dan de hele vrucht gebruikt.

Stop met suiker in de koffie en thee. Het is even wennen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent begrijp je niet meer wat je ooit bezielde, zo vies is het.

Stop met frisdrank, inclusief light-spul. Stop met sappen uit pak. Ook al schreeuwt de verpakking nog zo hard dat het zo gezond is. Het is vooral vloeibaar suiker.

En ja – drink minder alcohol als je een paar kilo wilt afvallen. Logisch.

Wat wil je dan wel drinken? Groene thee, zwarte (filter)koffie, water en natuurlijk cold-brew-ijsthee. En je kunt gewoon wat fruit in (bruisend) water gooien.

Het is misschien iets minder lekker. Maar het went. En je platte buik is uiteindelijk lekkerder dan die venti caramel macchiato. Echt waar.

5. Eet voornamelijk onbewerkte plantaardige voeding

Ja. Laat de pakjes, poedertjes en zakjes achterwege. Ga niet los met de vleesvervangers vol met olie en toevoegingen. Gebruik minder olie (olie groeit niet aan een boom) en bereid meer van je eten zelf.

Baseer je eetpatroon op groente, fruit, peulvruchten, hele granen, noten, zaden, kruiden en specerijen. Voeg er zo weinig mogelijk zooi aan toe, en haal er zo weinig mogelijk voedingsstoffen uit.

En heel belangrijk: zorg dat je lekker eet. Zolang je lekker eet mis je niets. En zolang je niets mist, val je ook niet terug in een ongezonder eetpatroon.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test